Frosting eller småkakor?!

Hej

Hur är ni när det gäller bakverk och sötsaker så att säga. Jag tycker bakverk ska vara någon fyllning eller med någon extra detalj på som gör det extra krämigt eller gott. Jag hör inte till de som gillar torra kakor eller desserter med frukt och bär faktiskt. Det är nog jag som är extra svårflirtad, men sådan är jag helt enkelt. Jag kan nästan bli besviken då man blir bjuden på glass och bär, det är för mig lite tråkigt. Säger inte att man är tråkig för man bjuder på det för vi har ju alla olika smak och vad vi tycker om. Men JAG vill ha choklad, frosting eller så när jag ska äta och vara onyttig så att säga. Jag gillar i stort sett alla bakverk med choklad förutom torra kakor. Mina favoritbakverk är nog kladdkaka, cheesecake, morotsmuffins, Cupcake, eller pajer av olika slag med vaniljsås eller vaniljvisp till. Wienerbröd, småkakor eller muffins utan frosting det är för mig lite för torrt och tråkigt.

Vad har ni för favoriter?

Två av mina favoriter

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är page-37.jpg

Cupcakes

3 ekologiska ägg

2 1/2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

100 g smör

1 dl mjölk

3 1 /2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 nypa salt Skal och saft av 1 citron

Creem Cheese Frosting

60 g mjukt smör

5 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

1 msk färskpressad citronsaft

100 g philadelphiaost

Cupcakes

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Blanda i rivet skal och saft av en citron. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.

Creem Cheese Frosting

Rör smör, florsocker, vaniljsocker, citronsaft och philadelphiaost krämigt. Dela upp frostingen och färga den i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit. Bred frostingen på cupcakesen

Kladdkaka med kinapuffar

 1. 125 gr smör
 2. 3 ägg
 3. 3 dl strösocker
 4. 2,5 dl vetemjöl
 5. 5 msk kakao
 6. 1 msk vaniljsocker

Topping

 1. 200gr mjölkchoklad
 2. 3 msk vispgrädde
 3. 1 påse kinapuffar

Gör så här : Smält smöret, vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, kakao & vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten och blanda sedan ner smöret. Grädda i en smord springform, (c:a 25 cm) mitt i ugnen i 150gr i 30 min. låt svalna

Topping: Smält samman chocklad och vispgrädde över ett vattenbad, Bred gräddchokladen över kakan. Tryck försiktigt ut kinapuffar över hela kakan, låt sedan stelna i kylskåp i 2h. Servara tillsammans med vispgrädde

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

9 reaktioner till “Frosting eller småkakor?!

 1. Håller med dig, ska jag väl äta lite onyttigt vill jag passa på att äta med lite extra godheter på. Inte något torrt och tråkigt 🙂 om jag är sugen på choklad brukar det bli chokladmuffins, kladdkaka eller chokladbollar för vår del 🙂

  Gilla

 2. Kladdkaka med kinapuffar..låter intressanta. Jag är ganska kräsen när det gäller kakor. Så jag gillar både och fast bara vissa sorter. Jag är mer godis människa
  Kram Kajsa

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.