Välj vem som har sista ordet?!

Så vacker glad tjej – Hennes ena framtand är så lös, det syns t.o.m på bilden, så snart får man vänja sig vid en tös med gluggar, tsiii!

Hej

När jag hämtade tösen idag var hon väldigt sprudlande och glad så härligt. Det hade varit en jättebra dag och hon var taggad på att de ska på utflykt imorgon. Det hade även varit roligt att fotograferas idag, fotografen hade sagt ”FIS GRIS” och det var tydligen jätteroligt. De har bara tagit porträttfoto och tyvärr inte gruppbild eller skolkatalog, det är väldigt synd. Skolkataloger och se sina klasskamrater är ju roligt att ha sparat i framtiden.

Välj vem som har sista ordet?!

På tal om annat tänkte jag berätta lite om senaste serier vi sett. Alla tre är faktiskt svenska serier, lite fyndigt ändå. Vi har även börjat kika på den fjärde svenska serien. Det är säsong två av serien Älska mig med Josephine Bornebusch som huvudrollen. Det är en ganska djup serie och man får följa en vardag med både hjärta och smärta. Serien är trovärdig och jag tycker den är riktigt bra sammansatt. Jag ska skriva mer om serien sedan då jag sett den klart. Hösten är ju mysigaste tiden på året, det är ju då man myser och ser serier som bäst. Vi älskar att se serier och vi skulle inte kunna vara utan varken Netflix eller Viaplay då vi är serie och filmnördar ut i tåspetsarna. Nu tänkte jag sammansätta lite av vad vi har tyckt om dem och ni får helt enkelt avgöra och ta ställning till själva vem av oss som ska ha sista ordet.

Har ni sett någon av serierna och vad tyckte ni?

Morden i Sandhamn

Det är en svensk kriminalserie som utspelar sig i Stockholms skärgård. Det är två avsnitt i varje mord kan man säga och man får under hela serien följa med Nora som spelar åklagare. Nytt för denna gången är att det är en ny polisman i serien, han ni ser ovan. Morden i Sandhamn tycker jag är en charmig idyllisk serie. Jag älskar just svenska serier i den bemärkelsen för vår natur är så vackert. Något jag lagt märke till i svenska serier är att jag tycker att kvinnor främst har så snygga kläder jämt. Ja det är ju bara en onödig detalj, men jag kan faktiskt gilla en serie extra just för det är ett intresse hos mig. I denna serie har karaktärerna ofta snygga kläder på sig. Jag tycker serien är bra för allt detta jag skriver och såklart är även handlingen bra. Jag kan tycka att man sett många serier som har liknande handling så det kan bli lite tradigt. Sedan är det många gånger samma skådisar man ser lite här och var i liknande serier så det också blir lite tradigt. BQ tycker inte alls serien är något vidare, så hans betyg var sämre än mitt. Han såg heller inte alla avsnitt, men jag gjorde det.

Young Wallander

Här följer vi Wallander i en yngre skepnad. Det jag vet om som serien fått mycket kritik över är att serien utspelar sig i Sverige men alla pratar engelska. Jag störde mig mest på det i första avsnittet, sedan tänker man inte på det längre, det blir mer som en principsak som man får tänka bort helt enkelt. I Young Wallander får man följa Kurt Wallander som precis är nyutbildad där han direkt får börja jobba i det mest utsatta polisarbetet. Han får tackla hatbrott mot gängmedlemmar och mordmisstankar mot rika knösar. Man får se Wallanders novisa tappra försök som kan leda till både framsteg och misstag. Även här blir det lite samma utgång som förra. Jag tyckte serien var bra, men inte jättebra. Jag tyckte det fanns bitvis inslag i serien som gjorde att den är värd att se. BQ tyckte inte alls det var direkt så bra så jag notera att han tog fram mobilen vid flera tillfällen för han tröttnade, så brukar han annars inte göra om han tycker en serie är bra.

Jag tycker serien är värd att se och jag tror att fler skulle gilla den ändå. Serien har såklart bitvis spännande inslag. Vissa avsnitt är också bättre än andra.

Partisan

Det utspelar sig i idyllen kring ett jordbruk som heter Jordnära. Det verkar så fint och trovärdigt till att börja med. För ögat så drivs det en ekologisk gård med goda utsikter. Här får man följa Johnny som får nytt jobb på gården. Han inser ganska snabbt att det inte är som det ska på gården och att det är saker som lurar bakom låsta dörrar, dessutom är hela gården inhägnad vilket också skapar misstankar?!. Serien Partistan är faktiskt ett mästerverk om du frågar både mig och BQ. Man var fängslad av varje avsnitt och det är väldigt spännande också. Fares fares och Johan Rehborg är ju grymma skådisar och det gör ju stor del till att serien är så bra som den är också.

Serien ska ni absolut se och har ni inte Viaplay så är det hög tid att skaffa.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

17 reaktioner till “Välj vem som har sista ordet?!

 1. Förstår att det känns tråkigt med skolfotona, de är verkligen en tradition.

  På tal om serier och Young Wallander… Är inte det engelska uttalet lite märkligt? Jag försökte titta men klarade inte av ljudet. Borde kanske ge serien en chans till?

  Gilla

 2. Morden i Sandhamn är en av mina favoriter, även gåsmamman 😍 såg på younger förut med & orange is the new black! 👌🏻

  Gilla

 3. Så härligt att hon är så sprudlande!

  Tack för serietips. Young Wallander tittar mannen på när jag sover, han somnar ju mycket senare än mig.
  Vi har snart, väldigt snart, sett färdigt Hawaii five-0. Morden i Sandhamn kan nog passa oss.

  Gilla

 4. Vad söt! 😄 Tyckte ändå det var lite kul att ta skolfoto. Man fick göra sig lite fin ☺️ Tar man inte gruppfoto längre eller är det bara nu i år det är speciellt?

  Gilla

 5. Young Wallander har vi sett och den var ganska bra. Blev bara konfunderad då den ska utspelas i Malmö fast det var ju inte Malmö den var inspelad i. Så man kände ju inte igen staden precis. Gillar Bron och advokaten bättre. Nu ser vi en norsk/ svensk serie som heter Maskineriet som är superbra.
  Kram Kajsa

  Gilla

 6. Kul inlägg! Sandhamn har vi precis sett klart och den gillade både maken och jag. Wallander har vi precis börjat titta på, bara sett första avsnittet. Har lite svårt att förhålla mig till att han är ung, nyutexad, men det är liksom nutid. Men det ska bli spännande att se fler avsnitt. Partisan står på vår lista och Älska mig tror jag är något för mig men kanske inte för maken 🙂

  Gilla

 7. Young wallander har jag funderat på att börja kolla på men nu tror jag att jag väljer någon av mina andra altenativ före, känner att den serien kan vänta och det finns en massa annat som jag hellre vill se..alltid bra med tips om serier..

  Gilla

 8. Morden i Sandhamn gillar jag med, inte sett de andra.

  Vet inte, är lite kluven om skolfoto men tycker nog ändå det är bra att de ej tar hela kataloger…
  Alla har inte samma förutsättningar och det är så mycket idag …..

  I den åldern gjorde tog vi med bara på oss själva. Kataloger kom först på högstadiet och visst var det roligt … som sagt lite kluven.

  Gilla

 9. Det är väl den mest fantastiska känslan när barnen är glada, taggade och har haft en bra dag. Det värmer mammahjärtat

  Jag gillar också morden i Sandhamn men har inte sett Young Wallander

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.