Happy Halloween – Vår häxa!

Hej!

Igår hade de halloweenfest på Bellis skola och hon var så ledsen att hon inte kunde vara med. Det var lite hjärtskärande att se faktiskt. Jag lovade då att vi skulle köra all in idag och vi skulle sminka henne till en läskig häxa. Jag tycker ju förvisso att hon är en väldigt söt häxa måste jag ju säga, men gluggen gör henne ju extra läskig. Vi hade även halloweentema på förskolan jag är på i torsdags och då hade jag hennes peruk på mig och svara kläder till det. Barnen hade svårt att veta om det var mitt hår eller inte först, fniss.

Vad betyder Halloween för er?, På vilket sätt firar ni?

Firar ni halloween, eller tycker ni att det är något som bara är ett spektakel eller vad man ska säga. Jag kan tycka att man kan göra det lite roligt såhär för barnen att de får klä ut sig och man kan göra exempelvis spaghetti som är svart och sätta lite spindlar på lite oväntade ställen det kan jag tycka. Jag tror i alla fall att jag känner så att jag tycker det går till överdrift då vuxna ska klä ut sig och ha fester. Då kommer alkohol och sådant in och då tycker jag faktiskt inte det är något att fira. Att klä ut barnen, är mer som en rolig lek för barnen, där kan vi stanna tycker jag. Att man särskiljer alla dessa firande är bra för alla helgons är trots allt en kristen högtid där vi ska hedra de som har omkommit.

Sammanfattningsvis känner jag såhär: Det som är viktigt att uppmärksamma denna tid på året är faktiskt Alla Helgons dag, tänk på det- vad är det som är viktigt egentligen? En amerikansk påhittad dag eller att vi hedrar dem som vi haft nära?! Det är inte en helg vi ska festa och tramsa bort. Halloween är för barnen, det är där det ska stanna.

När är det halloween 2020

Halloween: Lördag 31 oktober.

Alla helgons dag:  Lördag 31 oktober.

Allhelgonadagen: Söndagen den 1 november.

Vilken är er favorit, vad det rätt som fick åka ut?

Igår IDOL, för er som kikar. Igår var mina favorit Caspar och Simon lite loj eller vad man ska säga, de hade inte sin bästa kväll. Bäst tycker jag utan tvekan att Herman var. Det finns så mycket bra låtmaterial på 80 och 90 – talet så tycker att fler av dem hade kunnat valt mycket bättre låtar. Funderar lite varför Caspar valde en Tina Turner låt liksom? Det är svårt att få till den känslan som Tina Turner har, därför hade han kunnat valt något helt annat. Det hänger ju lite på låtvalen också vilken man tycker ska åka ut. Igår var ju Nicklas även bättre än fler av de andra också och jag har tyckt att han ska åka ut innan. Nu tycker jag inte det längre faktiskt, jag har svårt att peka på att just den ska åka. Igår tyckte jag det var rätt som åkte ut, men superkul att hon kom tillbaka igen. Hon kan vara bättre än hon är, det tror jag också. Hon väljer bara fel låtar hela tiden.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

14 reaktioner till “Happy Halloween – Vår häxa!

 1. Jag firar inte halloween och det är inget som jag vill att mina barn ska göra heller. Tycker att det är tillräckligt med otäckheter i världen. Man måste inte leka det också.

  Gilla

 2. Nja, jag håller inte riktigt med dig. Kanske för att jag varit i USA och firat Halloween några gånger, Det är en grym folkfest och alla är engagerade och alla är så trevliga! Sedan fattar jag också att det finns halloweenfester med alkohol, men det är inte det vi upplevt när vi varit där.
  I Sverige är det ju lite knepigare, för här är det en ganska ny företeelse att ”fira” Halloween och alla är lika förvirrade över vilken dag det är. I USA är det samma datum oavsett om det är en tisdag eller lördag. Det är inte heller någon ”tradition” här vilket gör det lite svårare för alla att ha samma ”regler, som att om man nu går bus-eller-godis, så gör man bara det i hus där det är pyntat eller finns tända pumpor.
  Det viktigaste är att särskilja Halloween och Alla helgona. Det är två olika saker, även om det ibland råkar infalla på samma datum.
  Jag skulle inte själv klä ut mig och gå bus-eller-godis, men jag skulle gärna gå på en halloweenfest med kostymer, eftersom jag gillar maskerader och temafester 🙂

  Gilla

 3. Jag firar inte halloween speciellt mycket mer när jag var lite och kläde ut mej och gjorde bys eller godis men inte sedan jag blev vuxen 🙂 Fin liten häxa du har där men som du säger kul för barnen att klä ut sej 🙂

  Gilla

 4. Jag tar alla chanser att få ha fest. Söt häxa du har 🙂 Vi hade en halloweenfest på vår gamla kvarterskrog. Har aldrig haft roligare på det stället någon gång. Vi la förslaget, och även för deras del blev det en av de bästa dagarna någon gång.

  Gilla

 5. Vad fin hon blev. Hade också en sån där häxhatt när jag var yngre 😄 Nu tycker jag inte att halloween är något att uppmärksamma. Men det är ju många som tycker det är kul.

  Gilla

 6. Tycker hon var en otroligt söt häxa. lagom läskig liksom. håller med ovanstående att det är lite spektakel med hela halloween. vi skulle haft spökjakt med våra grannar men några skulle åka bort så vi får ta det i veckan med gårdens alla barn. Men lite kul är det för kidsen att klä ut sig eller ha lite halloween fest ute på gården tycker jag. Vi ska även gå till kyrkogården och tända ljus för dom vi minns.

  Gilla

 7. Ingen högtid jag egentligen bryr mig om. Vår yngsta dotter nu 34 har alltid älskat denna högtid. Årets bästa tycker hon. Småfolket får givetvis klä ut sig och busa. Jag besöker våra gravar.

  Gilla

 8. Halloween firar vi inte så mycket, barnen får halloween godis och vi äter lite god mat men inge mer.. Lite tråkigt tycker jag för jag vill verkligen fira detta =)

  Gilla

 9. För mig är Halloween ett spektakel från USA som du skriver. Tycker inte alls om det.
  Alla helgons dag och allhelgona helgen är oerhört viktig,värdefull och fin för mig.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.