Första dagen avklarad, nu är vi igång!

Hejsan i hösten!

Hoppas att er måndag varit bra och att ni haft ett bra veckostart. Jag gjorde ju min första dag idag på APL och det gick jättebra i alla fall. Det visste jag väl innerst inne, men det är alltid lite pirrigt först innan man vet vad det är för avdelning och vilka som jobbar där och så. Det var i alla fall jättetrevlig personal och det var faktiskt en som var manlig av personalen och det tyckte jag bara var kul, det behövs mer sådant. De tog emot mig fint och barnen var jättegulliga mot mig. De kallar mig fröken Marie redan, fniss. Idag var det dock mindre till antal, imorgon kommer de som är 15 timmars barn också, så imorgon kommer det bli än mer fart och fläkt. Det hade gått bra för vår tös också på fritis och skolan, men märkte att hon var lite extra trött nu på kvällen då hon skulle gå sova. Vi har löst det så i alla fall att BQ tar ut pappaledigt alla onsdagar medans jag har praktik, så han hämtar henne efter skolan varje onsdag, då slipper hon fritis de dagarna.

Därför behövs fler män på förskolan?!

Ja visst är det så, såklart behövs mer män på förskolan. Barnen mår bra av att det är både manliga och kvinnliga förebilder en trygghet för dem och därför behöver vi få in mer män i yrket. I studier visar att det är fler män som hoppar av studierna tyvärr vilket är väldigt synd. Ja varför är det så kan man ju undra?!. Vissa studier visar att det är för männen misstänks ha mer ögonen på sig och att männen inte orkar försvara sig emot misstankar när de ska trösta eller ta hand om ett barn på toaletten. Vissa ha vanföreställningar att många av männen är tänkbara pedofiler och att förutfattade meningar gör att den stämpeln tyvärr finns. Visst måste väl det gå ändra på, i dagens läge måste vi väl vara mer jämställda och ödmjukt inställda än så?!. Här tar aftonbladet upp just om ämnet och varför män söker sig mindre och mindre till yrkesrollen Förskola!

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

11 reaktioner till “Första dagen avklarad, nu är vi igång!

 1. Så roligt att det gick bra för dig. Jag håller med dig att det behövs fler män på förskolor. Vi har en på min yngstas avdelning och Eddie verkligen älskar han 👏

  Gilla

 2. Vad roligt att höra att det gick bra för dej 🙂 tror att det är bra att ha lite manliga förbilder inom det här yrket med 🙂 Kul att det gått så bra första dagen för dej ❤

  Gilla

 3. Så roligt att det gick bra. Hoppas det fortsätter så. Ja, det behövs mer manlig personal i förskolan. Tror det hade varit bra 😊
  Hoppas det fortsätter bra med din APL.

  Gilla

 4. Så skönt att det gick bra första dagen! Mina pojkar har haft manlig pedagog och det har varit suveränt, pedagogen var så bra för pojkarna för han blev ju en förebild. Jag tror starkt på att alla barn mår bra av att ha manliga, kvinnliga och ickebinära. Det är vi vuxna som krånglar till saker för barn, för barn förstår och accepterar någon utifrån hur den personen är inte vad den bär för kläder eller vem den är kär i. Barn är fantastiska!

  Gilla

 5. Det är verkligen tråkigt att män inte vågar på grund av misstankar och håller med om att det behövs mer män i yrket. Kul att det gick så bra! ❤ Kramis

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.