Första dagen avklarad, nu är vi igång!

Hejsan i hösten!

Hoppas att er måndag varit bra och att ni haft ett bra veckostart. Jag gjorde ju min första dag idag på APL och det gick jättebra i alla fall. Det visste jag väl innerst inne, men det är alltid lite pirrigt först innan man vet vad det är för avdelning och vilka som jobbar där och så. Det var i alla fall jättetrevlig personal och det var faktiskt en som var manlig av personalen och det tyckte jag bara var kul, det behövs mer sådant. De tog emot mig fint och barnen var jättegulliga mot mig. De kallar mig fröken Marie redan, fniss. Idag var det dock mindre till antal, imorgon kommer de som är 15 timmars barn också, så imorgon kommer det bli än mer fart och fläkt. Det hade gått bra för vår tös också på fritis och skolan, men märkte att hon var lite extra trött nu på kvällen då hon skulle gå sova. Vi har löst det så i alla fall att BQ tar ut pappaledigt alla onsdagar medans jag har praktik, så han hämtar henne efter skolan varje onsdag, då slipper hon fritis de dagarna.

Därför behövs fler män på förskolan?!

Ja visst är det så, såklart behövs mer män på förskolan. Barnen mår bra av att det är både manliga och kvinnliga förebilder en trygghet för dem och därför behöver vi få in mer män i yrket. I studier visar att det är fler män som hoppar av studierna tyvärr vilket är väldigt synd. Ja varför är det så kan man ju undra?!. Vissa studier visar att det är för männen misstänks ha mer ögonen på sig och att männen inte orkar försvara sig emot misstankar när de ska trösta eller ta hand om ett barn på toaletten. Vissa ha vanföreställningar att många av männen är tänkbara pedofiler och att förutfattade meningar gör att den stämpeln tyvärr finns. Visst måste väl det gå ändra på, i dagens läge måste vi väl vara mer jämställda och ödmjukt inställda än så?!. Här tar aftonbladet upp just om ämnet och varför män söker sig mindre och mindre till yrkesrollen Förskola!

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du

11 reaktioner till “Första dagen avklarad, nu är vi igång!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s