Vem är jag när jag är modig?

Jag tänkte haka på Kajsons julkalender i år med, har gjort det tidigare år också. Jag tänkte jag hakar på de dagar jag känner att det är ett ämne jag vill skriva om. Samt när jag känner jag har tiden till det. De flesta dagar ska vi nog hinna med, NU KÖR VI

Lucka nummer 7: ” Vem är jag när jag är modig?

Jag skulle nog vilja säga att jag är modigare och modigare ju mer åren går. Sedan jag vart mamma är jag också modigare och vågar stå för det jag känner och tycker. Jag är mig själv och är ödmjukt inställt till det mesta, men samtidigt kan jag bakom fasaden ta väldigt illa vid mig trots att jag vågar stå för mig själv. Tänker bara tillbaka till en arbetsplats jag jobbade på, där tassade man lite på tå. I bland vågade man stå upp för sig och då hade man samlat mod till sig kanske i flera dagar för att våga ta den konversationen man velat göra. Vissa gånger vågade jag inte utan kände att – Näeee inte denna gången. En annan gång kanske jag helt enkelt vågade och då var det väldigt nervöst innan. Ack så stolt man var över sig själv efter det den gången man vågade.

Jag önskar jag ifrågasatt mer ibland och kanske stod upp mer för mig själv vissa gånger. Där kan jag ge vika för lätt, men de gånger jag gör det så känner jag mig modig och stolt.

→ Hur känner du dig när du är modig?

Detta är en del av ” Kajsons julkalender” https://johannakajsonsblogg.se/)

Här är några av alla som är med i år:

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

14 reaktioner till “Vem är jag när jag är modig?

 1. Håller med, har på många sätt blivit modigare sen jag fått barn. På andra sätt så mycket räddare. Men att vara rädd kräver ju mod på något sätt. Fin blogg du har förresten!
  /E

  Gilla

 2. Oj, modig är ett sådant vitt begrepp tycker jag. Det kan innefatta så mycket eller så lite beroende på hur man tolkar det. Jag har nog faktiskt aldrig riktigt funderat kring om jag skulle anse mig själv vara modig eller inte 🙂

  Gilla

 3. Jag känner igen mig i vad du tar som är modigt för dig. Därför att så kan jag känna när jag träffar min familj. Att ibland känner mod till säga vad jag tycker. Å ibland känner jag mig inte lika självsäker & modig & vågar då inte säga vad jag tycker.
  Men när jag gör saker som jag tycker är modigt för mig. Så kan jag känna en stolthet över mig själv. Att jag då styrker mitt självförtroende, min självsäkerhet & jag blir glad 🙂.
  Hoppas att du har en bra tisdag 🤗

  Gilla

 4. Vilken härlig julutmaning/julkalender =)… Modig kan man ju oxå bli ibland men det är ju inte ofta kan man ju säga =)

  Gilla

 5. Som mamma blir jag ”modig” när någon är på mina barn. Då blir jag som ett lejon. Helt ärligt! Då blir jag en helt annan person, en som vågar och en som ryter ifrån.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.