Vad ska du ha din skönhet till om du aldrig kan se den själv?

Hej

Idag har jag sett en av de finaste filmerna jag sett och så vacker. Men även så sorglig, jag har grinat massor till filmen, men det var befriande och skönt samtidigt. Filmen heter All The Bright Places. Filmen är baserad på en novell med samma namn. Huvudkaraktärerna Finch och Violet sammanstrålar på ett något udda sätt, men de inleder på sikt en fin vänskap efter tunga familjetragedier för dem bägge. De stöttar varandra och inleder en romans där ung kärlek verkligen är det rätta ordet. Tyvärr på ytan lurar en sanning som är svår att hantera för en av dem och det blir inte alltid hanterbar. Filmen har en äkthet som gör att den faktiskt får högsta betyg av mig. När jag gråter till en film för att den är så fin så kan man inte annat än att ge den högsta betyg. Ni ska absolut se den och jag är nästan besviken att jag såg den själv och inte tillsammans med BQ.

Det är mycket som rör en till tårar idag

Jag fick tillbaka mitt veckouppdrag för förra veckan och där grät jag nästan också måste jag säga, så bra lovord jag fick över det. Det peppar en ju till att bli frisk. Samt så beställde jag jackan som jag visade i tidigare inlägg – Ebba Fleece Vinterjacka för kvinnor. Så är det något som blev fel, det vart en svart och i fel storlek. Jag har försökt ringa dem, men de svarar inte. Har mailat dem ett par gånger så hoppas att de hinner se det i tid. Annars måste det ju bli retur och det är ju bara så tråååkigt. Sådant här strul är ju inte det man vill ha då man är känslig och sjuk, näee. Jag vart ganska less på mig själv då jag såg det då orderbekräftelsen kom. Hade jag kunnat kasta ut datorn genom fönstret hade jag nog gjort det då. Näee det är för mycket sladdar att dra ut först att jag inte orkade det. Jag hade även beställt en storlek för liten som jag inbillar mig att jag inte kan ha längre för sommaren gjort lite fluff runt midjan. Det får mig att tänka på Penilla Anderssons låt – Låt det gå (Långfinger upp).

Hennes citat i låten ”Vad ska du ha din skönhet till om du aldrig kan se den själv? Vad ger ditt vackra leende om du skriker i kudden av oro? Låt det gå, låt det falla, du måste inte älskas av alla. Låt det gå, låt det falla Hur ska du orka med ditt liv om du aldrig kan vara dig själv? ” Det tycker jag är så vackert, det passar in på mig så många gånger då man är självkritisk och misstror sig själv.

Jag tror faktiskt att felet är gjort med flit att jag kanske inte skulle bli nöjd med den rosa för den kommer vara mer brun än rosa, det är lätt hänt med den rosa färgen. Samt att S kommer sitta som en smäck och att M skulle sitta för stort. Så felet kanske är helt rätt i slutändan. Dessutom är det snyggt att ha gammelrosa eller ljusgrått i form av mössa, sjal och vantar ihop med svart.

”Vad ska du ha din skönhet till om du aldrig kan se den själv? Vad ger ditt vackra leende om du skriker i kudden av oro? Låt det gå, låt det falla”

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

17 reaktioner till “Vad ska du ha din skönhet till om du aldrig kan se den själv?

 1. Roligt med filmtips, den verkar bra 🙂 Angående jackan så finns det ett väldigt bra talesätt av Freud ” Det undermedvetna gör aldrig några misstag ” . Kram ❤

  Gilla

 2. Hoppas att det löser sig med jackan så att du blir nöjd. inte kul när det blir fel. Alltid trevligt med filmtips, verkar ha varit en bra film..lätt att tappa tålamodet om man inte känner sig frisk och är hängig från början..krya på dig..

  Gilla

 3. Tack för filmtips, ska komma ihåg det när jag behöver en film att se själv här hemma, det lät inte som att det var något för mannen min 😉
  Svart kappa och gammelrosa mössa blir nog jättefint tror jag! Och jag tror inte alls att du kan ha fått så mycket ”fluff” så du måste ha stl M. Tycker att du sett smal ut på alla bilder, och du hade väl S i somras? Det ska nog lite mer än ”fluff” till för att man ska öka en hel storlek 😉 Det blir säkert bra!
  /Maria

  Gilla

 4. Tack för filmtipsen. Nu är det min tur att ligga hemma och vara dålig. Behöver verkligen det nu. Vad surt med jackan, och vad tråkigt att dom inte svarar då du försöker rätta till det.

  Gilla

 5. Älskar din inställning till felet! Ibland gör vi rätt när vi tror att vi gör fel.

  Låttexten är ju hur underbar som helst, den låten måste jag leta upp.

  Krya på dig!

  Gilla

 6. Det där är en riktigt bra låt och texten är verkligen tänkvärd. Jag gillar inte relationsfilmer (och romantiska komedier går helt bort)…jag tycker verkligenheten har nog av drama och tragedier och elakheter/sorgligheter så jag behöver inte se det på film också. Nu vet jag inte om denna filmen är sådan…är den verklighetsbaserad, så skulle jag kunna se den, för det tycker jag ger mer mening.

  Gilla

 7. Då måste jag ta och se den, just nu tittar jag faktiskt på ensam hemma 😋 Så jobbigt när det blir fel storlek men färg!? 🤨 Hmm ja hoppas de ger svar på mail snart. Ha en fin kväll ❤️

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.