En dag med julbak och juligt värre

Hej

Idag har det varit en trevlig lucia och julig dag. Bellis och jag har träffat Erica med barnen och även Ericas mamma var med. Vi träffades ute i stadslekparken och snacka loss ett par timmar. Efter det så baka vi pepparkakor och Bellis fick dekorera dem. Hon har blivit duktigare och mer detaljerat med finliret. Förra året vi bakade pepparkakor så vart det bara kladd, men tycker det ska vara så för det är julen som är deras. Därför tycker jag också man ska försöka hålla fast vid traditionerna för julen är för barnen tycker jag. Vi har även plockat och städat här hemma hela dagen, både jag och BQ. Jag har städat vanlig städning och rensat mest på Bellis rum. Jag har rensat undan sådant hon inte leker med längre och burit ner i källaren. Nu får hon nya leksaker i julklapp och då behöver det rensas undan för att inte vara för mycket framme. Ska även gå igenom hennes spel någon dag här och rensa undan dem som hon helt enkelt är för stor för nu. Jag hann med en powerwalk på en timma på eftermiddagen med. Det är skönt att rensa tankarna och bara vara jag själv och musiken i öronen på. BQ har städat ur köksskåpen, inte alla men flera av dem. Han har städat kylskåpet med, det blir så mycket fräschare då också.

Tänkte dela med mig av recept på pepparkaksdeg

Ingredienser
Svenskt Smör 200 g
Mörk sirap 1½ dl
Strösocker 3 dl
Vispgrädde 1½ dl
Malen ingefära 1 msk
Malen kanel 1 msk
Malen kryddnejlika ½ msk
Malen kardemumma ½ msk
Bikarbonat 1 msk
Vetemjöl 10 dl

Gör så här

Lägg smör, sirap och socker i en kastrull. Värm tills allt har smält. Häll blandningen i en köksmaskin, tillsätt grädde och kryddor och rör om. Blanda bikarbonat och mjöl, rör ner det i smeten. Arbeta samman degen, den blir ganska lös. Låt den vila i kyl ca ett dygn. Ta fram degen 1 tim innan utbakning.

Sätt ugnen på 175°.

Kavla ut degen tunt mellan 2 bakplåtspapper. Lägg bakplåtspappret på en plåt och stansa ut pepparkakor. Dra bort överflödig deg och kavla ut igen. Grädda i mitten av ugnen ca 7 min. Låt svalna på plåten.

/ Receptkälla Pepparkaksdeg

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

5 reaktioner till “En dag med julbak och juligt värre

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.