Tandläkarskräck och fick bättre feelings!

Hej

Jag vart så rörd igår, för en av personalen frågade – Är det här din sista vecka, (ja på min APL då!) – Ja det är det svarade jag – Du kommer vara saknad svarar hon då. Sedan säger en annan att tiden gått för fort och att de ville jag skulle sätta upp mig på vikariepoolen att bara jobba som vikarie hos dem nu medans jag studerar. Ska ringa vikariepoolen och CSN på fredag då jag är ledig från APL, eller ja rättare sagt inte har APL längre och fråga vad som är bäst att göra för mig. Jätteroligt att de säger så i alla fall och JA!! jag kommer också att sakna dem och barnen.

På fredag ska jag även göra om min naglar och jag är inte så nöjd med mina senaste jag gjorde, dessa – Höstig look. De blir för tippex-aktiga eller vad man ska säga. Jag är mer åt det rosa och sådan färger. Samt franska nudenaglar, då trivs jag bäst.

Tandläkarskräck och fick bättre feelings

Igår hade vi vikarie på avdelning, och så även idag. Hon nämnde att hon ska dra ut en visdomstand och är jättestressad över det. Hon började prata om det och då sa alla att vi har ju en tjej här som jobbat på tandläkarpraktik. Vi började prata om det. Hon förklarade vad de sagt och att det skulle inte vara några problem att dra ut tanden då de sett på röntgenbilder att det var bara att dra den neråt. Hon var i alla fall jättestressad och hade kollat på Youtube, Google och pratat med vänner och bara hört negativt. De hade avrått henne att göra det för att hon skulle bara skadas i munnen. Jag så då direkt – Stopp stopp, (så hade jag sagt till mina patienter med då de ringt) – Sluta titta på Google, Youtube och prata inte med de som du vet kommer säga negativt. Förstår inte vad vitsen är med det faktiskt. Vikarien var ju så stressad över detta att hon avbokat sin tid gång på gång. Jag förklarade då att hon kommer bara få andra problem om hon väntar med detta och att de vill bara hennes bästa och att bättre hon gör som de säger. Hon tackade mig också och att hon fått mer feel good-känsla i detta och att hon tackade mig också för jag var så rak och ärlig. Samt det är också sant, man får bara andra problem istället om man inte lyssnar på vad tandläkaren råder en till att göra. Det är ju inte precis som tandläkaren säger att de vill dra ut tanden bara för att det är roligt.

Varför är vi människor såhär överlag, förstår faktiskt inte det?! När vi vet att någon ska göra något som stressar dem, varför peppar vi dem inte? Likaså om en familjemedlem fått problem och kanske blivit inlagda på sjukhus, varför ska vi då direkt berätta om skräckexempel då?! Har ni tänkt på det? Det gör mig så frustrerad många gånger, hur tror vi att det ska hjälpa?

Detta kan vi faktiskt bli bättre på, vi kan försöka måna om varandra bättre, tänkt till bara!

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

8 reaktioner till “Tandläkarskräck och fick bättre feelings!

 1. Du har ju så rätt, det blir ju inte bättre av att vänta med att gå till tandläkaren. Då blir det mer problem. Då är det bättre att bara få det gjort 🙂 Så klokt sagt 🙂

  Gilla

 2. Jag hade ganska mycket tandläkare skräck förut men har en underbar tand sköterska nu 🙂 Fint att dom kommer att sakna dej och att dom vill att du är en vikare det är verkligen bra omdöme 🙂

  Gilla

 3. Kul att få sån positiv respons på APL:en:)
  Exakt sådär var det innan jag skulle dra ut en visdomstand med – alla gav skräckexempel, vilket gjorde att jag blev super nervös. När jag väl sedan var där gick det ju på 5 min, och visst att det var lite jobbigt efteråt men det var ju inte alls som folk hade sagt!

  Gilla

 4. Som när man berättar att man ska köpa hund… bara en massa bekymmer och besvär. 😂🤔
  Varför inte bara säga ”vad roligt”?
  EVIG TUR att man inte lyssnade, vad mycket kärlek och roligt man skulle missat då. 😊

  Gilla

 5. Vi är jätteduktiga på att berätta om allt negativt. Så dumt. Sen kan det ju vara bra att vara förberedd på de sämre sakerna också så det inte kommer som en chock.

  Gilla

 6. Jag har inte tänkt på det men när du säger det så.. Jag har sådan tandläkarskräck att jag inte går till tandläkaren men jag borde verkligen göra det plus att jag har inte råd det är för dyrt med.. Men bra att du pratade med henne. Hoppas du får en underbar fortsatt tisdag =)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.