Får vänta tills veckan och lite variation är bättre!

Hej

Alltså hur söt är inte denna lilla ”tomteluva” som jag köpta med mig på affären då jag handlade i förmiddags. Det är biskvi som de döpt till tomtebiskvi från bakemyday. Alltså hur goda som helst, springer ni på dem ska ni absolut köpa hem. De smakar pepparkaka och någon god krämblandning. Tyvärr hittar jag inget recept på nätet just på dessa. Men hittade andra juliga biskvier. Jag älskar ju biskvier så därför vill jag gärna ha många olika recept på dem. Ni kan se dem nedan och korrekta receptkällor där jag hittade dem också.

Får vänta tills veckan och lite variation är bättre!

Vi trodde att vår soffa skulle komma idag, men det har den inte gjort. Har fått reda på idag att de lagerhålls på DSV – Distributionslager för att invänta att den bil som kör den hit ska ha plats för den i sin budbil och det kunde ta någon dag extra. Jag tycker det är bra så får fredagen vara orörd och vara fredag så att säga. Dessutom så slipper man kräva hjälp av vänner en fredag efter jobbet. Då kan man ta måndag eller tisdagen istället till att bära och kånka på soffor och även då således montera ihop sedan. Igår i alla fall skrubba, dammsög och storstäda vi våra gamla soffor så de är finfina tills de som ska köpa kommer och hämtar. Vi har nu täckt över hela sofforna med filtar så vi inte ska fläcka ner dem något mer och hålla dem rena och fräscha.

Ikväll är det Idol och jag hoppas på Caspar, tycker de andra är bra också. Jag är dock lite trött på ballader, som de sjunger mestadels så Caspar är lite mer spännande tycker jag. Jag har tröttnat lite på Christina Augilera, Beyonce, Zara Larsson, Adele, ja sådana låtar. Nadja har ju mestadels kört sådana tycker jag. Jag tycker att hon är väldigt duktig, men tycker att det blir lite samma. Så hoppas att hon skräller till lite idag och kör lite annat. Mina favoriter har varit Caspar och Simon. Tycker därför såklart att det var jättetråkigt att Simon åkte ut förra veckan. De är lite mer variation i deras framträdande och tycker därför att båda de två skulle varit kvar och att Nova skulle åkt förra veckan istället.

→ Ni som kikar på IDOL har ni någon favorit som är kvar eller har åkt ut?

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är mitttest2light.png

Biskvier med smak av pepparkaka

Ingredienser

 4 portioner

 • 250 g mandelmassa
 • 1 st äggvita
 • 100 g smör
 • 1½ dl florsocker
 • 1 tsk äkta vaniljpulver
 • 1½ tsk pepparkakskrydda
 • 1 st äggula
 • 150 g vitchoklad

Så här gör du: Sätt på ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan och blanda väl med äggvitan. Spritsa ut bottnarna i storlek av en 5 krona. Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Låt kakorna svalna på galler. Använd rumsvarmt smör, vispa ihop ingredienserna till en jämn kräm. Bred på smörkrämen med en tesked låt stå i frysen i 1 timma. Smält vitchoklad i ett vattenbad. Ta ut biskvierna och doppad dom i smält vitchoklad. Njut av dina julbiskvier. Det blir cirka 26 stycken biskvier.

/Receptkälla

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är mitttest2light.png

Polkagrisbiskvi

Ingredienser

Botten

 • 300 g mandelmassa
 • 2 äggvitor

Polkagrissmörkräm

 • 100 g 70% choklad
 • 200 g smör
 • 1,5 dl florsocker
 • 2 äggulor
 • 30 ml pepparmintarom (en hel sån liten flaska man kan köpa i vanliga affärer)
 • 20 krossade polkagrisar

Topping

 • 200 g 70% choklad
 • Några krossade polkagrisar
Så här gör du:

Sätt på ugnen (över- och undervärme) på 175 grader. Riv mandelmassan och blanda väl med äggvitan. Om smeten är väldigt kladdig så ställ in den i kylen ett tag. Rulla sedan bollar och platta till dem med fingrarna. Ett tips är att ha lite vatten på fingrarna för att undvika att smeten fastnar. Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Låt biskvibottnarna svalna på galler.

Smält chokladen och låt den svalna något. Använd rumsvarmt smör, vispa smöret, florsocker, äggulor, peppermintsarom, smält choklad och krossade polkagrisar till en jämn kräm. Bred smörkrämen på biskvibottnarna med en tesked, låt stå i kylen till krämen stelnat ordentligt. Krossa polkagrisarna till lagom stora bitar.

Temperera den mörka chokladen eller bara smält den i vattenbad om du tycker det är enklare. Doppa sedan biskvierna i chokladen, strö över några krossade polkagrisar och voilá, nu har du mumsiga biskvier. Låt stå i kylen tills du ska äta dem.

/Receptkälla

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

24 reaktioner till “Får vänta tills veckan och lite variation är bättre!

 1. Någon gång när jag ser den biskvien så ska jag köpa den. Allt som smakar pepparkaka nu i dessa tider vill jag prova ☺️.

  Okej. Jag kan ju känna att det är lite drygt att varan kommer inte när den ska. Sen tänker jag att den kan ju komma på en lördag. Därför att då är dem flesta ledig & kan hålla på med soffan i detta fall och inte känna att stress för att det bli kväll. Så tänker jag 🙂.

  Jag titta på Idol igår & jag hejade med Nadja. Å nu är ju hon i final. Tidigare höll jag på Mattias & Niclas 🙂.

  Hoppas att du har en bra lördag! 🤗

  Gilla

 2. Såg väldigt go ut den där tomteluvan, hoppas ni blir nöjda när er nya soffa till slut kommer, brukar ju oftast ta lite extra tid att få soffor för de är ju stora. Nej idol tittar jag inte på så jag vet inte ens vilka som är med, kollade på det någon tidigare säsong men tycker man blir låst vid att sitta vid tvn vissa tider, dock är det ett okej pogram. Bra med recept, alltid roligt med nya recept att pröva

  Gilla

 3. Mums! Biskvier är en favorit, inte minst för att de är enklare att baka än vad de ser ut! Så gulligt med formen av tomteluva! Trevlig advent!

  Gilla

 4. De jag trodde skulle stå kvar på slutet var just Paulina, Caspar och Nadja. Vi pratade just om det hemma, och vi tror att han kommer nå längre just på sin tredjeplats än vinnaren. För hur många vinnare har blivit stora? Tror att det kan vara Agnes bara. Annars har ju de som klarat sig kommit i mitten då dom röstats ut. Den biskvin såg ju ljuvlig ut. Är det mandelmassa som toppluva?

  Gilla

 5. nämen så god den både lät och såg ut, näe har inte tittat något på idol har lite gett mig själv idol förbud, blir alldelles för inne i såna tävlingar haha. Plus att idol håller på så länge tycker jag, så den typ tar lite för mycket tv tid i min vardag, dock kollar mina sambo på det 😂😂

  Gilla

 6. åh som bakdrottning kan man ju inte annat än älska biskvier hehe och denna var ju super söt. Har inte någon favo i idol, slutade kolla för några veckor sedan. hoppas du får en fin helg nu kram

  Gilla

 7. Mm, jag älskar biskvier men jag har inte vågat baka själv. Inbillar mig att det är svårt… Idol har jag inte följt så jag är extremt neutral i den saken. Skönt att ni kunde ha fredagen fri och inte behövde vänta på leverantören.

  Gilla

 8. Jag sitter hör och hejar massor på Caspar också men jag tyckte faktiskt inte att han var så bra idag som han har varit. Tjejerna har sjuka röster och skitduktiga men det är han med.

  Gilla

 9. åh…biskvier är så gott, men inget jag själv brukar baka, inbillar mig att det är så komplicerat….ska kanske prova.
  Idol – jag klarar verkligen inte av Caspar – men tur att vi har olika smak, det blir mer spännande så. Gillade dock Simon…men det är svårt…alla kvarvarande är så duktiga.

  Gilla

 10. Tycker att alla fyra som är kvar i semifinalen är grymt bra sångare/sångerskor. Håller med dig lite om powerballaderna men tycker nog ändå att Nadja och Paulina ska stå i final. Helt fantastiska röster! Caspar är eg lite för utflippad för mig men han har varit sjukt bra också, det är svårt att inte gilla honom. Nova är nog den jag gillar minst av dessa fyra.

  Gilla

 11. Va söt! Ser riktigt god ut också. Gissar på att även dessa innehåller mandel? Är nöt o mandel allergiker så att inte kunna äta beskriver är en förlust enligt mig. Men de blyfria man kan göra själv funkar också bra men är dock inte lika goda.

  Då va det tur i oturen att soffan inte kom idag. Hoppas att den kommer på en bra tid nästa vecka. Smart med filtar över gamla soffan. Man vet aldrig vad som kan hända 😉

  Ha en jätte fin helg!!!

  Gilla

 12. Gud så gott det låter, jag älskar ju också biskvier. Eller ja mest att göra dom 🤣 Gjorde pepparkaksbiskvier häromdagen som blev magiska.
  Ja den som väntar på något gott sägs det ju..
  Har faktiskt inte kikat på idol alls i år 🙈

  Gilla

 13. Kan säga att min favorit inte är Nadja men gillar Caspar han e lite unik 😅✨många bra så jag vet inte vem jag håller på nu , så fin tomte bakelse. Ha en fin fredag.

  Gilla

 14. Hej. Min favorit i idol är helt klart Nadja och Paulina. Har varit så sedan dag ett typ. Hoppas att en tjej vinner i år. Ingen av de som är kvar är dåliga, må bäste man eller kvinna gå vidare till stora finalen.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.