Jag trodde faktiskt att jag skulle ramla ihop till en pöl!

Hej

Idag har det varit en rent ut sagt ”skit” jobbig dag för mig, eller rättare sagt senaste dagarna. Jag har pluggat till igårkväll sent och idag läst, läst, läst och idag hade jag prov. Vi har inte muntliga prov längre utan skriftliga och det tycker jag är mer press och svårare faktiskt, men det är smaksak. Jag hoppas i alla fall att det gick bra, när man gör muntliga får man ju reda på slutbetyget under dagen. Nu får jag vänta tills måndag eller tisdag skulle jag tro. Har även sedan nu i eftermiddag smugit sig på hosta och snörvel på mig IGEN, orkar inte.

Jag trodde faktiskt att jag skulle ramla ihop till en pöl!

I morgon ska ju jag och Bellis gå på 5 års kalas/halloween kalas. Verkar som det inte kommer bli av, samt BQ är ju inte heller helt pigg så han kan ej gå heller. Jag har i alla fall gjort klart APL som ni såg i går, vilket såklart är skönt. Vilket som varit jobbigt är att jag skulle ha slutprovet dagen efter sista APL-dagen. Jag mailade läraren igår och sa att jag behöver nån dag att hinna läsa igenom och förbereda mig, men han sa att jag måste göra det. Vanligtvis brukar man ha ett par dagar på sig att hinna förbereda sig, men denna gången skulle jag alltså göra provet direkt efter. Läraren bad så hemskt om ursäkt att jag skulle behöva göra det så tätt inpå, att det var inte helt enligt ordning. Det var bara gilla läget att det var deadline på provt idag i denna kursen, 3h skrivtid. Jag fick alltså reda på igår eftermiddag sent att jag skulle göra provet idag. Hade jag fått reda på i måndags att jag hade provet idag, hade man ju lagt upp allt annorlunda och pluggat lite varje kväll efter APL. Då hade jag t.o.m fått godkänt att gå hem tidigare om dagarna för att hinna studera innför provet. Nästa gång kommer jag maila honom att han får meddela i tid när jag har slutprovet i kursen. Jag fungerar också så att jag kan inte plugga och läsa igenom flera dagar innan för då sitter det inte. Jag vill ha dagen innan och samma dag på mig innan provet är, då känner jag mig tankad med rätt uppgifter.

Tycker att man pressas hårdare än man behöver.

Samt nu är det ju via KUI jag studerar, innan var det HERMODS. Det beror på så krasst att kommunen bytte läromedel efter uphandling efter mer än halv terminen. Hermodslärare skrev vilka punkter jag skulle läsa på innför muntliga. Här på KUI har man en jättelång förinställd lista med frågor från hela boken, säkert minst 50st som det står att man ska kunna till provet. Alltså idag när provet var så var jag helt slut för jag kom verkligen inte ihåg alla 50st frågor. Svaren på frågorna man ska memorera är heller inte en mening bara om man säger så. Sedan av de 50 frågorna är det sedan kanske 5-10 st frågor man ska kunna svara på. Alltså har man stressat och tokläst mer än man behöver eftersom att 40 av frågorna kommer inte ens med. Så deras system är mycket hårdre. Man läser en hel bok på 300 sidor så handlar sedan provet från ett kapitel på 50 sidor och erfarenheter från APL-platsen. Visst allt som står i boken är det man ska lära sig, visst, visst, visst. Jag tycker ändå att de kan vara lite justare för att detta kan ju göra att det går sämre på provet för man tankat in för mycket & tankat in fel frågor och fel kapitel. Sedan ska man ju också på det lägga till att man går på APL 7h per dag, samtidigt som man ska tanka in 300 sidor, göra 4 st uppgifter (c:a 2500 ord) på 4 A4-sidor, (en per vecka) och även också göra delprov och logguppgifter varje vecka. Phuuu är helt slut nu ikväll så jag faktiskt var till att börja med grinig och irriterad. Nu ikväll är jag gråtfärdig och tankarna snurrar över om svara jag rätt, var det så de menade frågan osv.

Några ljusglimtar från dagen i alla fall.

Jag har i all fall hunnit med att göra om mina naglar och det vart en romantisk diskret look, kände att jag ville ha så denna ggn. Sedan mitt i allt har jag haft Bellis hemma idag för att det är hästlov, vill inte hon ska behöva gå på fritis alla dagar när det är höstlov. BQ har också varit hemma och jobbat hela veckan och jag har fått försöka plugga trots att hans telefon ringer i ur och skur samtidigt som en tös kräver tid. Hade jag fått veta i tid så hade Bellis fått vara på fritis idag, men höstlovsschemat har man lämnat in för flera veckor sedan och det hade nog inte varit ok att säga att en som ska vara ledig ska helt plötsligt komma. Visst vi har rätt till barnomsorg, men ja ni hajar. För att komma bort från alla frågor och skolboken så tog jag med henne till lunchställe och åt lunch. Det var jättemysigt och välbehövligt. Fick tänka bort all press för en stund. Tyvärr kände jag stress då jag gjorde naglarna för jag kände att jag behövde komma hem. Jag är i alla fall glad att jag inte avbokade den tiden utan att jag unnade mig att göra om dem. Jag tycker dessutom att naglarna vart jättefina.

Nu ska jag försöka koppla bort studierna i helgen och hoppas att jag får koppla av. Försöka att inte tänka så mycket på om jag får bra betyg eller inte. Jag har gjort vad jag kan och jag hoppas att det ska vara gott nog.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

7 reaktioner till “Jag trodde faktiskt att jag skulle ramla ihop till en pöl!

 1. Sååå snygga naglar, gillade verkligen den färgen. Jag för min del gillar bäst skriftliga prov, muntliga tenderar bli lite mer flummiga tycker jag. Alltså jag tycker nog att man behöver läsa allt för annars tenderar det att bli så att några bara pluggar in de frågor man vet kommer, får bra betyg men kan inte så mycket. Med det sagt så menar jag också att man i god tid måste få veta när provet ska vara, tycker att du borde fått info om det redan innan du började APL. När jag pluggade juridik så tentade vi av en hel termin vid ett tillfälle….satt 8 timmar i stöten….såg kul ut när juristerna skulle tenta … vi hade världens matsäckar med oss 🥙😂. I stockholm delas det upp på flera tillfällen…vet inte vilket jag tycker bäst om.
  Jag är dock säker på att det har gått bra för dig, du är både smart och engagerad så slappna nu av i helgen.

  Gilla

 2. Håller med om att det lät stressigt.
  Däremot läser man inte ”för mycket ” enligt mig trots att bara en viss del är med på proven. Man läser ju inte och lär sig bara för proven utan för att lära sig och ha en bra grund att stå på i yrkeslivet sedan.
  Hoppas Bellis kunde gå på kalaset och ni har en bra helg. 🙂

  Gilla

 3. Oj, så jobbigt att få veta det så tätt inpå. Förstår att det är ett par stressiga dagar nu då. Skönt att ni kunde komma iväg och äta lunch och att du fick fixat naglarna. Återhämtningen är också viktigt för att man ska kunna ta in allt. Naglarna blev så fina! Jag tänkte fixa till mina också i nästa vecka, men har inte bestämt mig riktigt för hur jag vill ha det än.

  Gilla

 4. Det där lät verkligen stressigt, kunde han inte meddelat några dagar innan så du hade lite tid att läsa på bättre. Jag hoppas att det gick bra på provet ändå..
  Förstår att det kändes 😩.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.