Covidtest så fort man är sjuk – Nödvändigt?!

Hej

Fredag, det är alltså redan 1 vecka sedan jag slutade på min APL och en vecka med nya kursen. Det går väldigt fort. Nu är det en vecka sedan som jag var toknervös innför provet jag hade i föregående kurs. Nu idag får man oroa sig för annat istället, BQ och jag ska ta covid-test strax. Jag tycker personligen att det är inte är helt nödvändigt eftersom det är med största sannolikhet kommer från barnen på min APL-plats. Pedagoger och barn hade samma symptomer som oss, de som var sjuka. Nån av dem hade också testat sig som visade negativt. Man kan inte ta test varenda gång man är förkyld/sjuk. Vi gör det för 1) BQ,s jobb vill det och visar det ingenting så kan han komma tillbaka och jobba trots lite hosta kvar. 2) Man ska följa de restiktioner och rekomendationer de säger och därför är det bra att ta test. 3) BQ,s kusin och BQ samåker alltid till jobbet eftersom de båda pendlar och jobbar i samma stad. Hans jobb vill också veta så vi inte är smittade i covid-19. Vi gör det för vi är ansvarsfulla och för att vi ska kunna gå ut med gott samvete om testet visar negativt. Har vi covid trots allt ändå får vi göra lång näsa då i så fall till oss. Det är det det är och jag kan tycka att man behöver inte ta test var gång man är sjuk, utan man isolerar sig tills man är frisk. Detta är BQ,s andra covid-test och mitt första.

Nu sitter vi här i bilen och inväntar att det blir vår tur, en i taget. Tösen är lämnad på skolan, och hon är ovetande om att vi ska ta covid-test. Hon skulle bara gå oroa sig för oss då. Barnen snappar upp mer än man tror och hon har förstått att man ska få något i näsan som är obehagligt.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

11 reaktioner till “Covidtest så fort man är sjuk – Nödvändigt?!

 1. Hoppas testen är negativa för er! Och att de gick bra att ta de. Jag blev ju testad på förlossningen då dom gjorde de på alla som kom in. Och fy så obehagligt de va att få den där pinnen nerkörd i näsan. Kan tänka mig att de är jobbigare att testa sig själv

  Gilla

 2. Känner ju att det är lite överdrivet men samtidigt så förstår jag med att dom vill gärna veta..
  Lycka till med att ta testet 😊

  Gilla

 3. Det känns lite överdrivet att man ska ta det så fort man blir sjuk. Jag har inte tagit något test även om jag blivit sjuk då det har varit Melissa som smittat mig med något som hon fått från förskolan.

  Gilla

 4. mitt test jag tog sist var negativt men nu mår jag dåligt igen… så frågan är ska man testa? känns ju på samma vis. ( ska man testa en gång i månaden) hmmm… men förstår att det är bra samtidigt. Hoppas ditt test är negativt. kram

  Gilla

 5. Det är nog som du tror, en vanlig förkylning från barnen. Men det är ändå viktigt att testa sej om man inte kan vara hemma från jobbet, samma om man har umgåtts med någon man vanligtvis inte träffar. Jag håller tummarna för att ni testar negativt.
  Jag testade mej i somras efter en vecka med hosta, urk.

  Gilla

 6. Förstår jobben fullt ut att de vill att man testar sig, FHM vill med att vi gör det. .
  Man kan ju aldrig veta själv om man har det eller ej och tror ingen gör det ”bara för att”…

  Lite obehagligt var det ja men går fort och det finns betydligt värre saker att göra i livet.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.