Får hett tevatten i nacken som väckning!

Hej

Som ni minns skrev jag om att jag fick äran att testa ett nytt allergishampoo från frisören för mitt hår då ett annat totalt pajat min hårbotten i somras. Som det varit nu fungerar bara ett billigare shampoo från affären på mig – Läs här (blir bara tradigt om jag ska skriva om det IGEN liksom) – Maria Nila och fiasko på det. Jag har nu testat Hårlogis produkter Hårologi – FIL/FOB Conditioner och Hårologi – FIL Shampoo Neutral. Det är ändå för tidigt att säga hur det är och man kan få både framsteg och bakslag efter att man har använt det ett tag. Det är nu tredje dagen sedan jag duschade (håret) med det och håret är inte fett än som det brukar vara vid detta laget, det ser fortfarande rent ut. Klådan är inte helt borta, men det är inget som inte går hantera. Det är bara lite som jag själv personligen tror att jag alltid kommer att ha vilken produkt jag använder. Jag är en känslig människa mot produkter och tror faktiskt att så är vi som har dessa bekymmer. Svedda har jag inte och som det ser ut efter att jag själv tittat så är jag inte röd i hårbotten längre. Dessutom tror jag också att den lilla klådan som är kvar är fortfarande från förra reaktionen jag hade sedan innan. Det får jag nog räkna minst ett par veckor till innan det är stabiliserat.

Så just nu verkar det fungera, men ska skriva igen efter att ha testat den ett tag till, då blir det mer rättvist. Allt är relativt, jag kanske skriver att det inte fungerar efter en vecka, så vi får ta en cliffhanger på detta faktiskt! Jag vet dock att ni är fler som är känsliga som mig som ville veta efter att jag använt den och då är det rättvist att faktiskt skriva om det också eftersom den har gjort hårbotten bättre hitintills.

Får hett tevatten i nacken som väckning!

Idag blev det värsta sämsta tänkbara väckningen för mig, kunde inte bli sämre. Bellis vaknade tidigt och kom in till oss. Vi sa åt henne att gå lägga sig och kika på teve så fick mamma och pappa sova vidare lite. Det ville hon inte och hon la sig vid oss. Tyst kunde hon heller inte vara och hennes förklaring var att hon ville inte vara ensam. Jag lackade ur och gick och la mig i soffan jag då istället och lyckades somna om. Efter nån timma väcktes jag av dessa ord – God morgon mamma, till dig du är världens bästa mamma! Jag är då på väg att sätta mig upp för att se vad det var Bellis ville ge mig. Det skulle jag inte ha gjort och har nu lärt mig en läxa att jag lär fråga henne vad hon håller i om det händer igen. Då höll Bellis i en nygjord mugg med te och när jag reser upp mig så snuddar jag hennes ena arm så tappar hon den rakt över mig och kudden. Som tur var (pheew) hade hon inte haft varmaste effekt på tekokaren och hon hade haft för mycket mjölk i så det var inte hetaste hett. Men det var tillräckligt hett för att ge mig rodnad och som tur var kom det i nacken och mest på kudden. Tänk om jag fått det i ansiktet. Bellis blev så ledsen så hon gick faktiskt inte trösta säkert på en halvtimma. Hon var rädd att hon skadat mig och gett mig brännskada. Jag vart ju själv rädd då det hände så jag var nog inte bästa mamman just då det hände heller. Jag bara lämnade ju henne där ledsen i soffan och gick för att spola mig med kallt vatten, vad ska man göra?!

Såklart känner jag nu att jag fått något varmt på mig och det är liiiten rodnad. Tror inte att det är värre än så, kommer lägga sig om några timmar, eller tills imorgon.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

18 reaktioner till “Får hett tevatten i nacken som väckning!

 1. Nu har du nog redan fått det här tipset men bättre en gång för mycke än inte alla;)

  Något som är skonsamt mot hårbotten och hus i övrigt är senaps olja.
  Man tar lite lagom mycke och baserar in i hårbotten och låter vara i minst en h och sedan sköljer ur och tvättar som vanligt.
  Det även återfuktar hud och mildrar irritationer i hårbotten.

  Hoppas att du hittar rätt produkter och slipper både klåda och reaktioner ❤

  Gilla

 2. Så trist för Bellis att hennes överraskning inte blev som det var tänkt, tur att det inte var kokhet och att hon inte fick det över sig då barn är mycket känsligare. Inte den roligaste starten på dagen men tanken var god i alla fall

  Gilla

 3. Jag läste ditt förra inlägg om schampo med sulfat och att få allergier vilket har fått mig att diskutera med dottern som har känslig hårbotten så hon har också beställt sulfatfritt från Redken, det är ett schampoo jag själv använt periodvis och tycker är bra…nu när jag läste igen kommer jag på att sonen har samma problem…han får sårskorpor i hårbotten så får kanske hitta något liknande till dig. Tack för att du tar upp och skriver om det…det är ju därför bloggar är så underbara, vi kan tipsa och lära varandra om en massa saker.

  Åh stackars Bellis (oh dig så klart), hon ville ge världens bästa mamma lite te och så händer det en sådan olycka…inte undra på att hon blev ledsen när hennes plan inte blev som hon tänkt…hon tycker säkert fortfarande att du är världens bästa mamma och man får hoppas hon gör nya försök att passa upp dig lite.❤️

  Gilla

 4. Har man haft samma schampoo ett tag kan ju håret reagera när man byter helt plötsligt.
  Stackars Bellis, hon blev säkert rädd. Tur för Bellis att du inte skadade dig mer.

  Gilla

 5. Åh vilken tur att det inte var så varmt som te ska vara. Och vilka himlans tur att tösabiten inte fick det över sig innan hon fick i mjölken. Hoppas att din rodnad går över snabbt. Kram

  Gilla

 6. Det tar ju ett tag innan man märker skillnad då man testar något nytt. Hoppas det hjälper dig. Vad tråkigt med tevattnet. Ni måste ha blivit rädda bägge två där.

  Gilla

 7. Jag har besvärats av torr hårbotten med klåda som följd. Jag har provat mig fram med olika sorter. Just nu använder jag schampo och balsam från Rituals. Nu mår min hårbotten barock jag behöver bara tvätta håret var 3-4 dag.

  Gilla

 8. Luktar det som allergischampo brukar kunna göra.. typ sjukhusschampo eller luktar det gott ?
  Ser fram emot att höra vad du tycker om ett tag.
  Hoppas du inte brände dig för mycket.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.