Hur är man en bra kompis, vet du det?!

Hej

God eftermiddag, nu är snart denna dagen slut och jag får snart hämta hem vår älskade tös. Jag VET att det är dessa tider man jobbar då man jobbar heltid och jag har dessutom jobbat dem också innan jag började studera, men tycker ändå det är långa dagar för henne. Jag jobbar ju 7:30- 17:15 när jag jobbade på tandläkarpraktiken och det är långa dagar. Då jobbade BQ inte i Västerås så då hämtade han henne 16:30 om dagarna. Jag gick ju sedan ner till 75% och faktiskt så länge som Bellis måste vara på fritis efter skolan så tycker jag att det är bra att jobba 75%, klarar man av det ekonomiskt tycker jag det är bra. På tal om fritis, skola så har vi pratat mycket med Bellis om hur man är en bra kompis. Det vet jag de pratar även om i hennes klass. Vi har fortsatt med det hemma också.

Hur är man en bra kompis, vet du det?!

Vi pratar med Bellis mycket om hur man är en bra kompis. Nu när man börjat skolan är det så många olika åldrar på barnen och därför är det också viktigt att från början lära varandra hur man är en bra kompis. De pratar om det i Bellis klass också. De pratar om hur man beter sig på rasterna och i klassrummen med varandra. När de ska ha rast så får barnen berätta vad de tänkt göra på rasten. När de sedan ringt in så har barnen sedan möjlighet att få berätta vad som är bra och mindre bra om det hände något på rasten. Det tycker jag är bra sätt att lära barnen i skolan hur man är en bra kompis.

En serie som jag och Bellis börjat se på SVT Play/barn heter Vara Vänner och även en annan serie som heter Tjejer. I båda dessa barnserier så får man följa olika barn i olika tillfällen där man får känna på deras känslor. I båda serier får man också se när konflikter kan bli med en kompis och man får då se barnets känslor i olika varianter. I alla avsnitt reder man alltid upp det som blivit och man får se vad det bästa sättet är som kompis att göra mot sin kompis.

Se dessa serier med era barn, så nyttigt och lärorikt.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

16 reaktioner till “Hur är man en bra kompis, vet du det?!

 1. Det har vi pratat väldigt mycket om här hemma för att det är viktigt men också för att Vicce blev mobbad i skolan i flera år utan att vi eller läraren visste om det.
  Så jag uppskattar verkligen när föräldrar pratar med sina barn om hur man beter sig mot andra och hur man är en bra vän.

  Gilla

 2. Det är viktigt att de pratar om det . Annars uppstår mobbning och dåliga bettenden. Kanon skola som gör så 🙂 ang procent är inte så viktigt . Viktigaste att man har ett jobb om man kan och orkar. Och att ekonomin är hållbar .

  Gilla

 3. Så sjukt bra gumman att ni pratar om sånt, jag vart typ utfryst och mobbad i skolan och även på gymnasiet hade man inte så många vänner. Så min självkänsla har varit åt helvete i flera år men vuxit till mig som fan de senaste åren 🙂 Man ska alltid behandla varandra med respekt så länge man är schysta emot varandra

  Gilla

 4. Det är så braså länge man kan jobba lite lägre procent när barnen är ganska små.
  Bra att ni pratar om att vara en bra kompis, det är ett sätt att minska mobbning på 😊

  Gilla

 5. Sociala samspel och lek med kompisar är det viktigaste man övar på och lär i förskolans värld. Där läggs grunden för våra sociala färdigheter. Relationsprogram mellan andra fångar alltd barn och ungdomar och signalerar bra budskap och väcker tankar hos oss alla både barn och vuxna

  Gilla

 6. Det är jätteviktigt att prata om. Ju tidigare man lär sig det ju bättre. Likaså hur man gör om man inte tycker någon är det. Nästan viktigare. Gör den andra fel eller tycker man själv det?

  Gilla

 7. Ja det är verkligen viktigt att lära barnen i tidig ålder hur man är en bra kompis. Kör vi också mycket på förskolan. 👌😁

  Gilla

 8. Tycker också att om man har möjlighet är det väl super att kunna gå ner lite i tid! Jättebra att prata med barn om hur man är en bra kompis, det gör vi på min förskola med. Tror alla behöver det och ju tidigare man lär sig desto bättre 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.