Årets första frost – I Love it!

Hej

Idag när jag vaknade insåg jag att tösen och jag försovit oss och ganska rejält också. Klockan var 7 och bussen hennes går 23 över. Så hur gör man då på bästa sätt för att inte stressa henne, DET GÅR INTE. Samtidigt som jag måste hålla lugnet så att jag inte blir irriterad. Jo såhär vart det, ja ett bra tips för det fungerade faktiskt.

 • Klä på sig kläderna, kissa, borsta och fixa hennes hår
 • Klä på sig ytterkläderna, hela rubbet
 • Sätta sig vid bordet med alla ytterkläder på och äta smörgås och dricka mjölk
 • Borsta tänder
 • Gå till bussen

Allt det hann vi på 18 minuter och 20 över så stod vi vid bussen. Hoppas nu bara att hon inte blir ledsen väl framme vid skolan ♥. Verkade inte så då hon ringde och sa hon var framme vid skolan. Det kan ju komma över henne då på något vis att vi inte hade samma tid som vi brukar. Varför försov vi oss då? Jo för att onsdagar nu när jag gör APL då jobbar BQ hemifrån och han tar henne på morgonen och ser till att hon kommer till skolan. Då får jag lite sovmorgon och behöver då således inte gå upp förrän vid 07. Han hämtar henne då också efter mellis på onsdagar för hon ska slippa vara kvar till kvart i fem. Nu när jag tyvärr är sjuk så hade jag missat att ställa om den klockan i går kväll, hade inte en endaste tanke på det. BQ jobbade således inte hemma då idag eftersom jag ändå är hemma.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 111.png

Årets första frost – I Love it!

Till min LYCKA såg jag att vi hade vad jag vet årets första frost som lagt sig och det är så fint. Det fick min stressiga morgon att bli lite vackrare. Jag älskar frost och snö tycker att allt ser så mycket renare och fräschare ut i naturen då. Ja allt är ju relativt, bakom snön brukar det ju töa upp en massa hundbajs tyvärr. Det är tydligen ok att låta hundarna bajsa i snön. Visst är det konstigt? Det är ju samma natur trots att snön är där?, varför anser hundägare att det är OK? Är det jobbigare att plocka upp hundbajset på vintern? Jag som själv varit hundägare och är en hundmänniska förstår verkligen inte grejen med det. Nu förstörde vi stämningen med frosten lite, men frosten skapar en gnistrande dynamik i naturen. Det är så vackert. När frosten kommer skulle jag kunna vara ute och fota hur mycket som helst faktiskt.

✗ Tycker du om frost och snö?

✗ Plockar du upp hundens bajs?

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

28 reaktioner till “Årets första frost – I Love it!

 1. Har inte hund men när jag hade så plockade jag så klart upp efter den. Inte så trevligt om det ligger hundbajs ute och särskilt inte om man har småbarn som gärna snabbt stoppar allt e hittar i munnen

  Gilla

 2. visst är det krispigt och mysigt med frost. Märkt nu två kvällar när jag hämtat t från gympan efter 21 att det är inte långt borta nu. Ena sonen som åker hemifån runt 05 säger att han fått skrapa bilrutorna vid den tiden.

  Gilla

 3. Tycker hela dagen blir förstörd då man försover sig. Tur ni hann och ni verkade klara det utan att stressa sönder er. Det blev kallt väldigt fort.nu,

  Gilla

 4. men vilken tur ni hann det är så himla jobbigt att försova sej .- så glad mina klarar sej själva nu men går upp i bland o ser att de vaknat .
  ffrost här oxå idag o nej ja är sommar människa var årstid har sin charm men nä =)

  Gilla

 5. Det är sjukt hur snabbt det går när man är sen till bussen! Skönt att ni hann! Här i Östergötland har vi också fått frost. Knepigt när vi köpte en ny bil och glömde den gamla skrapan i den förra bilen…sambon fick skrapa med fingrarna för några dagar sedan hahah!

  Gilla

 6. Jag älskar snö och frost! Älskar vintern men tyvärr så får ju vi Skåne inte så ofta riktiga vintrar men när vi väl får det wow!

  Jag är också hundägare och jag plockar alltid upp efter hundarna oavsett vilken årstid det är. Tycker det är otroligt oansvarigt att inte göra det.

  Skönt att ni hann i tid! Hatar när man försover sig.

  Gilla

 7. Oj, vilken start! Hoppas att det inte blir knas resten av dagen då det blev så stressigt!
  Fattar inte heller det här med att inte plocka upp efter sin hund! Och när det är snö är det ju typ nästan enklare, haha!
  Idag är det riktigt kallt här, inser att jag behöver en tjockare jacka!

  Gilla

  1. Vad skönt att ni hann så hon inte kom för sent 👍.. Ja när vi hade hund och jag va ute med henne plockade jag alltid upp. Tycker dom som inte gör det är oansvariga 😊 idag va det riktigt kallt ute 😊

   Gilla

 8. Hej
  Jag gillar varken snö eller frost. 24 grader varmt, vindstilla och strålande sol är vad jag längtar till 🙂

  Självklart plockar jag upp hundbajs… från min egen… och från den blinda mannens (som bor i samma kvarter som oss) ledarhund. Han (mannen alltså) har lite svårt att se var ”lasset” landar.

  Må gott

  Gilla

 9. Jag brukar inte stressa upp mig även om jag är försenad. Nu har jag iofs inga skolbarn än, bara förskolebarn och de brukar fixa klart allt ganska snabbt om man säger åt dom. 😉
  Älskar att ta kort på frost, man kan få så härliga bilder. ☺️
  Hade jag haft hund, hade jag tagit upp skiten. 🤪

  Gilla

 10. Inte kul att försova sig. Det blir så stressigt!
  Jag blev så förvånad när jag hörde mamma skrapa rutan på morgonen. Var kom den kylan ifrån?

  Gilla

 11. Usch för att försova sig. Jag har gjort det en enda gång men då hade jag ändå tid till att komma i tid.
  Jag tycker också om frosten på så sätt att naturen blir så oerhört vacker… obeskrivbart vacker.

  Gilla

  1. Ja det är faktiskt inte ofta det händer och i regel stället man klockan i så bra tid så det ska finnas spilltid och hinna vakna till och så på morgonen. Bellis brukar krångla lite om hon känner att vi stressar. Tror dock inte hon hann reagera så mycket på det idag. Samt att när hon var påklädd med alla ytterkläder med och åt frukosten så hann hon äta smörgåsen i lugn och ro. För just momentet med ytterkläder kan strula då vi är sena. Då är hon i regel lite tvär, men allt bara swopp swopp på idag

   Gilla

 12. Frost är väl ok och kan vara fint men snö säger jag nej tack till av flera anledningar.
  Håller med dig, skaffar man hund följer det liksom med att man måste använda hundpåsar OCH slänga det där man ska … varför plocka upp o sen slänga påsen på marken?

  Är med hundägare och så trött på alla som inte plockar upp efter sin hund ! Vet en som säger ”min hund är liten så det gör inget”…. OCH ?? spelar ingen som helst roll.

  Så är det, ibland försover man sig. Tur ni hann o slapp ta cyklarna.

  Gilla

  1. Ja det är ytterst märkligt varför man inte plockar upp bajset. Tror de inte skulle tycka det var roligt att trampa i vare sig hunden är liten eller stor, det är lika illa vilket fall. Samt att det är även hundar som smaskar på hundbajs och hur fräscht är det. Samt att det är inte ok på något som helst vis, trots bortförklaringar.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.