Maria Nila och fiasko på det?!

Vet att några velat veta mer om detta och fler som frågat hur det går, så nu har jag sammanställt min story efter fler månader kring detta, VEM ORKAR LÄSA

Hej

I somras köpte jag ett nytt shampoo & balsam då jag tyckte att mitt älskade Maria Nila inte funger längre på mitt hår. Mitt hår vart platt, jag har vuxit ur det kan man säga. Det har varit toppenbra och jag har inte haft några problem med hårbotten och håret har varit friskt och lent. Nu tycker jag dels att det är för dyrt och det räcker inte särskilt länge, sedan blir det inte samma lyster i hårfärgen som innan. Håret ser för sammanflätat ut och slingorna framhävs inte. Håret blir platt och färglöst.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är mitttest2light.png

Här är kopierade rader från när jag skrev i somras

Total fiasko och trasig hårbotten

Jag gick då till en frisör och vi kom fram till att detta skulle passa mitt hår –Milkshake Integrity Shampo och Milkshake Integrity Balsam. Jag testade någon vecka och då var jag såld tyckte det var toppenbra, skrev om det här – Nyslingad effekt. Har nu använt det i 3 veckor och BIG NO NO på det. Jag får fett hår i underhåret. Det kliar och man känner en fet hinna i hårfästet vid nacken. Jag har fått jätteklåda och man känner ingen ren effekt på håret alls. För att kunna reda ut håret behövs mycket balsam, knappast bra blir det ju än mer fett. För att få en ren känsla på håret behöver jag tvätta det tre gånger också. Jag blev faktiskt lite orolig och rädd att schampot förstört mitt hår och hårbotten. Jag som alltid har så bra kvalité och glansigt mjukt hår. Jag har då faktiskt använt BQ,s shampoo ett vanligt som han köper på affären och nu känner jag igen mitt hår igen. Det är blankt, lent, fräscht och inte fett. Han använder TRESemmé. Var t.o.m till min frisör som fick kika på min hårbotten och hon sa ju också att den var väldigt påverkad. Jag var röd, svedd och hade torra fält med flagnor.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är mitttest2light.png

Hur är läget idag flera månader senare?

Min hårbotten mår bra i stort sett igen då jag använder BQ,s TRESemmé. Dock är det inte att föredra att använda för mig som har färgat hår då det är stor del mängd vatten i deras produkter, samt att det är sulfat i. Det drar ut färger och dessutom är det inte bra att använda sulfatprodukter. Jag har testat att smyga in min Maria Nila soft igen eftersom jag faktiskt varit nöjd med den och den har fungerat. Dock fungerar inte det. När jag duschar med deras produkter börjar det klia igen i hårbotten. Inte helt som i somras med Milkshakeprodukterna, men mer än det ska. Jag valde då att kontakta den frisör jag köpte shampoot av i somras och berättade hela historien. Fick prata med hon som äger salongen också och det kändes bra eftersom hon är den som avgör vilka produkter de ska sälja. Hon var dessutom väldigt förstående.

Ska vi våga tro på detta, eller kommer jag tabba mig ytterligare en gång ?

Hon rekommenderade då Hårologi – FIL Shampoo Neutral. Ett PH-Neutralt shampoo som är extra milt och just anpassad för extra känslighet. Hon förklarade också att man många gånger gör fel för man köper för känslig hårbotten då det kanske inte är det som är just problemet trots att man tror det. Då blir håret och hårbotten fett istället och tynger ner håret då får man irriterad hårbotten i alla fall. Det här shampoot var istället anpassad på det viset att man tagit bort produkter i som ska göra att extra känsliga ska kunna använda. Med största sannolikhet har min hårbotten inte hittat tillbaka till sin rätta balans igen och skriker efter att hitta det. När hårbotten blev så påverkat av Milkshake-shampoot i somras så fungerar det så att hårbotten svarar bra på när man bryter helt och tar andra ämnen i och i detta fall tar ett nytt shampoo det är exempelvis sulfat i. Hon sa så att ibland kan man behöva andra ”sämre” produkter för att nollställa hårbotten att inte bara vänja sig vid vissa ämnen och förmodligen är det väl det som är med min hårbotten just nu att den faktiskt svarar bättre.

Maria Nila gav sin syn på saken!

Jag kontaktade produktionen (hon jag pratade med) på Maria Nila, hon tyckte jag skulle ta med shampooflaskorna och boka tid hos allergiläkare och ta allergiprover för att ta reda på vad jag verkligen reagerar på. Maria Nilas huvudkontor tyckte inte jag skulle testa några mer nya produkter. Dock bestämde jag och frisören att vi skulle ge detta shampoo en sista chans och se om det hjälpte eftersom det är så allergivänligt. Jag känner väl att jag är villrådig här. Jag tycker väl att jag kan ge detta väldigt allergianpassade shampoo en chans och fungerar det är det ju UNDERBART!

Ska tillägga och säga att det är för mig produkterna är dåliga just nu. För andra är säkert produkterna jättebra. Det är lätt att tro att det är så för alla, men så är det såklart inte!!!!!

Ja vem orkade läsa?!

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

21 reaktioner till “Maria Nila och fiasko på det?!

 1. Det är svårt det där med schampoo. Jag kan också reagera om det har för stark parfym. Sedan tror jag att alla hår behöver byta produkter ibland för att få ny energi. Man får helt enkelt prova sig fram till några produkter som man gillar. Maria Nila har aldrig funkat på mig medan min BF Sanna alltid älskat dem och tjatat om dem

  Gillad av 1 person

 2. Mitt hår har varit så tråkigt bra länge. har inte velat tvätta det eftersom det blivit så frissigt. Men så hittade jag ett schampoo på dollarstore för 20 kronor (en 500ml flaska) och nu känner jag igen mitt hår igen. Blev så glad att något så billigt funkat så bra,

  Gillad av 1 person

 3. Jag har också färgat hår och efter att ha prövat flera märken från frisören gick jag helt tillbaka till schampo från butiken. Såväl färg som hår är nu bättre. Jag har alltid fått lära mig att inte använda samma produkt alltför länge utan att man ska skifta mellan dem man tycker om… jag är benägen att tro på det.

  Gillad av 1 person

 4. Oj då. Det kan vara svårt att hitta bra schampoo. Som tur är är jag inte så känslig. Kan ha typ vad som. Maria Nila är bra, har haft det någon gång 😊

  Gillad av 1 person

 5. Men vad tråkigt att din hårbotten blev sämre av alla dessa produkter du har testat. Tycker att det är jättesvårt att hitta rätt produkter och just nu använder jag billigt shampo från loreal. Det var intressant att läsa om din hår resa och hoppas att du snart hittar dom rätta produkterna för ditt hår. ❤ Kramis

  Gillad av 1 person

 6. Vi alla är ju så olika och svårt att rekommendera ett schampoo egentligen. Mitt favoritschampoo är redkens all soft. Fanns inte sist så jag köpte för färgat hår sist, och inte alls lika bra. Min frisör använder deras produkter så färgen kommer från samma märke och det funkar på mig. Men precis som du säger. Det som är bra på en kanske inte funkar på nästa,

  Gillad av 1 person

 7. Balancing Wash heter det. Helt fri från klåda är jag inte men det bästa jag haft på länge ändå..
  Förutom tungt o fetare hår då så får tvätta oftare.
  Det är jobbigt med så känslig hårbotten men hela jag är känslig i huden, speciellt ansikte o hårbotten.

  Gillad av 1 person

  1. Jag är också väldigt känslig överallt. Just detta som hände med min hårbotten i somras med det shampoot jag testat, det har aldrig hänt mig innan. Så hoppas att detta ska hjälpa nu då, annars måste jag väl allergitesta mig, men vem orkar springa extra på sjukhus =(

   Gillad av 1 person

   1. Ja balancing Wash menar jag säljs mycket till personer med känslig hårbotten. 🙂 Luktar gott med.
    Många allergischampo tycker jag luktar medicin/sjukhusschampo istället för gott så väldigt nyfiken på det du ska testa. 🙂

    Gillad av 1 person

   2. Ja hoppas på det, håller tummarna hårt. Min frisör tipsade ju om detox i Kevin Murphy också, det var ju liknande det som du har, så kan ju vara värt att testa det i så fall, men såklart är det ju tråkigt då effekten alltid blir fett av sådana shampoo som är bra för påverkad hårbotten, men alltså vad gör man då, fett är ju bättre än jätteirriterad hårbotten =D

    Gillad av 1 person

 8. Erkänner att jag halvläste lite emellanåt 😉😄

  Dock blev jag nyfiken så tala om ifall det allergischampot funkade sen, är med jättekänslig o använder Kevin Murphy just nu för känslig hårbotten.
  Håller med om att håret blir lite tyngre och fetare av sånt schampo men annars funkar det rätt bra.

  Orkade du läsa allt ? 😉😂

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s