Då trillade julen in i skallen!

God Morgon

Här vaknar man upp till en ny vecka med nybäddade sängkläder för oss alla i familjen. Bellis sista skolvecka innan det blir jullov för henne. Det har inte helt trillar in för mig att det är julafton (hoho) nästa vecka faktiskt. Igår när jag gick på powerwalk så gick jag faktiskt och tänkte på vad jag skulle ha för juloutfit på mig trots att vi inte ska iväg någonstans. Tänker klä upp mig med klänning, läppstift och piffad look. Såklart ska man göra det, inte tänker jag ha joggingkläder på. Fast vill man det är det upp till var och en. Jag vill i alla fall försöka göra det som ett ”vanligt” julfirande. Jag kommer laga all mat man brukar ha på julbordet. Ja kanske inte A L L T, men det som vi brukar vilja äta och det är för oss ↓

→ Jansons, rödbetssallad (jag brukar göra egen), sill, prinskorv, köttbullar, skinka, potatis och lax. Bellis vill nog ha tomtegröt till frukost samt att vi har vörtbröd och julknäcke. Man dricker ju även julöl, glögg, snaps och såklart julmust.

/ Då är frågan till er, – VAD HAR NI främst på julbordet?!

MIRRES RÖDBETSSALLAD

INGREDIENSER

 • 3 dl vispgrädde
 • En mindre rödlök
 • Valfri mängd rödbetor(ganska mycket), ju mer rödbetor desto skarpare färg på salladen 
 • 1 äpple (jag hade ett rött)
 • 1 liten nypa svartpeppar
 • 2 msk sötstark senap (ta mer om du vill ha mer/starkare smak, jag hade västerviks sötstarka senap)

GÖR SÅ HÄR: /Hacka lök, rödbetor, äpple (som du skalat innan) i mindre bitar, vispa grädden till en tjockare kräm, sedan har du i alla övriga ingredienserner i grädden och fördelar ut tills du fått en utblandad kräm, om du tycker det är för lite av det jag skrivit upp, då är det bara öka tills du själv är nöjd. 

T I P S : För att få ännu rödare sallad så tog jag några droppar karamellfärg i, den ser ju godare ut ju rödare den är.

Bjuder på lite ljuvliga jultoner, en av mina spelade jullåtar här hemma nu!

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

6 reaktioner till “Då trillade julen in i skallen!

 1. Jag har aldrig gjort egen rödbetssallad däremot tycker jag det är gott och vill gärna ha det så brukar ha det, tomtegröt är så gott det tyckte jag med om som liten 🙂

  Gilla

 2. På mitt julbord måste Janssons finnas samt mina egna vego bullar. Men givetvis vanliga köttbullar till resten utav familjen.
  De senaste åren så har min familj blivit delvis Pakistansk så kyckling har tillkommit också samt i snacks väg har vi jally bees med safran smak. Onyttigt till 1000 men så gott och passar så fint till Kalle Anka då man vill ha något sött.

  Roligt att höra att fler tänker klä upp sig som vanligt. Jag ska köra på en midnatts blå jumpsuit med skärp iår. Hår har jag inte en anning om än men tänkte att jag skulle ta mig tid att göra något fint.

  Tackar för tipset på rödbets salladen. Den lätt riktigt god 🙂

  Gilla

 3. Oj är det redan julafton nästa vecka =)… Vi har allt utom gris hos oss men vi äter grötfrukost men annars äter vi ungefär samma här =)

  Gilla

 4. Jag håller med! Jag vill också försöka att ha så mycket som vanligt trots att det inte är som vanligt. Vi brukar fira med kusinerna och spela julklappsspelet, men i år blir det bara närmsta familjen. Jag bad faktiskt om att vi skulle spela det ändå, men i mindre skala, eftersom jag tycker att det är kul med en liten aktivitet som ändå är tradition istället för att man fastnar i soffan framför tv:n. Så det ska vi faktiskt göra. Och självklart kör jag lite glittrig ögonskugga och snyggt läppstift dagen till ära.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.