Sa du något om plommon?

Hej

Ja nu ser ni att jag har plommonfärgade höstnaglar. Var och gjorde om dem igår, kortade även ner dem mer än jag brukar just för att jag ska göra APL nu på en 3-5 förskola och då känns det enklare med korta naglar, det ska vara smidigt att göra saker med barnen. På tal om APL har jag bytt plats. Jag ska nu vecka 40-44 göra APL på en 3-5 förskola och nästa APL i januari har jag fått plats på skola istället och då ska man vara där i 8 v. Det är dessa tider jag ska gå mån-tors 8-16:30 och ledig fredagar från APL för att kunna plugga de dagarna. Det känns blandat. Toppen att jag får fredagen till att plugga hela dagen så jag hinner lämna in mina uppgifter som krävs. Nackdelen är att jag tycker det blir långa dagar för Bellis på skola/fritis. Hoppas vi kan lösa det så att BQ kan jobba hemifrån 1-2 dagar i veckan så hon kan gå hem tidigare de dagarna, vi ska i alla fall försöka med det.

Livspusslet är inte alltid det enkla, jag gick ju ner till 75% förut på mitt jobb just för jag jobbade nästan exakt de tiderna som det blir nu för Bellis skull. Men nu är det ju bara övergående och då kanske man allt får gilla läget, för oss alla. Hon får ju i alla fall sluta kl 13 på fredagar. Då får jag plugga eftermiddagen hemma fastän hon är hemma, brukar aldrig vara några problem. Det är lite press på mig bara nu på APL för helst ska jag inte vara varken sjuk eller vabba under den tiden, så hoppas hoppas att vi slipper.

Tycker ni om plommon och har ni haft plommonfärgade naglar?

ENKEL PLOMMONKAKA

INGREDIENSER:

 • 1.5 dl strösocker
 • 2 st ägg
 • 1.5 dl vetemjöl
 • 0.5 tsk bakpulver
 • 0.25 tsk äkta Vanillapulver eller 0,5 tsk vaniljsocker
 • 10 st eller fler plommon
 • smör
 • pärlsocker

 • Instruktioner:
 • 1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner vetemjölet uppblandat med bakpulver och vaniljpulvrer(vaniljkornen). Häll det i en smord och bröad springform(bakform med avtagbar botten).
 • 2. Skålla plommonen och dra av skinnet på dem. Halvera och kärna ur dem. Lägg dem på smeten. Skiva smör med en osthyvel och lägg på plommonen. Strö pärlsocker överst.
 • 3. Sätt in formen i den uppvärmda ugnen Grädda ca 25 minuter.

Receptkälla

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

16 reaktioner till “Sa du något om plommon?

 1. Naglarna var superfina. Gillade verkligen den färgen så mycket. Det där är ett pusslande. Mitt barnbarn har så långa dagar på fsk då min dotter är ensamstående och måste jobba heltid. Till det, en bit att åka. Försöker hjälpa henne genom att hämta tidigare vissa dagar så hon kan komma hem i tid. Livspusslet är inte enkelt.

  Gilla

 2. Det var ju ändå inte så farliga tider. Eftermiddagarna är du ju ledig iallafall😊. Så fin färg på naglarna, passar bra nu till hösten 😍🍁 Plommon är gott, jag gillar dom bäst som dom är😋

  Gilla

 3. ja det är inte lätt det där med att kunna anpassa tider till det som är bäst för barnen…det är ju långa dagar. Hoppas det löser sig på bästa sätt. supersnygga naglar och precis den längd och form som jag tycker är snyggast

  Gilla

 4. Vilka supersnygga naglar =) härligt att du delar med dig av receptet =) kul att du har fått en APT plats =) hoppas du får en trevlig tid på din praktik =)

  Gilla

 5. Vad bra att det gick att lösa så att du får en dag till plugg, för det orkar man inte riktigt med när man jobbat en hel dag. Tur att det bara är några veckor och inte för alltid det är så.

  Gilla

 6. Har nästan exakt samma nyans på mina naglar nu 🙂
  Gillar Bellis att vara på fritids? Visst blir det långa dagar men många jobbar ju till 16.30 och om hon bara trivs så blir det ju lättare. Och lyx att sluta tidigt på fredagarna för henne ju!

  Gilla

 7. Åh vad underbara naglar! Älskar verkligen färgen! Det är inte alltid lätt med livspusslet när man studerar, man får liksom kompromissa och påminna sig om att det kommer bli bättre – det är ju därför man pluggar! Hoppas du får en underbar dag!

  Gilla

 8. Väldigt snygga naglar och passande nu på hösten, ja..ibland blir det väldigt långa dagar för barnen borta, känns inta alltid så bra med jättelånga dagar men man är ju tvungen att ha det så när arbete och studier kräver mycket tid, bra att kunna hämta lite tidigare ibland i alla fall

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.