Varför ska man inte satsa en gång till för?

Hej

Idag åkte vi till en lekpark som är lite nära skogen kan man säga och där man kan ha full uppsikt. Vi hade lite picknick med oss. Det är så härlig lekpark och tråkigt att inte så många verkar veta om den, för det är aldrig någon där i stort sett då vi är där. Ja i alla fall, vi åkte dit idag och hade en härlig stund med lek, bus och kurragömma. Efter det sedan tog jag en rask långpromenad på en plats som heter Döda fallen och kanotleden. En ganska lång runda, men ack så härlig. Jag måste faktiskt erkänna att det var så tårarna var lite nära vid några tillfällen på delar av promenaden för jag brukar gå en annan del av kanotleden. Idag gick jag en som leder till ett ställe som heter Koppardalen och där brukade jag gå med Bellman vår älskade bruna labrador som inte är med oss längre. Jag fick faktiskt tillbaka minnen när jag såg honom skutta runt där. Samt att jag gick förbi flera platser där jag har foton på honom, snyft.

Varför ska man inte satsa en gång till för?

Vi har pratat av och på och in och ut kan man väl säga om vi ska skaffa en ny hund eller inte och JAG och BELLIS vill, men inte BQ. Hans resonemang är att man blir låst och att det var för jobbigt när vi fick ta bort honom. Han sörjde Bellman jättelänge och jag förstår honom. Han var hans lilla kontorsråtta. Bellman var med honom varje dag på jobbet när vi jobbade. Nu kan han inte vara med längre då det är hårdare regler med allergier. Det skulle då bli mer meck när jag också börjar jobba igen. Visst håller jag med honom till viss del. Att ta beslutet att ta bort honom var det värsta beslut man någonsin tagit och den sorgen läker aldrig. Det som är är att man tänker inte så när man väl har hund. Då är allt så självklart och det tyckte han också då vi hade Bellman. Dock kan man inte skaffa hund om inte båda vuxna är helt med på det för då blir det i regel att en får ta mest ansvar och det blir inte hållbart. Det kan bli åt andra hållet med att BQ fäster sig lika mycket igen och att han säger att – Oj jag hade fel, detta var ju självklart att vi skulle skaffa en hund till. Jag fick faktiskt tjata lite då med då vi skaffade Bellman, men han smälte ju då vi åkte och titta på valparna. Ja men tänk er själv, en brun labrador valp som ser ut som en teddybjörn.

Ja men tänk er själv, en brun labrador valp som ser ut som en teddybjörn.

Nu har också valparna stigit på alla raser och kullar för folk är tokiga att köpa hundar nu sedan det vart corona. Så man får inte en labrador under 15 000:-. Det är mycket pengar och därför måste båda vara 100% med på det. Dessutom måste jag ha studerat klart och fått jobb också innan vi kan skaffa hund så vi ser vad vi har för vardag och hur vi kan lösa det med hunden först. Annars blir det ett förhastat köp och sedan kanske vi inte kan lösa dagarna. Jag är också lite anti hunddagis. Säger inte att det är fel att lämna bort och det är inte fel med hund-dagis. Jag tycker inte det är bästa lösningen helt enkelt. Så för oss skulle det i så fall bli dagmatte/husse eventuellt som kanske skulle hämta vovven efter ett tag efter vi tagit morgonrundan och de tog en rejäl promenad mitt på dagen för att sedan kanske lämna hem igen tills vi kom hem vid 16 tiden. För då det är väl tajm så skulle förmodligen Bellis vara så stor att hon inte behövde fritis och då skulle hon gå hem till vovven efter skolan också och kunna ta ut vovven. Det är väl så vi känner med att Bellis ska bli lite större så vi kan ta hjälp av henne med. Bellis är också en djurtjej och älskar hundar så vet redan nu att hon skulle ta det ansvaret.

Ja men tänk er en brun labrador som ser ut som en teddybjörn, ska man lura med BQ ändå tro?

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

15 reaktioner till “Varför ska man inte satsa en gång till för?

 1. När vi fick ta bort vår förra hund, som var vår egen uppfödning, sa mina föräldrar att vi aldrig skulle ha hund igen på grund av att vi blir låsta, den kräver rätt mycket och mina föräldrar är gamla. Men jag höll inte med. Men eftersom jag fortfarande bodde hemma så valde jag att bli hundvakt istället. Då fick jag kärlek, fick ge kärlek, fick en ny kompis att dela promenader med. Men sen fick jag reda på en hund som behövde ett hem, för hans ägare skulle flytta utomlands och ville inte ha med honom. Så vi tog in honom.

  Jag tror att om man inte är helt redo att skaffa en till hund eller annat djur, kanske man inte ska göra det. Kanske börja med att vara hundvakt eller liknande. Eller leta efter en hund som behöver mer kärlek, så vet man att den får ett perfekt avslut på sitt liv sen.

  Min förra hund var också en labrador.

  Gilla

 2. Vi gick direkt på en omplacerings hund på 2 år. Visserligen var han inte rumsren men det gick snabbt att vänja av honom. Sen har jag turen att kunna ha han med på jobbet, min man också om så nödvändigt. Annars hade vi faktiskt inte haft hund. Som du skriver. Man blir ju något låst med hund

  Gilla

 3. Jag som har hund o massa tid lägger all energi på henne. Detta är väldigt viktigt speciellt om man skaffar hundvalp. Då måste man vara närvara de hela tiden . Och jobba mkt med den. Jag fick jobba jätte mkt med chloey som valp och det är som att ta hand om en bebis. Tig 7 mån innan hon ens blev rumsren och då var det mkt kisset i sängen och bajs på golvet som man fick städa direkt. Lek bus äta promenader vart fjärde timme är det för oss. Och mkt gos. Så tänk verkligen igenom för att bara ha för att en valp är söt är inte ok utan det är ett ansvar. 💕 vet precis nu några som hade bara sin hundvalp i fyra mån och insåg väl sen att det inte gick hundra. Det blir inte bra för hunden. Oavsett situation. Föredrar att inte lämna hunden på dagis de första levnadsåren . Först nu efter två år jag lämnat chloey på hundpensionat

  Gilla

 4. Går ju inte tacka nej till en liten valp, man smälter ju direkt. Men förstår resonemangen helt och hållet, det är mycket att tänka på. Men bra att ni tänker på det också, många gör ju inte det och så blir det tok istället..

  Gilla

 5. Vi har också hundplaner/tankar. Det är ju just det där med att de inte kan vara själva hemma. Jag jobbar ju i butik och sambon åker runt på byggen. Dock jobbar jag inte varje dag, deltid. Men det blir långa dagar som den kommer vara ensam.
  Dock vet jag ju inte vart jag jobbar när jag pluggat klart.. Så vi får helt enkelt se. Rasen vi vill ha, har just nu ingen kull tillsalu. Så vi måste ändå vänta! Kanske är meningen!?

  Mysig dag ni verkar ha haft! kram!

  Gilla

 6. Jag är uppvuxen med hund och jag tycker att barn ska få växa upp med djur, man mår bra av det. Sen vet jag att alla inte har möjlighet att ha djur och det förstår jag.
  Jag tycker att ni ska ha hund eftersom ni har haft det innan men jag tycker att ni ska fundera på ras så det inte blir som att ni ersätter Bellman.
  Kram

  Gilla

  1. Förstår hur du tänker men min förra som fick somna in för tidigt var en golden precis som den jag har nu. Har aldrig någonsin tänkt att hon ersätter den förra hunden.
   De är av samma ras och därmed vissa gemensamma egenskaper men två helt olika men lika underbara individer. 🙂

   Gilla

 7. Så vackert det såg ut att promenera där 😍 åhh jag skulle med så gärna vilja ha en hund, men när man är ensam & jobbar heltid är det inte aktuellt… men en vacker dag så! De är ju sådana otroliga djur ♡

  Gilla

 8. åh alltså vill också så gärna skaffa hund! Har bestämt mig att det blir om några år iallafall, är ju otroligt mysigt med vill landa lite mer i jobb och liknande. Är ju ett otroligt stort beslut som bör ta sin tid! Hoppas att ni bestämmer er för hund iallafall, haha ”pushar” alltid folk runt mig FÖR att skaffa djur för att det är så mysigt!

  Gilla

  1. Det är härligt med hund men dock krävs det mycket tid samt att man kan inte bara resa iväg utan man måste fixa hundvakt men jag förstår dig och Bella för det är mysigt med en hund men samtidigt förstår jag din man 😊 hoppas ni hittar en lösning

   Gilla

 9. Mysig dag!
  Jag kan faktiskt relatera till er båda i era tankar kring att skaffa ett nytt husdjur. Framförallt en hund. Men jag vet också vilken kärlek en hund ger med sig.
  Det är inte lätt… Hoppas ni kommer fram till något som känns rätt för er båda tillslut!

  Gilla

 10. Jag håller med BQ man blir väldigt bunden så man måste nog vara helt överens. Vi hade en Golden som blev drygt 15 år. På den tiden fanns inte bestämmelsen om att inte få lämnas ensamma mer än vissa timmar. Dottern har i dagarna räknat ut deras kostnad för hunddagis dom haft i 10 år 396.000. Många många pengar

  Gilla

 11. Skulle aldrig vilja eller kunna vara utan all lycka, kärlek och roligt med min älskade fyrbenta för att det är jobbigt då man måste ta farväl. Har varit med om det, dessutom alldeles för tidigt då min förra fick somna in tidigt på grund av cancer.

  Den dagen kommer att komma och det blir jättejobbigt (!!) men gå miste om alla bra år med henne för det? Aldrig i livet.
  Förstår till fullo att du skulle vilja ha en hund till 😊

  Man måste våga leva med och det innebär ju tyvärr mycket jobbigt men innan dess så mycket roligt och kärlek 🙂

  Att ”ha hund” blir ju ett sätt att leva och då lever man ju på ett annat sätt än vad man gör utan förstås. Nu åker inte jag bort varje helg eller är borta mycket ändå så upplever inte att det blir så bundet men är man borta mycket så förstår jag det absolut och då ska man nog tänka om och inte köpa hund.

  Alla måste verkligen vara ”med på tåget” dock … och då tänker jag på de vuxna i familjen.

  Jösses vad långt det blev 😄

  Gilla

 12. Låter som en härlig dag och en härlig promenad. Hundar som är så söta och jag tycker att ni ska skaffa en. Men bara om ni har tid för den såklart 😊❤️

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.