Pang sa det så slog man i gungbrädan!

Pang sa det så slog man i gungbrädan!

Ja ni såg ju att jag skrev om tänder i inlägget i går. Jag fick ju en tid till tandläkaren på måndag då de skulle kika på tanden. Det blev dock ett akutbesök till tandläkaren igår istället då Bellis hade ramlat från en gungbräda på skolgården då hon och en klasskompis hade stått upp utan att hålla i sig. Bellis ramlade då av gungbrädan och slog i med munnen i kanten på sidan av gungbrädan. För det första tror jag förhoppningsvis att hon lärde sig en läxa att man sitter ner och håller sig i gungbrädan, man kan ju hoppas. Jag behövde ju då boka en akuttid på folktandvården för att se så att inget hänt. Det kan jag tipsa om att det ska man ALLTID göra då man själv eller barnen slagit i sina tänder. Det kan bli mycket mer problem om man inte gör det. Tänder behöver i regel röntgas efter ett slag eller fall så man ser att inte roten tagit stryk. I Bellis fall ja med tanke på FALL så hade hon mest slagit i tandköttet så det var svullet och rött. Tänderna hade också slagits lösare, men det gjorde ingenting sa tandläkaren eftersom det är hennes mjölktänder som redan var lösa och på väg att lossa. Bellis fick i alla fall lite bestämd tillsägning att hon måste vicka mer på tänderna så att de lossar.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

8 reaktioner till “Pang sa det så slog man i gungbrädan!

 1. Ajdå stackars Isabelle. gungbrädor har jag en annan känsla för. När jag tränade gympa på hög nivå använde vi dem ofta som testa och öva balans på. Minns att jag och några vänner ofta testade på både det ena och andra med dem. Vi stod på händer och skulle klara det när vännerna skulle drar brädan upp och ner till ex. Vi skulle balansera på ett ben i samma grej med ett ben vid örat. Tror att mor och far har bilder på det för en gång tror jag vi hade uppvisning i parken vid gungbrädan

  Gilla

 2. Usch vad ont det gör att slå sig så. Jag visste faktiskt inte att tänderna kunde ta ska fast man kanske inte märker det först.

  Gilla

 3. Stackars liten. Detta med tänder måste man tänka på både en och två gånger. Jag slog ut två framtänder då jag var runt 10 och cyklade omkull. Det tog lång tid innan allt var ok med det kan jag säga och har en brygga över framtänderna. Just att cykla utan hjälm ( för 40 år sen hade man inte det) är mer allvarligt än vad man tror.

  Gilla

 4. Aj som fan sånt gör så ont 😭.. Hoppas hon lärt sig att man sitter ner på gungbrädan.
  Hon får krya på sig

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.