När är det rimligt med en mobil?

Hej

Idag har jag börjat en ny kurs som ni ser och det är Barns Lärande och Växande som den heter. Det är intressant att läsa om, för man känner igen sig som mamma och även från andras barn, samt hur barn är från yrket och verkligheten. Idag har jag även haft uppföljningssamtal med läraren som avslut på kursen jag fick betyg på i fredags. Han ringer alltid som en sista grej för att man ska ha möjligheten att samtala kring provet och även samtala över vad man kan bära med sig från kursen. Alltid givande och såklart har vissa mer att få tips om vad de ska bära med sig. Jag pluggar ju hela tiden utan uppehåll och i jul och mellandagarna har jag tre uppgifter som ska in. Det är ju som det är, det är ju mycket dötid lediga dagar också så fåt ta det som pluggtid då. Såklart känns det surt, men vad ska man göra åt det då?

Olyckor händer alltid och Bellis telefon for i backen utanför bilen i fredags och den gick då således sönder.Vi funderade på vad vi skulle göra och vi tycker att det känns helt onödigt att köpa en helt ny telefon till henne. Vet att vissa gör det till sina barn redan, men vi tycker det är för tidigt att få en ny telefon för ett par 2000/3000 kr. Vi hade ingen fungerande telefon kvar som hon kunde ha och då kollade jag runt lite. Min kompis Erica hade en telefon som var några år gamal som hon nyligen bytt ut. Vi fick köpa den av dem och nu har hon en fungerande telefon igen som är en bättre telefon än vad vi skulle köpt åt henne om vi köpt ny. Bellis har ju mest telefonen för att hon ska kunna ringa oss när hon är framme vid skolan med skolbussen.

→ När tycker ni det är rimligt att barnen får en sprillans ny telefon? Vilken ålder?

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

10 reaktioner till “När är det rimligt med en mobil?

 1. Så trist när telefonerna går i backen och går sönder.
  Svårt att säga någon ålder på när barn ska få nya telefoner. Våra barn är ju mellan 22 och 27 nu, så de gick nog i mellanstadiet när de fick nya telefoner skulle jag gissa? Då var ju telefonerna inte lika avancerade och dyra heller om man jämför med nu.
  Jag tänker lite att det är upp till var och en vad man tycker man har råd med, men jag tycker nog absolut att det är en klar rån-risk att låta sitt lilla barn gå runt med en svindyr sprillans ny telefon…
  /Maria

  Gilla

 2. Tråkigt att hennes telefon gick sönder men tur att du hittade en som hon kunde ta som inte var ny. Nu har jag inte barn men kan ändå hålla med dig om att det kanske är lite tidigt med en helt ny 🙂

  Gilla

 3. Det där är så svårt, Mitt barnbarn på 3 är ju superduktig med min telefon, men en leksak för flera tusen är ändå mycket. Hade inte dom problemet då mina var små som tur är

  Gilla

 4. Tycker att det är från fall till fall när barn ska få en mobil. Dottern fick sin telefon när hon började ta sig till och från skolan själv. Vårt argument var att samma skulle gälla för sonen, meeeen… när vi var iväg någonstans hade både maken, jag och dottern telefon men inte sonen, och då ville han alltid låna för att spela på osv. Så till slut fick han en begagnad. Nu tar han sig också till och från skolan själv så det är ju en trygghet att han har telefonen, även om den mest används för att spela på eller kolla tik tok 🙂

  Gilla

 5. Våra barn har fått telefon när de började gå hem från skolan och inte ha fritids. Kändes säkert både för dem och för oss.
  De fick inte några nya telefoner utan de har fått när vi har bytt ut våra.
  Förra julen köpte vi varsin helt ny telefon till dem då deras gamla hade börjat ge upp. Vi köpte varsin helt ny Huawei som kostade 1000kr, barnen är jättenöjda med dom.
  Jag tycker att telefon är sjukt dyra nu, över 10000kr för en mobil känns inte okej.

  Gilla

 6. Tycker barn får mobiler väldigt tidigt, men det är ju bra att de kan få begagnade till och börja med då det lätt händer olyckor eller att de glömmer den någonstans. Jag tycker de kan få nya när de lärt sig hantera dem på ett bra sätt och tar ansvar för den, tänker att det mer handlar om mognad än ålder.

  Gilla

 7. Kul att din vän hade en fungerade telefon som ni kunde köpa till Bellis.. Tycker att barnen borde ha en telefon när dom börjar skolan så man kan få tag på barnen eller dom på oss ..

  Gilla

 8. Kan tänka mig att den nya kursen är spännande. För det låter som det 😊.
  Så tråkigt att Bellis mobil åkte i marken. Så tur att din vän Erika hade en mobil som var några år gamla.
  Det är svårt det där. Eftersom det är så lätt att göra saker. Som att köpa spel, fel saker kommer ut, barn blir utsatta. m.m. Så jag kan ärligt inre svara på det.

  Gilla

 9. Jag tycker nog att barn idag är alldeles för unga när de får mobiler men det är bara min åsikt.
  Hoppas allt är bra

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.