Corona och Covid kan ta sig i röven!

Hej

Alltså detta är ju helt otroligt måste jag ju säga, detta är alltså TOLFTE NOVEMBER 2016. Kommer vi någonsin få så mycket snö igen? Kommer vi någonsin tro att man pratar sådär spontant med människor igen?, kommer vi åka till en skidbacke?, eller kommer vi avstå? Usscch vart är vi på väg egentligen!, den tanken är skrämmande faktiskt. Vanligtvis denna tiden på året har jag planerat massa inför tösens kalas, bakat, shoppat, bokat lokal osv. Näee så blir det inte i år.

Idag fick jag mail även från skolan att vi inte får vistas där längre om vi inte bokar med läraren i förväg, det ska då endast vara du och läraren. Vi kommer inte ha skriftliga prov i skolan utan nu kommer vi få det via ett program i datorn. Jag hade börjat släppa rädslan lite inför coronapandemin, men nu börjar den komma tillbaka igen. Jag har inte träffat mina föräldrar sedan i februari och jag vet fortfarande inte när det kan bli av. Jag har en kommande 2 månaders APL som jag gruvar mig för, ska man ens våga dit? Det har börjat öka med covid i vår kommun och även i den kommunen där BQ jobbar så det blir nog ganska snart att han kommer jobba hemifrån. Kanske redan så snart som imorgon, eller nästa vecka! VEM VET?! Man undrar ju när vissa får tummen ur röven att säkra sina företag bättre.

Man får ofta denna respons då man frågar en vän eller någon annan – Hur är det? Jo det är ….., samt så har vi ju coronaläget med. Det är ett ord som kommer in i varenda samtalsämne. Blir så less på läget ur annan synvinkel med, för många har tröttnat och orkar inte bry sig längre. Man ser det då man handlar, att folk håller inte avstånd längre. Jag försöker så gott jag kan, men ibland blir man less för det är verkligen ingen annan som håller avstånd på centrum och affärer längre!

Få tummen ur röven ni istället?!

Jag har tagit två covidtest för en vanlig förkylning, man får responsen ”JA tar du inte det så får du inte gå utanför dörren förrän du fått svar”! Alltså är detta rimligt att behöva fortsätta såhär?! När ingen ”censur” ändå håller avstånd när man är ute varför ska man behöva hålla på att pressa sig och utsätta sig för massa tester, prover? JOOO man gör det för man har ett ansvar för sig själv och även för andra. BQ har fått vara hemma från jobbet flera omgångar nu sedan i somras för att han har förkylning. Massa frånvaro och stress när man väl kommer tillbaka igen. Varför följer inte alla dessa regler,? När jag var på affären sist så går folk och nyser och snorar? Visst de kanske har snoriga rinnande näsor. Man ska inte vara ute bland folk om man snorar och nyser, varför fattar folk så offantligt trögt? Många vågar ju inte gå ut just för att andra är så slappa och nonchalanta. Jättemånga gånger när man kommer och går vare sig det är inne eller ute så flyttar inte folk på sig eller håller avstånd.

SKÄRP ER NU och följ de regler de säger, hur svårt ska det vara att F A T T A!?

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

18 reaktioner till “Corona och Covid kan ta sig i röven!

 1. Ja du Mirre. folk unviker testet då dom inte vill bli ”låsa” med att stanna hemma. Fan jag vågar inte ens gå och handla pga idioter som tror att dom kan leva ett normalt liv

  Gillad av 1 person

 2. Tänk innan Corona då trodde man aldrig att någon sånt skulle kunna hända. Eller man tänkte inte på det iallafall. Hoppas nästa åt blir bättre 🙏🏻

  Gillad av 1 person

 3. Jag har varit hemma hur mycket som helst, tagit flera covidtest och alla har varit negativa. På mig är det en allergi, Varken jag eller mannen tål vår katt egentligen. Det har fungerat då vi inte varit iväg hemifrån så mycket innan. Likaså är det något på jobbet jag inte tål då jag alltid blir sämre då jag är där. Rinnande näsa och hosta. Det där är en så svår balanasgång De allra flesta som får covid får trots allt diffusa symptom därför det kan smitta som det gör Bra med masstester tycker jag Då kan man gå på smittspårning och slippa någon som är helt frisk att sprida smittan vidare. .

  Gillad av 1 person

 4. Håller verkligen med dig. Jag tycker det är så enormt respektlöst av alla de som inte kan hålla avstånd & ta sitt ansvar: om de inte vill hålla sig friska så kan de väl iallafall tänka på våra äldre medmänniskor som FAKTISKT är i riskgruppen (eller egentligen alla som är i riskgruppen…). Det är verkligen skrämmande hur egoistiska vissa människor faktiskt kan vara ibland 😦

  Gillad av 1 person

 5. Det är verkligen fruktansvärt som vi har det i samhället och förstår dina tankar. Kommer förmodligen vara ensam på julafton för det här lär inte försvinna tills dess. Fattar inte heller hur folk kan strunta i reglerna då det inte är konstigt att viruset sprids. Hoppas verkligen att det snart tar slut och att vi kan leva som vanligt igen. Kramis ❤

  Gillad av 1 person

 6. Ja här i västmanland har de från och med idag skärpt det. Tycker det är så tråkigt att det finns folk som inte bryr sig längre. Känns som det kommer ta längre tid bara för det 🙂

  Gillad av 1 person

 7. Håller med om att allt detta börjar bli drygt. Har inte heller kunnat träffa äldre släktingar på väldigt väldigt länge nu det är det jag tycker är mest jobbigt. Samt att många inte bryr sig om att visa hänsyn och följa råden vi fått. Är tråkigt och man får verkligen hoppas att folk börjar tänka rätt och göra rätt för allas skull. Men man ska inte ge upp hoppet, för det är många som tar råden på största allvar också, särskilt vi som har familjemedlemmar i riskgrupperna. En del handlar bara på nätet, låter andra handla och isolerar sig hemma eller träffar enbart människor utomhus på avstånd. Så det finns hopp..

  Gillad av 1 person

 8. Det känns som att man lever Coronaliv i ett Coronaland som bebos av Coronamänniskor. ALLT handlar om det, jag är less på att höra om det för det är så sorgligt. Jag vill bara att det är över och som vanligt igen!!

  Gillad av 1 person

  1. Håller med dig, när ska detta ta slut? Vi har det aktuellt överallt i vår kommun, kan ej undgå att vara nära människor med covid. Skrämmande faktiskt. 😐 Hoppas det kan bli som förr, att vi får kramas, umgås och njuta av varandras sällskap. 🥰

   Gillad av 1 person

 9. Ja Corona kommer nog vara kvar länge till tyvärr och folk håller inte reglerna heller. Jag märker de framför allt på jobbet, det är mycket oroligt inför jul och nyår och så. Kram på dig

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s