Hur blir man en bra bloggare enligt mig?!

Hej

Hejsan, vart inga mer uppdateringar för mig igår och ja det var helt enkelt för jag ville ta paus från allt med social medier och bara njuta av kvällen och dagen med min lilla familj. Bloggandet får liksom inte ta över. Jag har märkt också att jag håller kvar mina läsare ändå. Det sitter inte i antalet inlägg man gör. Det handlar om hur man beter sig som bloggare faktiskt, det är största bidragande delen. Som bloggare måste man ge och ta annars kommer man ingen vart. Man märker direkt då man får besök och de har kommenterat bara för att jag ska besöka tillbaka. Vet ni de bloggarna besöker jag inte ens tillbaka. För att nå ut med bloggen måste man även också besöka och kommentera seriöst och visa att man har läst och uppskattar det som en bloggare har skrivit. Därför ska man ju då således besöka bloggare man själv lockas av. Kräv heller ingenting tillbaka att de måste besöka dig. Utan var mer ihärdig att besöka andra istället för att tro din blogg gör allt bara för att den finns till. Märker att många bloggare är så också. De tror att det bara ramlar in besökare utan att man gör något. Då har du grävt din grop. Du måse ligga i lite själv då växer din blogg.

Några tips som jag tycker utan att vara expert utan är bara en simpel bloggare!

Jag hade kunnat skriva än mer långt inlägg om detta, men det finns andra bloggar som gjort och de har mer ingående text i detta. Jag kan skriva upp några som jag i första hand tänker på. Sedan frågar du mig om hur man ska skriva för att nå ut med SEO och nå ut på Google så finns det andra bloggare som skrivit bättre blogginlägg än mig. Jag skulle heller inte kunna formulera det lika bra som de så det får ni själva söka rätt på. Jag brister ibland på vissa punkter och främst på det, det vet jag. Överlag försöker jag tänka på detta. Jag har också gått tillbaka och jämfört hur jag skrev för 1 år sedan, 2 år sedan då har min blogg vuxit på det sätter för jag märker vad som lockar när man skriver och hur man ska formulera sig jämförelsevis efter mina egna blogginlägg. Frågar du en expert har jag säkert massa fel och brister i mitt skrivande och min blogg. Jag tänker inte bli bloggproffs för det blir man aldrig. Mitt mål är att jag ska växa i mig och min blogg. Jag tänker inte jämföra mig med någon annan utan jag växer i min egen takt i den bloggkunskap jag själv märker och tar reda på.

Jag har fått tips längst vägen med hur jag ska skriva och göra och jag försöker tänka i de banor också. Fast helt och hållet kan jag inte bara tänka på det hela tiden för då blir det tråkigt att blogga. Bloggen blir opersonlig och det känns som jag skriver bara för att behaga Google och andra. Nej man måste hitta en väg så att man själv tycker det är roligt och att man själv känner att man utvecklas. Frågar du någon kanske jag inte har utvecklats något alls i mitt bloggande. Frågar du mig har jag utvecklats massor och jag kan se och jämföra med mig själv sedan tidigare. Jag tycker också att det är roligt att blogga fortsatt och det är det jag vill fortsätta göra. När jag börjar känna press och att jag känner att jag måste försöka mäta mig med de stora bloggarna då är det nog dags att lägga ner.

Bloggen ska vara personlig och man ska skriva personligt också. Det är din blogg och du skriver vad du vill, men försök också tänka lite mer på vad kan du göra för att förbättra din blogg lite mer?! JAG TYCKER SÅ HÄR, OK!!

Tips jag brukar tänka på och som jag följer.

√ Skriv på ett sätt som du själv skulle vilja läsa hos någon annan.

√ Korrekturläs alltid dina blogginlägg. När du bloggat klart, gå tillbaka och rätta stavfel fler gånger.

√ Integrera med läsarna, skriv inte som bara en dagbok för dig själv.

√ Besök bloggare och var seriös när du besöker, skriv genomtänkta kommentarer då får du många gånger ett besök tillbaka.

√ Använd bilder som är talande till den text du skriver. Använd gärna fler bilder. Text och bilder är lika talande båda två. Bilder ska vara i bra kvalité och ska vara dina egna.

√ Tänk på hur du formulerar din text i blogginläggen. Ha med stycken, rubriker i själva blogginläggen. Det gör att besökare orka läsa din blogg även om du har skrivit mycket text. Fetmarkera en text om du verkligen vill den ska framhävas mer i själva styckena.

√ Huvudrubriken för blogginlägget ska vara en talande del i själva texten. Upprepa gärna rubriken på fler ställen i blogginlägget. Det väcker nyfikenhet att läsa mer eftersom man fortfarande skriver om det som du skriver i själva huvudrubriken.

√ Ha en talande blogg som har snyggt upplägg och utseende, bloggdesign är faktiskt mycket viktigare än man tror. Man ser främst mer med ögonen och en snygg blogg blir man intresserad av att kika mer på och läsa.

√ Försök hålla dig ifrån att skriva samma saker i varje blogginlägg, då blir det som man klickar in sig på samma inlägg varje gång och då blir det inte att man besöker den bloggaren igen. Hur kul är det att läsa att man rensat äpplen från trädgården i 4 blogginlägg efter varandra som exempel. Gör då istället ett tema av det i olika blogginlägg. Ja det kanske handlar om rensa äpplen i ett. Nästa hur du vinterbevarar dem, nästa recept på äppelmos. Nästa sedan kanske du visar bild när ni myser framför en bra film du tipsar om, men att du då visar när du äter äppelpaj, ja bara för att ta exempel. I det sista inlägget då kanske du kan skriva just om känslan och beskriva för oss läsare varför det är så underbart ljuvligt att sitta här och mysa framför filmen och tv,n med äppelpajen. Beskriv för oss i talande känslor varför den bilden betyder så mycket och förmedla det till oss. Berätta för oss och få oss att känna som vi sitter där vi också och myser och äter äppelpaj. Eller berätta varför den pajformen är så extra bra och länka till pajformen.

√ När du skriver är det alltid bra att ha källor med, det gör att man syns på google på ett sätt om du använder en källa som är ganska stor som exempelvis ett större bolag. Eller om du skriver om äppelpaj kan du skriva om vilken kanelkrydda du brukar använda. Då kan du länka till den kanelkryddan. Kopiera dock aldrig en text helt rakt av, det får man inte. Du ska formulera om en text med helt egna ord.

√ Länkkällor är också en viktig del, men använd dem på rätt sätt. Väv in dem i din text och använd max tre länkar brukar man säga på 300 ord. Använder du en länk och ska skriva om som exempel nya muggar från Indiska och du vill skriva lite om Indiska och så. Då ska du skriva att du hitta på dessa muggar på nätet eller när du besökte Indiska. Så lär du göra eftersom att du inte är sponsrad av Indiska. Sedan ska du också skriva texten med egna ord där du kanske plockar ut delar av texten av muggen från Indiska, men du måste formulera om med dina egna ord. Man får inte kopiera text från någon annans sida eller företag. Man ska också alltid ha länk och bildkällor med om man använder det.

√ Många bloggares drömmar är att blir stora bloggare och leva på sina bloggar. Det är nog en lång väg dit och det målet ska man nog inte sträva efter om man inte arbetar med alla dessa moment också, för att man når inte dit på en glidande räkmacka. För att bli stor bloggare måste man även ha sponsorer, nå ut mycket via Google och SEO och där kanske man måste ha mer vetskap om det då.

√ Många större bloggare då man besöker kommenterar ju aldrig tillbaka, de har inte tid eller de vill bara växa och ser inte vitsen med att besöka dig tillbaka. Därför så tror jag man ska satsa mer i att växa och genom att ha kvar de besökare som besöker dig, måna om dina följare. Besök de som intresserar dig, som kanske har samma stuk av blogg, ni kanske finner varandra lättre och via bloggarna hittar man då fler av samma intresse.

Tycker ni om tipsen och kan ni ta några till er som ni kan bära med er in i er egen blogg.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

15 reaktioner till “Hur blir man en bra bloggare enligt mig?!

 1. Bra påminner om vad man bör tänka på när man skriver sina inlägg. Jag själv har nog dessvärre lite lätt att ”upprepa” mig. Jag skriver om min liv och inte helt oväntat snurrar ju mycket runt och handlar om samma sak. Får lägga lite möda på att komma runt det. Absolut ska man lägga fokus på att skriva om det man vill och det man själv vill förmedla med sin blogg, inte jaga ”parametrarna” för en framgångsrik blogg. Tror som du, då skiner det igenom och slutar med att bloggen blir varken personlig eller intressant för andra att läsa. Tack för en lättsam och lättläst blogg.

  Gilla

 2. Skitbra tips! Tycker samma som dig att man ska inte blogga för att bli stor, det lyser igenom alldeles för mycket. Jag gillar din blogg jättemycket! För att du inte skriver samma saker, det är det värsta jag vet. Du är grym ❤

  Gilla

 3. Ja, det finns många olika knep för att få fler läsare och följare och som gör att man får fler kommentarer. Egentligen tycker inte jag det är det viktiga utan bara skriva för att man gillar det. Visst är det kul att ha läsare och kommentarer, men jag gillar inte när det bara handlar om det. Är lite emot att kommentera bara för att. Då kan fet lika väl vara.

  Gilla

 4. Jag tänker att det beror helt på anledningen till varför man har bloggen, självklart är alla tips om hur man skapar en bättre blogg bra, och dina var jättebra. Men alla som bloggar är ju inte intresserade av att få jättemånga läsare. Personligt tycker jag är bra ibland och dåligt ibland när det blir lite för mycket av det. Sedan tycker jag inte så mycket om blogginlägg som ser ut och handlar om saker som man redan läst i två dussin bloggar. Det är bara massor av upprepning och inte unikt.. och jag brukar mest stanna kvar hos bloggare som kanske inte har de flesta läsarna eller den bästa bloggtekniken men de publicerar sånt som känns äkta och inte bara massor med sådant som andra redan skrivit om..Bra inlägg du skrivit dock med bra tips!

  Gilla

 5. Tack för tipsen 😊 fina tips du ger tycker jag.. Uppskattar att få tips man kan lära sig av 😊..

  Skönt att bara mysa med familjen och nej bloggen ska inte få gå före 😊

  Gillad av 1 person

 6. Tyckte det var superbra tips och det är intressant att läsa hur andra tycker att en text ska se ut. Själv störs jag extremt av en massa rubriker och riktigt illa är det när man upprepar rubriken inne i texten. Det är sådan som får mig att sluta läsa för det känns som om man inte riktigt vet vad man ska skriva. Men jag vet att många uppskattar det och rekommenderar det. Man är ju olika som läsare. Viktigt är dock att det är rättstavat och att grammatiken är korrekt, men ibland har jag överseende med et om jag gillar bloggen i övrigt. En blogg som handlar om lite av varje och inte är bara som en dagbok tycker jag är bra…och jag gillar din blogg….inte alltid jag kommenterar men läser ofta. tycker det är bra om det inte är många inlägg per dag. Man hinner inte läsa mer än en gång om dagen ändå och då kan man missa något intressant.

  Gilla

 7. Tack för tipsen -fanns många jag kommer att försöka ta till i mina inlägg. Just det där med att läsa och korrigera /rätta kände jag mig träffad i. Kan ändra en text/mening flera gånger under en dag.. Just för att man ser det efteråt och inte på direkten. Ha en fin dag

  Gilla

 8. Många bra tips 🙂 inte alltid man tänker så inte jag iallafall, jag har ofta funderat på hur man får läsare att bli nyfikna och vilja stanna kvar 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s