Ska man tänka så eller kanske så?

Hej

Nu åkte vackra Enzo hem igår eftermiddag och Bellis blir lika ledsen och besviken varje gång, hon älskar verkligen honom. Jag blir lite åt det hållet att man kanske snart inte ska ha honom längre. Ja lite egoistiskt tänkt kanske, men han blir snart 12 år och jag törs inte tänka på hur hon reagerar då han inte finns mer. Ja jag tänker i de banor att hon fasas ifrån honom så. Jag tänker också åt andra hållet att hon blir äldre och säldre och han är jättepigg nåbel herre så hon ska ju få vara med honom och allt har sin gilla gång. Det är jag som tycker det är lite jobbigt också. Man ser ju att han inte orkar på samma vis längre, samt att han blir gråare och gråare. Jag blir ledsen då jag ser sådana tecken. Han är nog en av de underbaraste vovvarna jag träffat, han är så snäll och gosig. Bellis får gosa hur mycket hon vill med honom och han lyder henne lika bra som han gör med oss. Han älskar henne också för han viftar så mycket på svansen då hon är med honom. Önskar att han inte var så gammal, vi har känt honom i typ Bellis hela liv. Hon var runt 1 då vi lärde känna varandra, så såklart har de fått ett speciellt band de två. Vi hade ju honom väldigt mycket ett tag, typ minst 1 månad i taget då de behövde den hjälpen då de var mitt i flytt och de rusta hus osv.

Nästa vecka ska de åka skridskor i Bellis skola och hon har aldrig stått på ett par skridskor (hjälp), samt vi har inga heller. Det finns nog något som heter Fritisbanken där de hyr ut sportutrustning och fritisutrusning, så dit ska jag brassa iväg idag och hoppas att de har skridskor i hennes storlek att hyra. Annars åker vi på ett köpa ett par. jag kanske köper ett par ändå, för de kommer säkert åka skridskor fler ggr med skolan antar man väl.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

20 reaktioner till “Ska man tänka så eller kanske så?

 1. Ja det blir verkligen speciella band mellan hundar och människor. Min farmor fick ta bort sin älskade vovve nu i våras och det var så jobbigt! Så tomt att komma dit med och inte mötas av någon som springer ut och är jätte glad!

  Gilla

 2. Kan tänka mig att det vore kul med en egen hund. Man fäster ju sig verkligen vid husdjur. Hundar lever ju i många år också och blir som en familjemedlem.

  Gilla

 3. Det är verkligen en svårt när hon tycker om hunden så mycket men att den börjar att bli gammal. Kan tänka mej att det är svårt om ni har honom och sedan han går bort eller nått likande jobbigt att tacklas med 🙂

  Gilla

 4. Förstår att du tycker det är svårt! Känner klump av ångest av att se min Enzo bli äldre. Får en klump i halsen att bara tänka på att han ska gå bort och att Sandrea kommer bli ledsen när det sker.

  Gilla

 5. Det är ju inte lätt det där med hunden.. Tycker nog du ska göra det som känns bäst för er. Men man blir allt mer ledsen när man ser att djuren blir äldre 🙂

  Gilla

 6. Jag tycker ni ska fortsätta träffa vovven som hon älskar så 🥰Barn är så kloka och förstår. skridskor så kul , Loppis ? Där köpte jag till mina tjejer när de var mindre. Kram

  Gilla

 7. Fint att de kommer så bra överens . Det är aldrig kul när ett djur håller på o bli dålig. Vet själv hur det är o förlora en hund man älskar . 💕🐶

  Gilla

 8. Det är svårt att veta hur man ska resonera. När det var dags för oss att ta farväl av vår förra hund, som vi hade innan barnen föddes, så var vi ärliga mot barnen och de visste vad som var på g. Däremot var de inte med på djursjukhuset när det väl var dags. Barnens farmor gick bort några månader innan vår hund, och det blev fint att kunna prata om dem tillsammans.

  Finns det ingen skridskouthyrning där de ska åka? Hoppas att det löser sig med skrillor!

  Gilla

 9. Jag tror nog inte man kan skydda barnen från livets gång….bättre de får vara med och lära sig. Båda mina barn var med när vi avlivade vår hund och de på djusjukhuset var så fina, vi läste en jättefin bok om en hund som blivit gammal och behövde avlivas…allt medan vi tittade på bilderna och vovven vilade sitt huvud i dotterns knä (han hade i princip lär henne gå och de var så tighta) Men jag tyckte det var bättre att de var med så att de såg att det inte var hemskt eller smärtsamt och att han verkligen hade fått somna in….

  Gilla

 10. Kul att åka skridskor med skolan. Många förskolor åker skridskor med sina barn i Stockholm med omnejd och i skolan på lågstadiet tror jag det är lite obligatoriskt på idrotten att åka under vinterhalvåret ett visst antal gånger. Att kunna åka skridskor är bra för motoriken vilket i sin tur stimulerar läs och skrivutvecklingen. Förstår att det är dubbla känslor kring att träffa vovven men samtidigt är det ju livets gång att man blir gammal och dör. Så länge ni orkar umgås med honom är det väl bara fint

  Gilla

 11. Såklart att det är ledsamt att förlora ett husdjur, speciellt en hund som lever så nära inpå och blir som en del av familjen. Dock oerhört svårt att skydda sina barn mot något vanligt som att man förlorar en hund, oavsett ålder är det tufft (tog mig många månader tills jag ens accepterade min hunds bortgång). ❤

  Gilla

 12. Det där är så svårt, men barn klarar det så bra då ett älskat djur försvinner. Satt just och var sugen på att åka skridskor, och funderar på om sessan är för liten?

  Gilla

 13. Åh det är ju så tråkigt när djuren kommer upp i en ålder där man vet att de inte har så långt kvar. Det blir en knivig situation, men samtidigt så vill kanske Bellis vara så mycket som möjligt med honom medan han fortfarande finns

  Gilla

 14. Förstår att hon kommer bli väldigt ledsen när han väl går bort, stackarn hon älskar ju honom ju så förstår att hon blev ledsen. Lille vännen ❤

  Gilla

 15. Man vare sig kan eller kanske för den delen ska skydda barnen ifrån allt som man kan bli ledsen av. Priset är att hon missar att umgås med djur, i detta fall en hund hon älskar.
  Man lär sig med och växer även av det svåra och livet innebär tyvärr även tråkiga och sorgliga händelser.

  Vad kul för henne att åka skridskor, hon kanske gillar det så pass att ni får börja göra det 🙂

  Gilla

 16. förstår verkligen hur du tänker som förälder , vill man väl skydda sina barn från allt egentligen. Men det går ju tyvärr aldrig att göra helt 😂❤

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.