Jag avskyr när människor…

Lucka nummer 9: ”Jag avskyr när människor…”

Oj vilken svår fråga, det är mycket man skulle kunna säga och skriva och det är ju både laddat och känsligt, därför tänker jag inte gå in på det. Jag tänker genast på att jag avskyr när människor tro sig veta bäst. Det är en egenskap som inte är så smickrande. Tänker genast på då vi fick vår tös och då var det flera stycken som skulle tycka till hur man bäst sköter en bebis. Jag tänker direkt att de har väl också lärt sig från början någon gång och lärt sig av sina misstag osv. Det var flera gånger som flera sa att – Näee sådär kan du inte göra, det blir bättre om du gör såhär. Vissa ville nog såklart vara snälla och hjälpa till. Vissa var i alla fall moraltanter och skulle minsann berätta att detta är såhär och såhär gör man.

Jag lärde mig i alla fall svara till sist att – Såhär gör jag och det är mitt sätt och jag vet vad min tös behöver, vet jag inte det kommer hon och jag lära oss det tillsammans.

Vad har du för åsikt i denna fråga?

Detta är en del av ” Kajsons julkalender” https://johannakajsonsblogg.se/)

Här är några av alla som är med i år:

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

15 reaktioner till “Jag avskyr när människor…

 1. Håller med där fullt ut.
  Jag rött i en gång när äldsta var några månader för jag fick nog. Jag sa att det är jätte fint att alla har så mycke tips och tankar men nu har jag faktist inte bett om råd och behöver jag råd så kommer jag givetvis att gå till er. Men just nu är allt solklart och rullar på fint. Blev mycke lugnare efter det.
  Dock började det om för var barn jag fått. Med andra dottern så började helt plötsligt de som precis fått sitt första barn att berätta hur man gör med en bebis och hur bebisar fungerar för varje månad.
  Mitt svar där blev kort: Va roligt att du har sett och tagit in hur jag har gjort med alla mina tre barn och kan använda det på ditt barn. Men kom-ihåg att alla bebisar är olika personer med olika personligheter och behov.
  Då skrattade min kompis för hon kom på att det inte var mitt första barn och vi pratade om just det här med att lägga sig i.

  Råd och tips är kanon när man ber om dem. Men när de kommer från ingen stans så blir man lite sne.

  En annan sak jag ogillar när andra gör är när föräldrar ser sina barn ha sönder saker i en affär och bara låter det trasiga stå eller ligga kvar där det hamnat, istället för att ta med den till en personal eller kassan och visa vad som har hänt. Så barnet får se vad konsekvensen blir av att ha sönder andras egendom (ja varit i affärer är egendom till affären och är ingens förens någon betalat för den). Jag tycker det är trist då det bidrar till att affärer går i back och någon stackare kanske inte upptäcker att varan är trasig förens de kommit hem.

  Gilla

 2. Det är en väldigt dålig egenskap att tala om för andra vad dom ska göra eller ej göra! Alla gör sina val, att ge tips är en sak men inte att säga att någon gör fel.

  Gilla

 3. Såna människor gillar inte jag heller. Att personer går in & talar om hur jag ska sköta min unge. För det första så är din unge & min unge helt olika ungar. Sen lever vi helt olika liv!
  Vist. Kan komma med tips & fråga & hjälpa till om jag tillåter det. Men inte blanda sig i mig & mitt barns liv.
  Men det är väldigt vanligt att andra talar om hur man ska göra med sitt barn.
  Kram❣️

  Gilla

 4. När man blir mamma är det precis som om det också blir legitimt att alla får berätta hur man SKA göra. Alla har åsikter: du har för mycket kläder på din bebis, du har för lite kläder på din bebis, du ger mat för tidigt eller för sent osv. Det går inte att göra rätt liksom!

  En sak jag verkligen ogillar är när folk står för nära mig i köer. Inte bara nu i dessa tider, utan rent generellt. När folk stöter emot, bara för att de står supernära.

  Gilla

 5. Jag avskyr när människor som faktiskt vet bäst tror att deras kunskaper är applicerbara på andra människor…precis som du beskriver. Man kan ta emot råd och tips, men då ska man själv be om dem…man måste dels lära av egna misstag, dels få lov att gå på sin magkänsla och när det kommer till barnen så är de unika individer från den sekund de skapas och måste alltså hanteras på unika sätt….jag har två barn lika men olika och jag har behövt göra olika med dem i olika situationer och det är bara som förälder man faktiskt vet vad mitt barn behöver och mår bra av….bra att du lärde dig säga ifrån.

  Gilla

 6. Jag gillar inte heller när folk tror sig veta bäst om saker. Det är ingen fin egenskap nej. Vi är alla människor och lär oss. 🙂 Vi är olika individer 🙂

  Gilla

 7. oftast är det så att människor tror att de vet bäst, men man känner bara en människa till det yttre, så att jämnföra med sig själv och tycka att detta borde du göra är väldigt lätt, men då glömmer man bort det inre och att det som funkar bäst för mig inte nödvändigtvis är rätt och bäst för dig

  Gilla

 8. Det där känns igen. Alla är bombsäkra, och sen kan råden skilja sig. Frågar någon kan man kanske tipsa typ. så gjorde jag och då funkade det.

  Gilla

  1. Usch det finns mycket som man kan få igång irritation hos en och detta är en av sakerna…Som tur är har jag inte haft någon som har lagt näsan i blött detta gången

   Gilla

 9. Jag gillar inte när någon försöker lägga sig i hur jag uppfostrar mina barn eller när folk kastar Sten i glashus ..

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.