Gör skillnad på folk och folk!

Hejsan svejsan i allt julstök och stundande julen som är på väg!

Senaste dagarna har jag inte mått så bra faktiskt. Min mage strejkar och så även min rygg. Det är faktiskt som en jultradition, förra året så fick jag ryggskott dagarna innan jul och nu antar jag att soffbärandet gjorde sitt till förra veckan så nu ha jag så ……. ont. Känner mig trött i ryggen och väldigt öm. Det är i alla fall något (betoning på något) bättre idag. I förrgår fick jag avbryta min powerwalk och gå hem igen för det stråla och värkte så mycket i ryggen. I morse gick det lättare att gå, så hoppas att mina powerwalks hjälper. För motion är bra i alla lägen, kan man gå utan att värken blir sämre så är det bara bra att promenera. I alla fall resonerar jag så. Får man ondare så är det inte bra då behöver man vila och stretching. I morse vart det väldig lång promenad för mig. Jag följde med i skolbussen idag för Bellis ville det, hon behöver det ibland på morgonen, går inte in på det för det är hennes ”huvudvärk” eller vad man ska säga och den tänker jag inte gå ut med här.

Varför sätter man på sig festblåsa när man går till skolan?

När vi kom till skolan och även på bussen reagerade jag på att många av barnen var så finklädda och vissa med typ festklänningar?! Gahh?! då slog det mig att de har årliga nobeldagen i skolan och då får barnen vara finklädda med festkläder. Jag tänkte så, hoppas inte Bellis reagerar på det utan är nöjd ändå med sina fina kläder hon hade på sig idag. Men det tog inte lång tid förrän hon också reagera på det då vi var framme vid skolan. Ohh NEEEEEJ!, BQ är i Västerås idag så bilen är inte hemma. Så vad tror ni blödiga mamma gör som inte ville se sin dotter vara sådär ledsen som hon blev. Jo jag pussar av henne då det ringt in och går de 25min hem som det tar enkel väg. Går hämtar en finklänning och fina strumpbyxor och lägger i en påse och skriver en lapp. Går 25 minuter igen hemifrån till skolan och hänger upp påsen på hennes plats. Går sedan hem igen i rask takt och känner mig nöjd att jag fått en långpromenad redan på dagen. Buss annat än skolbussen vill jag inte åka i dessa tider som är nu. Så idag tog det 2h att lämna henne kan man ju se det som då. VAD GÖR MAN INTE FÖR SITT BARN? Hade inte mage att säga att nu får du ha de kläderna på dig du har för det gäller för mig att läsa på skolappen och där stod det att det var nobeldagen idag. Det är finare uppdukat i skolan, lärarna är festklädda och de flesta av andra barnen var festklädda. Nu har jag dock en väldigt öm rygg som värmer och värker, SUCK! Men kalorier har vi förbränt och fått massa frisk luft.

Gör skillnad på folk och folk

Jag har och är orolig för jag ska ut på APL i 8 veckor direkt efter jul. Jag vet inte vart jag ska då de anser att man ska ta den plats de ordnar. Jag har själv ringt runt och har fått JA till att vara på vår centrala grundskola i kommun. Där skulle jag varit förra APL också, men då det var 2 dagar innan fick jag ett samtal att jag fått en plats och att jag minsann inte skulle ordna själv utan vara på den plats de ordnat. Nu är det bara denna och nästa vecka kvar innan jul, sedan ska jag veta vart jag ska eftersom det blir julledigt sedan. Jag har mailat skolan och rektorn vad de anser om att APL och praktik ska utföras eftersom det är en växande pandemi som växer sig snabbt. Svaret man får är att det är en del av yrket att man ska ut även då på praktik för att viktig att se då med som elev och studerande. Samt att det är för mycket administrativt jobb att korrigera om kurserna då det är flera 1000 elever det gäller i så fall. Om en elev får möblera om sina kurser så måste alla göra det. Tror snarare att det handlar mest om det sistnämnda. Lärarna då som gör studiebesök på praktikplatserna?. De som gör studiebesök för att vissa stöttning för varje elev vad gäller för dem!? – Tror ni att de kommer få besöka eleverna på skolor och förskolor i då? NEEEEEEJ DÅ!!!!! såklart så gör dem inte det. Lärarna som besöker studenterna på förskolorna kommer dock inte behöva åka ut i år, på grund av pandemin. – De får möjligheten att stanna hemma, så det är faktiskt som en spottloska i ansiktet måste jag säga, de gör skillnad på folk och folk. De ringer istället till handledaren på förskolan och tar snacket där om eleven. Läraren måste ju skyddas för platsbesök, vaddå visste ni inte det?!, det är ju en rådande pandemi och nej nej nej då kan inte läraren göra platsbesök är du tokig? hen kan ju bli smittad!, daaahhhh liksom!

Jag kan förvisso hålla med om att vi ska se och lära av alla situationer och att vi kommer jobba i dessa sammanhang framöver sedan. Tycker dock att de som sitter trygga på sina kontor och har möjligheten att jobba hemifrån som beslutar detta borde tänka ett steg till. Ska allt verkligen vara sådär fyrkantigt? Jag säger bara blir jag smittad då kommer jag göra en insändare om detta i tidningen. Vi inom barnomsorgen borde få mer skydd och skyddsutrustning vi också. Detta gör mig så snetänd eller vad man ska säga, så DÅLIGT! Dessutom kommer man nog få mycket frånvaro för på 8 veckor kommer man ha en liten snorkråka eller snordroppe som rinner från näsan och nej nej då får man inte vara på praktiken.

Tänk nästa vecka på fredag går tösen på jullov, hon kommer vara hemma hela juldagarna, ska gå på fritis några av dagarna där efter nyår. Hur kommer ni fira julen i år?. Har ni planerat in något och vilka familjemedlemmar ska vara med? Vad jag förstått så är det max 8 personer som får fira tillsammans.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

17 reaktioner till “Gör skillnad på folk och folk!

 1. Jag hade också gjort som du – fixat kläder till mina barn ❤
  Så trist att du har ont i ryggen igen! Själv vaknar jag varje morgon och har ont i axel/nacke/skulderblad. Har fått tips av min kiropraktor så jag försöker göra lite stretching och träning från youtube. Kan kanske vara ett tips för dig också?
  Krya på ryggen – eller hur man nu säger 😉

  Gilla

 2. Men va fin du är!!! Super mamma till 100%. Va överraskad hon måste ha blivit 🙂

  Jätte tråkigt att höra att ryggen sagt ifrån. Håller tummarna för att power Walksen gör sitt och håll ryggen varm. Ett tips är att be mannen sin att rulla en tennisboll eller dylik boll i små cirklar runt där det ömmar. Det kan motverka smärtan en anning.

  Du har helt rätt där. Alla som jobbar med barn i synnerhet fsk är mitt i smittorisken konstant. Har reagerat på hur fsk får bära runt och trösta på barn som hostar och nyser och näsan rinner på. Det har inte sköts rätt på den fronten och det är något de kommer att medge först efter att vaccinet finns på plats tyvärr. Jag hoppas innerligt att du klarar dig ❤

  Idag fick jag Mail från äldsta barnets fröken att en elev i hans klass har blivit smittad. Så den här helgen håller alla andan då klassen är på över 30 barn och alla elever på skolan har kontakt på gården o matsalen. Så finns risk att ett flertal kan ha smittats. Rysk rollet känns skolan som det här året:/

  Ta hand om er och hoppas att ni får en jätte fin helg!!!

  Gilla

 3. Värk är aldrig roligt, men något bättre om man vet varför man har ont. Håller med dig om att man alltid ska försöka röra på sig och hålla igång om man inte fått besked av läkare att inte göra det.
  Jag vet inte riktigt vad jag tycker om att barn ska bära finkläder på Nobeldagen i skolan, i så unga år? Det kan ju bädda lite för mobbing tänker jag…alla har ju kanske inte såna kläder som de (barnen själva) räknar som finkläder…? Hur som helst jag hade definitivt gjort samma sak som du om jag hade haft tiden och möjligheten! Man vill ju absolut inte att ens barn ska känna sig utanför bara för man själv inte hängt med i svängarna.
  /Maria

  Gilla

 4. Drygt att ha ont. Hoppas att det snart blir bättre.
  ”Det man inte har i huvudet. Får man ha i bena”. Nä, skämt & sido 🙂
  Det är inte lätt att hålla reda på allt! 🤗. Men då fick du en promenad. Så nu kan du vara nöjd med dig själv 😊
  Hoppas att du får reda på var du ska vara på din praktik.
  Ja, det är så ovist med denna pandemi. Man blir trött på det.
  På vårt julfirande så kommer vi åka bort. Men kommer att va 6-8 pers bara.
  Ha en skön fredag! 🤗

  Gilla

 5. Tycker faktiskt att praktik osv kan fortgå som det är. Visst, vi behöver tänka till i vilka vi träffar osv. Men samtidigt.. Alla utbildningar och alla yrken blir lidande oavsett hur vi gör.

  Gilla

 6. Tycker att det är lite väl mycket med alla dessa dagar att hålla reda på i skolan, min dotter berättade också om att de haft nobelmiddag i skolan igår, men det är olika om barnen själva vill vara finklädda så får man ordna det.. Min dotter ville ha sina vanliga kläder

  Gilla

 7. Vad jobbigt med värken, hoppas att det blir bättre snart! Så gulligt av dig att gå hem och hämta finkläder till Bellis.
  Tycker att ni inom barnomsorgen också ska få ha skyddsutrustning! Ni träffar ju mycket barn och föräldrar och det är inte så lätt att hålla avstånd

  Gilla

 8. Gud så trist med värk gumman 😦 Hoppas att de blir bättre snart!! Nej de är fan ingen som fattar gällande covid 19 fören de drabbas sj. Ja sj visste då jag jobbar med såna patienter men ja fick de ändå, sen är de osäkert hur men skulle ja få de igen, vem vet hur sjuk ja blir då? Kanske rentav dör av de? Då jag fortf har biverkningar av skiten än idag o är sjukskriven 😦 Hoppas att de blir skärpning snart!! Jag lär fira jul med sambon och hundarna – de är iaf vad jag vet just nu 🙂

  Gilla

 9. Det är då gulligt att de gör lite extra på nobeldagen. Kommer ihåg att mormor sydde en långklänning till min dotter nobeldag i skolan. Skönt att du gick tillbaka med lite kläder.

  Hoppas rygg och APL ger sig
  Kram Kajsa
  http //www.bland-kastruller-och-vinglas.se

  Gilla

 10. Inte kul med värk. Men det är bra att du inte är rädd att röra på dig.
  Vad kul att de får klä upp sig på Nobeldagen. Vilken rolig grej 😊

  Gilla

 11. Ja jag tycker oxå att personalen på skolan och förskolan borde få utrustning så med munskydd och civir så inte dom blir smittade ..
  Det kanske är något att ta upp ?

  Gilla

 12. Det där är så svårt. Kan väl också tycka att praktik inte är det bästa just nu, men samtidigt, vill ni gå längre innan ni blir klara? Vi alla måste hjälpas åt för att minska antal personer på skola/ förskola, men ingen vill det i praktiken. Ett sätt är att barnen bara får vara på förskola/fritids den tiden föräldrarna verkligen jobbar. Tror det hade hjälpt er väldigt mycket.

  Gilla

  1. Ja det är svårt, syftet väl inte att gå längre utan mer att de kunde flytta om kursen där APL är och senarelägga den som så den vart närmare våren så kanske denna pandemi hade lagt sig ngt, just nu är den ju jätteinfekterad.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.