Räkor och broccoli i kokosmjölk

Idag testade vi det sista receptet i matkassen för denna veckan och idag var det en räkrätt. Jag gillar inte räkor, jag har jättesvårt för det faktiskt. BQ gillar inte broccoli då istället så detta var på förhand inget vi var sådär stentända på eller vad man ska säga. I mitt fall beror det på att det hulkar sig nästan för mig då jag ska svälja ner räkor. Fanns väl då en anledning till att detta recept sparades till sist då kanske. Vi lär våra barn att vi måste smaka innan vi dissar en rätt och då gäller det även oss anser vi här i vårt hushåll i alla fall. Vi har även beställt matkasse och då lär vi göra rätterna också anser vi i detta hushåll också. Rätten var annars toppengod. Smaken på såsen var jättegott och hade det varit kyckling eller något annat än räkor hade jag tyckt den var toppen. BQ tyckte också den var toppengod i smaken så han t.o.m tänkte bort broccolin.

Ni som gillar räkor och broccoli tror jag därför att detta kommer vara en fullpott för er

Ingredienser
4 port ris
250 g broccoli
1 msk riven ingefära
1/2 purjolök (à ca 150 g)
1 msk olja
1 1/2 tsk röd currypasta eller curry (1 1/2 tsk pasta
motsvarar 1/2 msk curry)
1 förp kokosmjölk (à 400 ml)
400 g skalade frysta räkor
1 lime
salt
peppar

Gör så här
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Ansa och skär broccolin i små buketter. Skala och skiva stammen tunt. Skala och riv ingefäran. Ansa, skölj och skiva purjolöken. Fräs broccoli och purjolök i oljan i en gryta. Rör i ingefära och curry. Låt fräsa 1 minut och rör i kokosmjölken. Låt sjuda några minuter. Rör i de frysta räkorna. Låt de bli varma, men inte koka, då blir de torra och sega. Smaka av med pressad limesaft, salt och peppar. Servera räkgrytan med riset.

Tips
För en lite tjockare sås red av med 1/2 msk majsstärkelse.

/Receptkälla

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du

19 reaktioner till “Räkor och broccoli i kokosmjölk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s