När höstlöven skapar magi och tragedi

Hej

Det är F R E D A G och det är bästa dagen på hela veckan. Inget slår den känslan man får på fredagar. I morse missade vi skolbussen och vi fick istället cykla till skolan. Vi hann i alla fall i tid, så hon kom i alla fall inte för sent. Det går inte en buss förrän senare då på morgonen och den vill jag inte hon ska ta själv eftersom den inte stannar utanför skolan. Ja nu är min andra vecka gjord på APL och veckans uppgift handlade om att skriva om ledarskap. Det är ett sätt att fundera kring både för mig själv och som barnskötaren och förskoleläraren hanterar sitt ledarskap i barngruppen. Uppgiften skulle vara på 2-4 A4-sidor och jag har fått ihop lite mer än 3½ A4-sidor så jag är toknöjd och ser mig klar med uppgiften för denna veckan. Det är också första gången som jag lämnar in via KUI, så får se hur de bedömer min uppgift jämförelsevis mot Hermods. Veckan har bestått av tragedi med min fotled, korvgrillning och måla av löv med barngruppen.

Mitt projekt på förskolan denna vecka med barnen !

Korvgrillning bland myror och myrstackar.

Denna veckan har vi fortsatt temat MYROR på avdelningen och vi har varit till biblioteket och lånat böcker om just myror. Vi har även haft en utedag i skogen där naturen var förskolan för en dag. Det var riktigt mysigt och även välbehövligt. Här fick jag även tillfälle att ta egna initiativ med barnen och tänka pedagogiskt. Man kunde leka lekar på alla möjliga vis genom att bara använda pinne, gruset och barnen. Att rita en mönster i marken var något som de tyckte var toppenkul och det kunde vi göra fler kreativa lekar genom att rita i marken. Det kändes bra för min del att jag kunde göra både gällande min bedömning i kursen och även för min egen del. Jag har haft ett projekt denna veckan med barnen. Jag har använt höstlöv som material och barnen skulle forma fram höstlöv genom att lägga löven under pappret och forma fram löven genom att stryka med kritan över och rita fram löven. Det tyckte barnen var superkul. Vi har skapat en höstlövsvägg på avdelningen som ska formas fram med fler teckningar.

Här visar de på utebarn vad man kan skapa med höstiga aktiviteter med barnen. Här kan man se vad jag menar att jag gjorde med barnen. Syftet med detta projekt är att barnen ska känna att de kan skapa sina egna kreativa teckningar och att det blir som ett trolleri när helt plötsligt löven kommer fram och skapar ett eget löv på sin teckning.

Höstlöv och vrickad fot av dem!

På tal om höstlöv så är det inte alltid fördel med dem, i alla fall inte för mig denna veckan om man bortser från på förskolan. Häromdagen då jag skulle hämta Bellis så hade jag lite för rask takt till skolan att jag slant på hala löv och foten gled undan för mig och jag snett landade över foten och det knäcktes till på något vis. Jag tänkte inte så mycket mer på det då utan jag ville bara fram till skolan så jag äntligen fick ta hem henne från skolan. Då jag gått en stund kände jag att foten vart varmare och att det ömmade i den och igår kväll hade jag jätteont i foten. Idag känns det lite bättre men det är fortfarande väldigt ont, men jag haltar i alla fall inte.

Hur känner man att foten är stukad eller vrickad då? Det är nog svårt att avgöra med tanke på att det kan vara att man ”bara”sträckt till fotleden. Stukad fot brukar vanligast vara att man har svårt att röra på foten och fotleden och foten är svullen och man kan inte stödja på den. En vrickad fotled har egentligen samma symptom men man hör vanligtvis att det knäpper till i fotleden också /Har ni vrickat eller stukat foten någon gång? Vad gjorde ni och hur tyckte ni att det kändes, när gick det över?

Ikväll är det i alla fall IDOl och läser man låtmaterialetDet här sjunger idolerna ikväll! så verkar det vara en bra kväll. Verkar också som alla ska uppträda på scenen och det blir mycket bättre då tycker jag, trots att jag tycker de skött det bra ändå.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

11 reaktioner till “När höstlöven skapar magi och tragedi

 1. Synd ni missa bussen o trist med foten gumman 🥺❤️ Men skönt att vara ute i naturen 🙂 Så det ska vara o nog är hösten vacker o mysig på sitt sätt så länge de inte regnar o blåser hela tiden

  Gilla

 2. Härligt att vara ute, tror de förskolorna där man är ute det mesta av tiden är bra.
  Tur det inte var så allvarligt som jag först trodde då jag läste överskriften utan en stukad/vrickad fot. 🙂

  Gilla

 3. Behövs ju inte så avancerade saker för att barn ska tycka det är kul. Oftast är det enklaste bäst har jag lärt mig. Jag har så dålig koll på alla skillnader där med stukad eller vrickad. Har svaga muskler där som jag måste bygga upp, och i perioder gör jag illa mina fötter. Varma, svullna, men inte brutna Någon gång var jag sjukskriven i tre veckor pga det.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.