Man lär sig mer på plats, det är min uppfattning!

Hej

Nu händer det grejer med tösen i morse kom hon till mig efter att hon pillat i munnen en stund och sa – Mamma jag har fått ut min andra lösa tand?! Så vet ni, nu har hon två stora gluggar framtill i överkäken, så söt. Eller ja det är ju en speciell look då de växlar tänder, men så roligt för henne att det händer mer och mer så hon får känna att hon också mäktar med de andra i klassen. Idag ska vi på utvecklingssamtal BQ och jag tillsammans med henne. Hon slutar klockan 13, så 13:30 har vi, ska hämta henne strax innan på fritis. Jättebra och nyttigt med utvecklingssamtal, spännande att höra vad fröken kommer att säga om henne och hur det går med allt. På tal om skolan så fick jag mail från läraren där han skrev att det ska vara på plats numera hela undervisningen på min skola och att det är bättre sätt att lära sig på. Jag bröt då ihop totalt för jag har svårare att lära mig då jag är på plats och jag har dessutom sökt en distansutbildning av den anledning att jag vill läsa på distans.

Varit en svår del av min skolgång just med koncentrationen!

I skolan förr då jag gick hade jag jättesvårt att ta in då jag sitter i klassrum och det är störande ljud och folk som ska räcka upp handen eller fråga då jag precis fått fokus som exempel. Jag pluggar bäst i lugn och ro hemma där jag får stänga av allt och alla ljud och bara fokusera i vårt hemkontor vi skapat. Det säger ju en hel del också då jag får C, B och A på betygen att det är bästa sättet för mig. Samt de flesta i min klass har svårt med språket och då tycker jag att jag hämmas då jag blir lite osynlig då. INGET alls sagt med detta, jag pratar om mig ENDAST MIG, jag har jättefina klasskamrater! Jag började gråta jättemycket för jag orkar inte med detta alltså. BQ som jobbar hemifrån idag tyckte att jag skulle maila eller ringa rektorn och förklara precis hur jag känner eftersom du ska tänka helt och hållet på dig själv och det som är bäst för dig och det måste ju även vara bäst för dem sa BQ. Han övertalade mig att ringa. Jag försökte ringa min rektor och fick inte tag i henne och då mailar jag läraren, Får då till svar såhär

Det är oklart vad som gäller, men som jag förstått det så vill vår uppdragsgivare att vi ska studera på plats. Eleverna ska med det sagt då inte plugga på distans utan på plats i skolan. Jag förstår att det blir rörigt för dig som valt en studie som är helt på distans. För säkerhetsskull ska jag kolla med min chef. Frågar du mig lär man sig mer på plats, men det är min uppfattning, men återkommer till dig då jag fått svar

Frågar du mig lär man sig mer på plats, men det är min uppfattning!

Jag kunde inte vänta utan ringde upp rektorn själv igen, men fick inget svar och då mailade jag henne. Jag förklarade min situation och ifrågasatt vad som gäller och fick då detta svar på mailen – ”Hej Marie Beklagar att jag har varit svår att nå! Nämen det väljer du helt själv, om du vill plugga hemifrån så gör du så klart det. Det är ett erbjudande vi har för de som behöver hjälp. Vem har sagt att du måste vara på skolan? / Med vänliga hälsningar

Jag frågade henne då varför han skriver så och varför han inte verkar ha koll på läget. Hon svarade att ja du det verkar ju som han har fått allt om bakfoten och att de träffarna de har i skolan är till för de som har svårare med studierna och behöver mer vägledning och vill jag har jag möjlighet att gå dit. Fick sedan även svar av honom där han svarar samma som hon sa till mig. Usscch allt verkar så rörigt och jag vill inte ens gå på hans träffar känner jag, verkar ju helt snurrig. Frågar du mig lär man sig mer på plats, men det är min uppfattning, så kan man ju heller inte heller säga, det är ju helt och hållet individuellt. Hans uttryck var ju att man lär sig bäst genom att lyssna på honom.

För er som inte vet så har jag precis nu f.r.o.m september bytt studieläromedel så det är väldigt nytt allt detta både för oss elever och läraren verkar det ju som. Jag som trivdes så bra som det var och jag hade fått in flytt med allt. Nu ska vi också ha skriftliga prov, innan hade vi muntliga.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

17 reaktioner till “Man lär sig mer på plats, det är min uppfattning!

 1. Ja det var spännande att tappa tänder och tandfen kom på besök😄 Hoppas det går bra på mötet. Jag lär mig bättre när jag har lektioner i skolan än självstudier men alla är olika!

  Gilla

 2. När ska skolor, oavsett ålder på eleverna, inse att alla lär sig på olika sätt?
  På mitt jobb gör vi alltid lärstilstest innan utbildningarna för att utbildarna ska se vad för olika lärstilar eleverna har. Utbildning kan med vissa hjälpmedel anpassas. Det borde skolvärlden också kunna göra!

  Gilla

 3. Han menade bara utifrån sej själv att det är bättre om du är på plats tror jag .

  Men det är fel o säga att det inte gick när det gick att du plugga distans.

  Det är ju det du valde att plugga hemifrån då kan man inte tvinga någon o vara på plats

  Så han måste missuppfattat och rektorn sa bestämt att du väljer själv.

  Lycka till 💕

  Gilla

 4. Det har nog bara varit otydlig information, och vet själv hur det är då cheferna inte vet 🙂 Vad ska man svara? vi alla lär på olika sätt. Jag tillhör dom som ”learn by doing” Vissa lär genom självstudier, Skolan missar ofta de sakerna och syftet är väl att alla ska få till sig kunskapen, och hur man gör det är mindre viktigt.

  Gilla

 5. Fy vad jobbigt! Det verkar ju ändå som att du kommer få fortsätta på distans bara det är att din föreläsare inte verkar ha förstått informationen helt… bra att du vågar stå upp för dig själv!

  Gilla

 6. Hoppas att det gick bra på utvecklingssamtalet! Ja, det är ju stor skillnad att ha saker på plats och på distans. Jag upplever att jag inte heller tar in mycket information från föreläsningar, men det gör jag inte via Zoom heller för den delen. Men hoppas du slipper vara där obligatoriskt hela tiden så du kan ändå ha det på distans trots att det inte är det! 🙂

  Gilla

 7. Verkar lite rörigt. Tycker dock inte det var fel sagt av honom, han tycker säkert så och på sätt och vis kan jag hålla med honom.
  Kunna prata och diskutera, speciellt i vissa kurser är jättebra och lärorikt.
  Hoppas det blir bra då det väl börjar för dig. 🙂

  Gilla

 8. Vad bra att du kan välja att plugga hemma eller åka in till skolan men om du känner att det funkar bäst att plugga hemma så gör det men du kan ju med vara i skolan 2 dagar och hemma 3 så gjorde jag när jag plugga till uska

  Gilla

 9. Ja det där låter rörigt 🙄 om du ändå har valt destans så borde ju möjligheten finnas att du själv ska få välja🤷‍♀️ Hoppas det löser sig för dig🙏

  Gilla

 10. Oj vad stökigt! Förstår att du blev upprörd när du fick besked om att det inte blev som du hade tänkt dig. Fast nu verkar du ju kunna göra som du vill ändå, och det är ju bra. Trist bara att det skapar så mycket onödig negativ energi som du kunde lagt på något annat istället. Inte negativ energi då, utan energi 🙂

  Gilla

 11. Vad skönt att du ändå kan göra så som du själv vill och blir bäst för med tanke på att du sökte en distansutbildning. Men det är väldigt lätt att det blir missförstånd, tyvärr. Men tur det inte blev som du inte hade velat. Jag tycker nog inte det var något fel sagt av honom, det var ju ändå hans åsikt.

  Gilla

 12. Oj vad rörigt det verkar. Frågar du mig som både yrkeslärare som undervisat på BF programmet och Fsk och biträdande fskolechef så lär man sig mer på plats. Mkt av den utbildning kräver diskussioner och övningar där kommunikation och färdigheter sker i samspel med andra. Vad gäller inlämningar och prov/tester så ska de göras både skriftligt och muntligt. Om uppdragsgivarna säger att de önskar er på plats så gör de det för att de vill ha ny exade bsk med en gedigen utbildning. En bsk utbildning kräver både teori och praktik enskilda studier men enormt många ska genomföras i grupp. Därav säkert att kommunerna och förskolor tycker att de ny exade saknar viss kunskap för att bli anställningsbara. Men rörigt när man sökt distans. Jag hade gått på de lektioner och träffar så som uppdragsgivarna önskar just för att få det som de tycker man missar med att bara gå distans

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.