Är du är beroende av sociala medier?

Hej

Skulle du säga att du är beroende av sociala medier?

Detta med mobiler har nog skapat problem för många familjer. Jag har bekanta som säger att deras karlar sitter hela kvällarna vid mobilen. Samt karlar säger säkert att deras fruar sitter hela kvällarna med deras mobiler. Jag tror att man måste försöka komma bort från detta med mobiler. Av oss här hemma så är det BQ som sitter mest utan tvekan. Sedan i sin tur sitter jag mest vid datorn eftersom jag har blogg, blogg-grupp och håller på mycket med foton som jag redigerar. Här tar SVT Nyheter upp deras syn på saken varför vi är beroende av sociala medier. Enligt deras studier visar det sig att det beror på för att vi vill inte vara ensamma med våra tankar och då glider vi hela tiden in i cyberspace.

Det är inte alltid lätt att föra en dialog med någon som sitter och kollar ner i sin telefon istället och då skiter man i dialogen istället. Då blir det ju att man själv sjunker ner i sitt istället. Vi har blivit bättre på det, vi har alltid mys och följer serier tillsammans och då har vi vår mystid & då är inga mobiler, paddor och datorer framme. Sedan brukar jag sätta mig en sväng innan jag lägger mig och fixa med blogg, grupper och sådant. Dock på helger kommer det ju fram mer av mobiltittandet och där borde man ha en heldag utan media och nätet och telefoner, att man kör mobilfritt.

Skulle man fixa det?, skulle du fixa det?!

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

14 reaktioner till “Är du är beroende av sociala medier?

 1. Ja jag är beroende utav sociala medier mest för att det kul med bilder oså. Det är nog det de handlar om och att det alltid varit ett utav mina stora intresse foto. Jag brukar lägga ifrån mobilen När jag bakar är med hunden och kollar serier el när jag gör annat. Nu kommer det minska när jag kommer ha mer för mig i höst 😃sitter helst heller inte i bussen med mobilen utan tittar ut.

  Gilla

 2. Jag kan har problem att lägga i från mej mobilen i bland jag kan nog säga att jag är lite beroende av mobilen borde verkligen lägga bort den mer en vad jag gör 🙂

  Gilla

 3. Jag vet inte om jag skulle säga att jag är beroende av sociala medier men tyvärr är jag nog beroende av min telefon, spelar ett spel på telefonen och det har blivit min avkoppling. Jag och mannen kan absolut sitta med telefonerna på kvällarna, vi skulle nog kunna låta tvn vara avstängd och bara sitta med telefonerna men det är inte sociala medier utan spel. Vet dock inte om det gör någon skillnad om det är spel eller sociala medier.
  Jag vet att jag kan vara utan min telefon, jag lägger ju den åt sidan när jag läser men jag vet inte om jag tycker att det är någon skillnad mellan att sitta med telefonen eller en bok iaf inte när man pratar om att vara närvarande med de som är i rummet.
  Varje vecka får jag en sammanställning om hur jag har använt min telefon och jag blir glad när statistiken för användandet går ner.

  Gilla

 4. Det har nog blivit så för många. När man inte har något annat så skrollar man på mobilen. Jag är nog inte så beroende. Är inte på Facebook och instagram hela tiden. Blir mest på morgonen eller kvällen.

  Gilla

 5. Jag skulle nog inte säga att jag är beroende så jag kan låta bli sociala medier eller mobilen om jag är borta och så . Men är jag själv då blir det ju lätt att det åker fram. Instagram/youtube 🙂

  Gilla

 6. Jag är nog rätt så beroende av det. Bloggen ser jag bara som kul, men facebook borde jag dra ner på rejält. Märker att jag triggas av alldeles för mycket där för att det ska vara sunt.

  Gilla

 7. Skulle inte säga att jag är beroende då jag inte anser att det är ett måste att titta in på bloggen, uppdatera bloggen eller sända ut något på instagram. Däremot tycker jag såklart det är så roligt att jag försöker ta mig tiden att sätta mig ned och göra allt mer seriöst 😀 men om man jämför mig och min man är jag en galen mobilnörd då jag gärna har mobilen i närheten och kan gärna gå in någon gång per dag och ta del av andras vardag på instagram/facebook medan han inte har något konto på någon social media och inte alls är beroende av att ha mobilen bredvid sig hela tiden ^^,

  Gilla

 8. Jag sitter väldigt mycket med mobilen om jag inte jobbar men det är för att jag bloggar och läser andra blogg samt svarar på kommentarer eller så kollar jag film på telefon när Karim sover .

  Gilla

 9. Jodå här är det ett ganska frekvent användande av mobilen…fast förr veckan införde vi dokumentär onsdag Då kollar i på en dokumentär tillsammans och vi väljer varannan vecka. Dessutom har vi börjat så smått att äta vid matbordet och inte framför tv:n, det glr ju också att man umgås lite mer utan varken mobil eller tvbrus
  Kram Kajsa

  Gilla

 10. Jag har minskat ganska rejält på det där med sociala medier eftersom jag mår så dåligt av det. Orkar inte läsa om corona och allt annat elände. Jag har min blogg som jag håller på lite med varje dag bara 🙂 Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.