Varför klämma ner sig i för små kläder?

Hejsan svejsan!

Näst sista dagen på APL nu och jag tycker att det känns både skönt och vemodigt. Igår ringde min lärare upp och pratade med min handledare, sedan fick jag även mitt omdöme från min handledare på förskolan och ja det värmer i mitt hjärta hur fina de är. Skulle gärna börja jobba på denna avdelning, så är det bara. Nu ska jag se fram emot dessa två sista dagar och sedan satsa för ny kurs hemma på distans nu framöver. Nu ska jag få ett datum för sista slutprovet, sedan är jag klar med denna kursen. Något jag har reagerat på vid förskolan är att många av barnen har för små kläder. Alltså ytterplagg, och det har jag alltid varit supernoga med på Bellis. Barnens kläder ska hellre vara för stora än för små. Bellis har nog om du frågar vissa för mycket ytterplagg och ombyteskläder på sin hylla, men hellre det.

Tycker inte ni det är märkligt att man inte köper nya kläder till barnen. Ja, eller rättare sagt skaffar nya fräscha kläder åt barnen efter den åldern de är i, borde inte det vara en självklarhet?! En 6 åring ska inte ha strl 110 på sina kläder, som ett exempel. Tänker man till sig själv så är det inte så bekvämt att gå i strl xxs om man har strl L. Tycker man borde tänka så gällande sina barn också. Tror att man skulle känna sig bra knölig i kläderna då.

Det finns så många fler aspekter det är dåligt för också. Man blir blötare, för det håller ej tätt då kläderna glipar. Man fryser för kläderna glipar. Det är oskönt och skaver. Samt det ser inte alls bra ut, det ser oansvarigt och slött ut.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

6 reaktioner till “Varför klämma ner sig i för små kläder?

 1. Hört det från min mamma som jobbar i förskola att de har små och fel kläder på sig. Hur svårt ska det vara liksom? Bra att du har trivts.

  Gilla

 2. Varken för små eller för stora kläder är bra.. Min 11 åriga dotter är 168 cm lång och ändå finns det folk som tror att hon ska komma i stl 164 då det står i kläderna att de passar alla i den åldern..Min dotter har redan Stl M…

  Gilla

  1. Det kan ju faktiskt vara så att familjen inte haft råd att uppdatera barnets garderob i samma takt som barnet vuxit. Tror inte det handlar om likgiltighet från föräldrarnas sida.
   När jag var barn hade vi knappt om pengar och jag minns att när jag var 7-8 år hade mamma fått en stor väska kläder av hälsovårdaren vid barnrådgivningen. Hälsovårdaren hade en dotter som var något år äldre än mig.
   Visst har jag själv rivit mig i håret och funderat hur vi ska klara oss då vi en tid hade så att barnen nötte sönder minst ett par byxor i veckan och bådas nya galonbyxor måste ersättas med nya på en månad.

   Gilla

   1. Så kan det ju absolut vara. I bästa världar sådana ggr borde det ju finnas någon vän, kompis som kan bidra med kläder till symbolisk summa. Eller att några mor eller far föräldrar kan bidra med en slant.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s