Hur tänker ni vid julens julklappar?

Neck Bow Ruffle Mini Dress

Hej

Ohh man är bra shoppingsugen och jag hade gärna klickat hem dessa plagg. På vårt Vero Moda tipsade de om stickade tröjan nertill på deras instagram som nyhet och jag skrev då till dem att lägga undan den åt mig. Jag har dock inte varit in och köpt den. Ja, vi har ju köpt oss en soffa istället. På något sätt känns det som de kläder man har hemma, de fina kläder man faktiskt här får duga för det dröjer bra länge innan man kommer kunna använda nya plagg och stoltsera med utanför hemmet. Känns det då inte lite bortkastat att köpa massa nya plagg? HUR KÄNNER NI? BQ och jag kommer heller inte köpa julklappar till oss i år för vi ser soffan som en julklapp. Det är till Bellis vi kommer att köpa.

Kommer ni köpa julklappar till alla ni brukar köpa till er iår? Ja jag tänker på eftersom det faktiskt inte blir att man kommer fira annat än med sin familj! Jag tänker blandade känslor där. Dels kanske det är onödigt att köpa till de man inte ska fira med just för den anledningen. Tänker man i nästa steg också så behöver vi ju alla uppmuntran och en liten julklapp kanske skulle värderas mera än man tror.

MÖNSTRAD HÖGHALSAD LÅNGÄRMAD BLUS

Hur gynnar ni de lokala, eller onlineshoppar ni?

Hur tänker ni också kring hur ni köper julklappar? Kommer ni köpa lokalt eller beställa på nätet? Jag tror att det kommer inte spela så stor roll hur man gör, man kommer träffa på folk vart man är är. Jag personligen, det är olika hur vi tänker. Men JAG tror att det bästa är att gynna de lokala och att man går dit och hänger på låset. Sedan har man i förväg hemma tittat ut ett hum över vad man ska köpa. Man köper det, betalar och går, samt slår in paketen själv hemma. Att beställa allt på nätet har jag redan sett gynnar till att det blir köbildning på affären och postutlämning och tro mig där håller de inte avstånd tyvärr. Vissa butiker har nog hemkörning av paketen också, men tror de flesta lokala inte har det. Jag tror att man på ett sätt kommer spara undan lite pengar just för man spontant köper nog inte den där lilla extra julklappen som man brukar kunna göra då man är på stan och julshoppar. Vissa butiker måste man besöka så är det ju, även om man onlineshoppar, har matkasse och så. Det blir ju så att måste man ändå ner och köpa vissa grejer för att man har alltid slut på något. Eller man behöver vara bland folk då man hämtar och lämnar tösen. Även om man i regel alltid står ute då man kommer för att hämta henne så måste man alltid gå in ett par ggr per vecka för att se att det alltid finns något på hennes hylla som behöver uppdateras. Förra veckan hade hon slut på strumpor för att nämna något och Bellis kan inte ha koll på allt sådant. Man behöver till apoteket, affären emellanåt och till andra ställen. På Apoteket man ju skapa konto så medicinen kommer hem till sig förvisso, det har ju också funnits ett bra tag även innan pandemin.

Jag tänker fortsätta att gynna de lokala för jag vill att vår kommun ska leva vidare. Jag kommer använda munskydd och handskar om det så krävs. Jag kommer minimera och tänka mer medvetet såklart. Samt man kommer inte gå på affärer annat än om man verkligen måste. Mina naglar kommer jag fortsätta med, för det är var 5:e vecka jag gör dem och det hinner hända mycket under den tiden. Skulle de stänga igen så har jag bett dem säga det åt mig för då går jag och tar bort dem tills de öppnar igen. Dessutom är man själv där tillsammans med hon som gör det så man antar väl att hon är frisk, samt jag är frisk då jag är där.

Håller vi oss till de regler de säger så kan vi tillsammans rida ut detta och samhället också kan leva kvar. För man kan tyvärr inte isolera sig så som det vore det bästa just för det GÅR BARA inte, i alla fall tror inte jag det. Jag tror att man kan tänka till och hämma och minska på det, man att ta bort allt går inte.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

4 reaktioner till “Hur tänker ni vid julens julklappar?

 1. Jag gör som jag brukar…köper alltid bara julklappar till lilla familjen som samlas tillsammans.. och vissa saker beställer jag på nätet eftersom de inte finns att köpa i de lokala butikerna och det som kan köpas lokalt köper jag lokalt. Jag har listat ut när det finns mycket respektive lite folk i butiken och några affärer har dessutom schema på vilka tidpunkter det brukar vara mest respektive minst kunder. Vi hade en diskussion i går huruvida vi skulle åka in och köpa mat infrö jul (vi äter gås på själva julafton) igår eller på fredag… jag konstaterade att det är lönehelg och att åka till en affär en lönehelgsfredag verkade helt vansinnigt så vi åkte i går kväll och stötte knappt på några människor alls….känns superskönt att ha det gjort och att inte behöva trängas med någon. Jag håller dock med dig om att vi måste stötta våra lokala handlare så långt det bara går.

  Gilla

 2. Jag handlar nog ungefär som vanligt tror jag. Lite mer online dock såklart. Jag har inga sådana affärer i bygden då jag bor på landet så ja. Men jag handlar nog julklappar som vanligt med, brukar bara köpa till familjen så.

  Gilla

 3. I år tänker jag bara julklappar till sonen och min systers barn. För vi har alltid julklappsspel på julafton och då får ju alla något 🙂 jag ska gynna min lokala bokaffär här blir det endel nya böcker i julklapp till sonen 🙂 jag förstår att ni ser soffan som en julklapp till er själva 🙂

  Gilla

 4. Vi köper inte julklappar till så många. Barnen och deras kusiner slutade vi att byta julklappar till för många år sedan just för att vi inte firade jularna tillsammans. Jag älskar att få julklappar så inte vill jag bli helt utan.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.