Vegetarian och underskatta sig själv?!

Hej

Jag inser att jag oroar mig alltid i onödan, men som ni såg var det stressigt denna gången, – Jag trodde faktiskt att jag skulle ramla ihop till en pöl. Det kändes bra efter att jag lämnat in den, men man vet ju aldrig. Dessutom mår jag ju inte bra heller, så kanske kändes extra motigt just för det. Jaja nåväl ja jag vet inte, skitsamma, jag fick ju A! Nu kan jag andas ut lite för första uppgiften i nya kursen ”Specialpedagogik 1” kändes lättsam att göra och inget jag kommer köra fast vid. Nu kickar jag igång nya kursen för nov och denna är som sagt nu avslutad. Ytterligare en kurs gjord i utbildningen, nedräkning fortsätter. I juli är jag klar så det är bara att nöta på, inget är klart ännu med andra ord, glid inte för länge i glansen.

Införa vegetarisk mat 3 gånger i veckan på förskolan.

Nu har man kommit med nya förslag på förskolor i denna kommun. Det har också väckt många åsikter och på förskolan jag var på var det inte populärt inslag som ska införas. Jo vad pratar jag om då?!, de ska införa att äta vegetarisk mat 3 gånger i veckan. Pedagogerna var inte förtjusta i det. Ja, varför var de inte taggade för det då? De tyckte att man ska stötta bönderna och deras köttproduktion. Barnen är för små och de ska välja själva om de vill bli vegetarianer eller inte. De anser att 3 gånger är för mycket, att slå på stort från början var inte rimligt. De ansåg att det är inte rimligt att äta mer vegetariskt än att man inte gör det. Samt de anser att barnen inte blir mätta och då måste de istället ersätta med en ordentlig mellis.

Jag håller med dem om bönderna, samt att det är onödigt att det är tre gånger i veckan antar jag. Jag tycker heller inte att man ska mixtra med barnen innan de kan välja själva. Jag tycker inte som dem också, för vegetarisk mat kan vara riktigt god och även mättande, så på det kan jag tycka att de har fel. Ja tänk bara på Felix reklamen på vegetariska delikatessbullar, det ska ju knappt märkas någon skillnad, bara för att ta ett exempel. Antar att kommunen gör detta för att tänka på klimatet som en grund i det hela.

→ Vad tycker ni, tycker ni det är ett bra initiativ av kommun? Varför och varför inte i så fall?

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

9 reaktioner till “Vegetarian och underskatta sig själv?!

 1. Grattis till ett bra jobb!

  Om nu barnen ska få välja själva så borde det väl alltid finnas alternativ, inte alla barn som vill äta kött heller. Jag tycker det är bra att man inför mer vegetariskt men jag vet att det kan vara svårt. Mina barn gnäller rätt mycket över den vegetariska maten i skolan. Jag försöker införa mer vegetariskt här hemma men i ärlighetens namn så orkar jag inte ta fighten med barnen.

  Gilla

 2. De flesta av oss behöver få in mer vegetariskt, men tre gånger i veckan är väl ändå för mycket tänker jag? En gång i veckan hade varit fullt rimligt kan jag tycka.

  Gilla

 3. Alltså, äta mer grönsaker är inte dåligt för barnen men det beror ju på hur deras kost ser ut hemma, om de får varierad kost och inte veg hemma så är 3 gånger i veckan inte för mycket men om de äter mycket veg hemma så kan det ju uppstå näringsbrister..Så att införa det på förskolan skulle nog vara svårt eftersom det är svårt att veta vad barnen äter hemma..Dock ser jag det som mera föräldraansvar att se till att barnen äter bra, oavsett om de får veg på förskolan eller inte..

  Gilla

  1. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om de här med vegetariskt flera gånger i veckan på förskolorna. Jag ser ju dotterns matsedel på förskolan och de är mycket vegetarisk och visst de är bra. Men de känns även som att dom väljer sådant som personalen tycker om. Nu är ju inte min dotter kräsen och äter verkligen allt. Men tycker att man kan försöka få in lite mer husmanskost oxå.

   Gilla

 4. Jag som ovan vill heller inte ingå i diskussionen kring vegetarisk mat men tycker det är lite väl mkt med 3 gånger. Det hade räckt med 1 gång för att få dom som äter ex kött att pröva på annat. Men vi ”tvingar” ju inte på en vegetarian kött 3 gånger i veckan 🤦‍♀️

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.