Ibland kan smärtan vara väldigt öm!

Hej

Onsdag och Bonde Söker Fru ikväll, det ser vi fram emot, en av mina favvostunder i veckan. Det och Idol är det jag inte missar i veckorna. Missar jag så ser jag ikapp då jag kan. Spännande att se hur det blir ikväll då de ska välja efter deras speed-dejter. På tal om annat så har jag märkt den senste tiden att jag har ont i nacken och ovanför höger axel. Det kan faktiskt stråla och värka riktigt ordentligt bitvis och just nu har jag en sämre period. Jag har märkt det i vissa rörelser jag gör med barnen, eller då man behöver lyfta dem osv. Ibland låser det sig så att det gör riktigt ont och en på förskolan jag är på nu har precis lika. Vi är också i lika ålder, hon är 2 år äldre än mig. Ska höra mer med henne vad hon gör åt det eller om hon sökt behadling för det som hon tycker hjälper. Jag ska i alla fall söka behandling för det, för ibland gör det för ont.

Det finns fler övningar som man kan göra och kan träna nacken på. Nacken är också känlig och omtålig så man ska inte mixtra och ha sig för mycket utan att råda med någon som kan bedömma ens tillstånd. Det här vet jag i alla fall är bra övningar och som jag brukar göra då jag behöver.

Tänk på att utföra övningarna med en god hållning!

  1. ”Rodd”. Dra armbågarna bakåt så att skulderbladen dras ihop. …
  2. Lyft upp axlarna något mot öronen. Håll kvar ett tag. …
  3. Dra in hakan något. Vrid huvudet försiktigt och titta åt ena sidan, håll 3- 5 sekunder. …
  4. Titta rakt fram. …
  5. ”Plocka äpplen”. …
  6. Ta hjälp av en vägg.

Jag hittade bra beskrivning på dessa metoder och här på hälsoliv – Enkla övningar för nacken kan ni läksa om dem.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

2 reaktioner till “Ibland kan smärtan vara väldigt öm!

  1. Ja förskolan är ju ett yrke där fysiken kräver att man är fit for fight så att säga. Just för att kunna vara så delaktig på alla håll och kanter. Hoppas att det blir bättre för dig

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.