Snögubbar med vit choklad och kokos

Bellis och jag har gjort ICAS-recept på snögubbar idag. Jag älskar hennes skapande av snögubbarna, det ser mer ut som kycklingar, men de är så fina. Älskar hennes kreativitet på dem också. Nu ska de stå i kylen ett tag för att bli hårda och då kan jag frysa in dem sedan till julhelgen, nom nom.

Ingredienser 15 st
200 g vit choklad (gärna bakchoklad)
1.25 dl vispgrädde
finrivet skal
av 1
lime
3 dl riven kokos
Garnering
15 orangea strössel (gärna dekorationskulor)
15 korta salta pinnar
15 lila strössel (gärna dekorationskulor)


Gör så här
Hacka den vita chokladen grovt. Koka upp vispgrädde i en liten kastrull och tillsätt chokladen och låt smälta under omrörning på svag värme. Riv yttersta skalet från limen. Blanda ner limeskal och riven kokos i kastrullen. Ställ i kylen 2–3 timmar. Rulla små bollar i tre olika storlekar av smeten och stapla på varandra som snögubbar. Garnering: Sätt en orange godiskula som näsa och bryt salta pinnarna mitt itu och sätt på som armar. Dela de lila kulorna på mitten med en vass kniv och fäst som knappar.
Förvaras i kylen – Receptkälla Snögubbar ICA

Här bredvid ser ni ICAS-bild hur det är tänkt att man ska göra snögubbarna, men jag älskar hennes mycket mer och de smakar lika i vilket fall. Jag måste baka i lite omgångar här om vi ska hinna det vi tänkt till julafton. Vi ska inte ha så mycket, men lite julgodis och ett traditionellt julbord ska vi såklart ha, det tycker jag extra roligt för Bellis också. Samt att vi får vår egen tradition.

Testa detta recept, är en god liten gobit, vill man kan man ju göra dem som bara snöbollar också utan dekoration och med kokos ovanpå som en touch av snöflingor.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

15 reaktioner till “Snögubbar med vit choklad och kokos

  1. Det är så mysigt att baka tillsammans med barnen. Älskar deras små operfekta skapelser. Jag gillar inte vit choklad, tycker det är för sött men annars hade jag gärna testat receptet.

    Gilla

  2. Tycker de ser jättefina ut, barn bakar alltd de finaste sakerna, dessutom ska hembakat ut när man bakat hemma, det blir liksom godare då..De där standard gubbarna på icas bild ser faktiskt mycket tråkigare ut

    Gilla

  3. Så många som delar massa goda recept nu. Blir så sugen på att baka, men kommer ju inte åt köket på vardagarna. Min man jobbar ju hemifrån

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.