Blomkålslasagne med tomater

Idag var BQ väldigt skeptisk mot maträtten då han inte gillar blomkål eller vitkål. Det har han inte gjort sedan han var liten. Dagens recept vi gjorde idag var i alla fall blomkålslasagne med tomater. Jag har inget emot det så jag kände att det skulle bli spännande att testa detta. Samt oj det var supergod lasagne, kan verkligen varmt rekomendera den också. BQ tyckte också den var jättegod,

Så håll till godo

Ingredienser

1 blomkål (à ca 800 g)
1 gul lök
1 msk olja
2 msk tomatpuré
2 msk japansk soja
390 g pastasås chili
1 dl vatten
salt
peppar
5 dl matlagningsgrädde
150 g riven ost
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
12 torra lasagneplattor
65 g salladsmix

Gör så här
Sätt ugnen på 225°C. Riv blomkålen grovt på ett rivjärn. Skala och hacka löken. Fräs blomkålen och löken i oljan i en stekpanna. Rör i tomatpurén. Sänk värmen och rör ner soja, pastasås och vatten. Låt sjuda 2 minuter och smaka av med salt och peppar. Koka upp grädden i en kastrull. Rör i osten och låt den smälta, smaka av med peppar. Skär tomaterna i skivor. Varva lasagneplattorna med blomkålssåsen, tomater och ostsåsen i en ugnsform. Avsluta med ostsås och några tomatskivor överst. Tillaga lasagnen mitt i ugnen ca 25 minuter. Servera lasagnen med sallad.

/Receptkälla

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du

11 reaktioner till “Blomkålslasagne med tomater

  1. Blomkålslasagne är jättegott tycker jag, så bra att ni vågade er på att testa fast att ni var tveksamma, många grönsaksrätter är faktiskt förvånansvärt goda. Barnen är dock litew mer vana att bli serverade allt möjligt i skolan så de brukar ha lättare för nya maträtter en vi andra

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s