Räkor och broccoli i kokosmjölk

Idag testade vi det sista receptet i matkassen för denna veckan och idag var det en räkrätt. Jag gillar inte räkor, jag har jättesvårt för det faktiskt. BQ gillar inte broccoli då istället så detta var på förhand inget vi var sådär stentända på eller vad man ska säga. I mitt fall beror det på att det hulkar sig nästan för mig då jag ska svälja ner räkor. Fanns väl då en anledning till att detta recept sparades till sist då kanske. Vi lär våra barn att vi måste smaka innan vi dissar en rätt och då gäller det även oss anser vi här i vårt hushåll i alla fall. Vi har även beställt matkasse och då lär vi göra rätterna också anser vi i detta hushåll också. Rätten var annars toppengod. Smaken på såsen var jättegott och hade det varit kyckling eller något annat än räkor hade jag tyckt den var toppen. BQ tyckte också den var toppengod i smaken så han t.o.m tänkte bort broccolin.

Ni som gillar räkor och broccoli tror jag därför att detta kommer vara en fullpott för er

Ingredienser
4 port ris
250 g broccoli
1 msk riven ingefära
1/2 purjolök (à ca 150 g)
1 msk olja
1 1/2 tsk röd currypasta eller curry (1 1/2 tsk pasta
motsvarar 1/2 msk curry)
1 förp kokosmjölk (à 400 ml)
400 g skalade frysta räkor
1 lime
salt
peppar

Gör så här
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Ansa och skär broccolin i små buketter. Skala och skiva stammen tunt. Skala och riv ingefäran. Ansa, skölj och skiva purjolöken. Fräs broccoli och purjolök i oljan i en gryta. Rör i ingefära och curry. Låt fräsa 1 minut och rör i kokosmjölken. Låt sjuda några minuter. Rör i de frysta räkorna. Låt de bli varma, men inte koka, då blir de torra och sega. Smaka av med pressad limesaft, salt och peppar. Servera räkgrytan med riset.

Tips
För en lite tjockare sås red av med 1/2 msk majsstärkelse.

/Receptkälla

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

19 reaktioner till “Räkor och broccoli i kokosmjölk

 1. Vad roligt att ni testa på måltiden trots att ni inte gillade räkor och broccoli. Men det där är verkligen något för mig! ❤ Kramis

  Gilla

 2. Knepigt när man gillar olika saker som ingår, man finns det inte olika alternativ för matkassarna? Att man kan välja efter sin smak?
  Nåt liknande denna rätt har jag gjort många gånger, men med kyckling och även lagt i blomkål.
  Sv; Böda är mitt paradis på jorden!

  Gilla

 3. Jag gillar ju bägge sakerna. Det är ju jättesvårt att få till en maträtt som ska passa alla. Oftast är det riktigt bra mat i kassarna. Vi har testat både ICA och Citygross, Citygross var superbra fram till MatTina började inspirera. Då blev det en hel del konstiga rätter 🙂

  Gilla

 4. Oj detta låter som en maträtt för mig jag tycker detta låter gott. Så kanske provar detta i framtiden. Ni gör helt rätt i att barnen ska smaka först innan man tycker det är gott eller inte 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.