Grekiskt och rädd så han skakade!

Hej

Som lite uppskattning av mig så fick BQ tillsammans med mig och tösen en farsdag-lunch på en grekisk restaurang, så otroligt gott och supermysigt, verkligen. Jag tog något som hette Grekisk Lergryta och det var verkligen supergott, smakade lite som Moussaka. Det var dock svårt att äta för det var rykande varmt hela tiden och stänkte lätt av maten så tur jag inte hade allt för ljusa kläder på mig. BQ tog Souvlaki och Bellis tog fläskfilé och pommes till det. Alla var vi nöjda och det var superhärligt att komma ut. Det var heller inte så mycket folk och det var bra avstånd till allt så vi var trygg och säkra om man säger,

→ Har ni någon favorit när det gäller grekisk mat?

Finaste lakritsbiten på besök!

Jag hörde av mig till min kompis i veckan som är matte till vackra ENZO. Jag frågade om det gick för sig att vi fick låna honom i helgen och WOILA, det gick så bra så. Har nog aldrig sett en gladare tös än vår Bellis när hon såg att vi åkte och hämtade honom efter lunchen. Hon vill göra allt också, ge honom mat, följa med på promenader, säga åt honom om han skäller, hon ville t.o.m ta upp hundbajset idag. Det sa jag förvisso nej till då jag ansåg att det kunde bli lite kladdigt, uääk! Jag i min tur plockade SÅKLART upp det!!! Jag fick också frågan om jag kunde klippa klorna på honom då det faktiskt nästintill är omöjlig uppgift att göra. Det var det nästintill för mig också. Jag tog det väldigt lugnt och jag gav honom tid. Det var på nypen att jag fick ge upp för han skakade så mycket att min hand också gjorde det. Han försökte rycka undan tassen också gång på gång. Jag har klippt på honom förut och vet att det går till sist bara man tar det väldigt lugnt. Jag gjorde framtassarna och bestämde mig för att det fick vara klart där. Ska se över baktassarna imorgon, pheew in i matchen igen. Vår Bellman var också rädd för att klippa sina klor, men det tränade jag bort och det skulle jag kunna göra på Enzo med om det varit min hund.

→ Har ni hundar som är bestyriga när ni klipper klorna?

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

15 reaktioner till “Grekiskt och rädd så han skakade!

 1. Vad mysigt med grekisk mat och att även få vara hundvakt en stund. Jag älskar grekisk mat det är ju så gott. Men det var längesen jag åt grekisk mat 🙂

  Gilla

 2. Nu var det riktigt längesen jag åt grekiskt faktiskt , blev riktigt sugen. Men åh vad kul att dottern blev glad när ni hämtade vovven. Mammas hundar är dessvärre likadana när det kommer till att klippa klorna. Vi har nog aldrig haft en hund som bara chillar när det är dags för det.. Måste vara skit jobbigt för dem

  Gilla

 3. Grekiskt är alltid gott. Minns när jag skulle klippa klorna på mitt marsvin att det inte var så kul. Jag ville ju inte klippa fel eller göra illa. Men varför behöver du klippa klorna på en annans hund?

  Gilla

  1. Det funkar inte för dem, han blir för stressad då de försöker göra det. De har tagit honom till veterinären och där har de klippt honom i pulpan flera ggr just för han beter sig så. Då frågade matte om jag kunde eftersom jag berättat att jag tränade bort det på min hund. Som det är nu är det jag som är den som lyckas klippa hans klor =D

   Gilla

 4. Vet typ inte vad som ÄR grekiskt XD men vanlig grekisk sallad eller frukt med yoghurt och honung är sällan fel 🙂 er mat ser väldigt god ut 🙂

  Gilla

 5. Grekisk grillbricka är svårslaget….tycker jag.
  Så fin han är, Enzo, verkar som om han har några år på nacken…vi hade en dobberman som inte var så förtjust i att få sina klor klippta men han försökte mest ligga och se omklig ut 🤣. Kul att Bellis tycker så mycket om att pyssla med honom

  Gilla

 6. Låter som en perfekt dag, först lunch sen hämta vovven. 😁 Slovaki är gott 😋 aldrig vågat göra det på min särbos hund faktiskt, går förbi hundaffär och får det fixat på en minut, inte dyrt 🙂

  Gilla

 7. Åhhh vad mysigt jag älskar grekiskt.
  Gärna grekisk sallad men det äts helst på nån god restaurang i just Grekland. Men souvlaki funkar ju alltid.
  Mums så gott och härligt att alla var nöjda.

  Gilla

 8. Jag har faktiskt aldrig klippt klor, det har alltid varit maken som gjort det. Men vår förra hund var det nästan omöjligt, hon blev nästan arg och det var tufft. Den här lilla fluffen vi har nu gnäller till lite emellanåt, men det är inga som helst problem med att klippa hennes klor. För maken alltså 🙂

  Gilla

 9. Nej, vi började så fort våra hundar kom hem och tog lite och ofta och det funkade för har aldrig haft problem sen med det.
  Som du säger, det gäller bara att vara lugn men bestämd i det man gör. Inte göra någon affär av det ens om man klipper i pulpan.

  Mysigt och gott att gå ut och äta grekiskt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.