Du river mina murar – Det gör mig svag!

Hej

I dag vaknade jag med huvudvärk och la mig och vila direkt efter att jag vinkat av Bellis vid bussen. När jag sedan väl slumra in så ringer telefonen 2 gånger och sedan får jag sms och även meddelande på messenger. Jag blir irriterad och samtidigt orolig att något hänt. Det hade det ju också, fått jättesorgligt meddelande från rektorn på Bellis skola där han meddelar att ett barn som går på skolan har dött efter en tids sjukdom. Jag fick sådan obehagskänsla i kroppen att jag rasade ihop kan man säga. Många tankar som rörde sig i huvudet och jag ville bara rusa till skolan och hämta hem Bellis och pussa och krama henne. När jag kollar telefonen så var det också BQ och en klasskompis till Bellis mamma som ringt. Hon var också orolig och undrade om vi skulle åka hämta töserna. Jag sa att vi skulle försöka vara så neutrala som möjligt och låta det få vara som det blir för dem. Är de ledsna ska vi trösta dem. Visar de ingenting så får det vara så också. Barnen kanske inte ens vet vilket barn det är heller, därför är det då bättre att ta det som det kommer. Jag ringde i alla fall upp läraren för att höra hur det var eftersom Bellis kan bli ledsen då man pratar om döden. Hon hade inte visat något utan hon hade bara varit taggad på att åka skridskor som de hade som utflykt idag. I morse var hon så nervös att hon ville stanna hemma idag för hon var så pirrig över skridskoåkandet.

Det är heller inte covid som barnet hade eller som påverkat utgången för barnet. Det finns andra sjukdomar och ett liv bakom covid också. Tycker man ska ta sådant här till sig och vara rädda om varandra, livet är skört.

Allt har ju ett ljus med sig också

Jag kände att allt kändes lite hopplöst tills jag får ett pling i mail-inkorgen där det står att läraren har rättat mitt uppdrag jag skickade in från förra veckan. Jag får då dessa orden ” Mycket bra! Du har många kloka synpunkter! ADHD, en av de mest begåvade elever jag mött är en kvinna med denna diagnos. Ditt arbete förtjänar ett mycket högt omdöme!” Det var precis vad jag behövde, för hade inte orkat en till motgång eller vad man ska kalla det. Huvudvärken gror och är där fortsatt, men ”vilan” som blev men som inte blev eller vad man ska kalla det gjorde väl sitt till i alla fall. Har även fått bekräftelse att jag fått förlängt CSN-lån för studierna nästa år. Man kan bara söka för ett år i taget och f.r.o.m nästa år är det en ny termin. Sökte förra veckan och var lite nervös att det skulle bli något tjall där. Då hade det blivit lite knivigt för oss ekonomiskt om jag inte fått det. Tyvärr måste man fortsätta ha CSN får man väl säga, för JA man får ju en skuld. Jag resonerar som så att jag satsar på något och det ger bara fördelar åt mig och då är det värt att ta CSN-lån. Det kommer ju en dag då jag får en skuld till dem, men så kan man inte tänka nu!!!

Nu sitter jag och lyssnar på Victor Leksells – SVAG och tänker på mina två älsklingar som är de bästa jag har,

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

16 reaktioner till “Du river mina murar – Det gör mig svag!

 1. Fy för alltså, det finns inte ord när ett barn går bort…. Jag tror att det är viktigast att man pratar öppet med barnen när något sådant här händer, men det ska vara i barnets takt. Våra barn var inte gamla när deras farmor hastigt gick bort och vi pratade mycket om det efteråt. I samma veva var det dags att ta adjö av vår gamla hund, och då blev det mer naturligt att prata om farmor och hunden ”i himlen” osv.
  Härligt att B övervann sin nervositet och blev en liten isprinsessa!

  Gilla

 2. Nej fy vad hemskt! Tänk hur orättvist livet kan vara ibland. Kul du fick bra feedback. Jag har med csn lån – om nu man ska va så , så är csn de enda lånet med så liten ränta och de är de ”bästa” lånet att ta. Man måste kunna försörja sig. Kramas

  Gilla

 3. Usch vilken dag, men jag tror ni gjorde rätt, det hade nog varit mest förvirrande om ni hämtat hem Bellis om hon inte reagerade mer på det och dessutom var hon ju taggad på annat. Det som hänt kan man förklara vid annat tillfälle.
  Stort GRATTIS till det fina omdömet, bra jobbat heja dig ❤

  Gilla

 4. Så bra att du fått Csn lånet godkänt, själv är jag glad att jag jobbar samtidigt och inte behöver ta lån men kommer göra det för enstaka månader. Ja, finns mycket sjukdommar i världen tyvärr så det gäller att njuta av tiden

  Gilla

 5. Men så tragiskt. Ett barn ska inte somna in. Det gör så ont i hjärtat då man läser sådant. Den där känslan då man inte vet vad man gjort, men oftast ligger inte problemet hos en själv då.

  Gilla

 6. Fy vad tråkigt och tragiskt, stackars familj.
  Livet är varken lätt eller rättvist….
  Hoppas att du fick en förklaring till varför vännen vill bryta med dig….

  Gilla

  1. Vad skönt att Bellis inte blev så ledsen men det kan komma senare. Denna kompis som sa upp vänskapen med dig kan ju inte ha varit en riktig vän och sen att inte berätta varför heller amen det är ju taskigt av henne men jag tror du klarar dig utan henne det är hennes förlust att bli av med dig som vän 👍

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s