Kom igen lossa nu då?!

Hej

Här var det F R E D A G och jag blev precis klar med veckans uppdrag som ska lämnas in på måndag. Skönt kan man släppa skolan helt över helgen, precis vad jag behöver. Nu känner jag mig plötsligt ensam och saknar Bellis & BQ. Ska i alla fall hämta tösen om en stund. Tänkte hämta henne lite tidigare. Nu ska jag äta mat och ska ta det lite lugnt och varva ner. Ja nu är väl du helt flängd som inte kan svara på det eftersom jag jobbat på en privat tandläkarpraktik i nästan 3 år tänker väl ni. Jag är ingen tandläkare, jag ser inte i samma bemärkelse då. Det som är, det är att Bellis har en lös framtand som inte ger sig. Hon har haft den jättelös i över en månad och det händer verkligen ingenting och med tanke på hur lös den är tycker jag det är konstigt att den ej lossar. Har i alla fall pratat med folktanvården som tyckte att hon skulle komma och få det kollat. Hon kommer få träffa en barntandläkare som förmodligen kommer säga vad hon ska göra i några veckor. Ger det sig inte så kommer hon eventuellt få dra ut den och det kommer väl knappt kännas med tanke på hur löst den sitter. Jag vet ju också att hon får bedövningssalva. De andra tänderna har inte tagit så lång tid på sig som denna tand.

Det är mest aktivitet i munnen för barn 5-8 år

Vi säger åt henne att vicka på den, man ska vicka 10 ggr om dagen brukar vi ge råd till. Man kan äta äppla eller bita i något. Hon vill dock inte det nu, nu är det nog obehagligt då tanden är så pass lös kan jag tro. Det är inte onormalt att en lös tand kan ta lång tid på sig innan den släpper helt. Det kan ta flera veckor innan den släpper trots att det ser ut som den skulle hänga fast bara i en tråd. Det gäller nog mest att uppmuntra att tugga och vicka och det är nog det vi allt får göra, men ibland händer det att man måste få hjälp att dra ut dem. BQ fick göra så, han fick gå till tandläkaren att dra ut sina mjölktänder då det inte ville sköta sig av sig självt. Där känns det som vi skulle kunna vara nu eftersom att det inte verkar lossa av sig självt.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

14 reaktioner till “Kom igen lossa nu då?!

 1. Vår äldsta hade problem med en tand som inte ville lotsna, han fick 10 v på sig annars skulle dom dra ut den.. Det vart verkligen fart på honom då att vicka.. Då satt den inte alls speciellt lös. Tror det tog honom 3 dagar då att få lots den🙈

  Hoppas den lotsnat av sig själv. Det krävs ju annars så lite för att man ska få tandläkar skräck

  Gilla

 2. Jag tror att tanden lossnar när den är redo. Ibland tar de lite längre tid för att barnen är lite rädda för att det ska göra ont att pilla bort dem och det ibland blir lite blod. Ena sonen ogillade som bara den lösa tänder och drog bort dem själv så fort det bara gick få bort dem. Klart det är obehagligt med något löst i munnen.

  Gilla

 3. Är det barnskötare du läser till nu eller har jag fattat fel?
  Jag gillar inte att gå till tandläkaren verkligen men visst var det spännande att tappa sina tänder när man var barn 😄

  Gilla

 4. Så länge kan jag inte komma ihåg att någon tand suttit. Lite spännande då man tappade mjölktänderna, och minst lika spännande om tandfen hade varit där och lämnat en liten peng.

  Gilla

  1. Hoppas att den lossnar snart, men så bra att man kan få hjälp om den inte gör det! Kan också tänka mig att det är obehagligt när den hänger så! Håller tummarna:)

   Gilla

 5. jobbigt med lösa tänder så får hoppas att den trillar ut, annars får ni ge henne seg kola eller tuggummi som lördagsgodis, det brukar få tanden att fastna och lossna men inte alltid det funkar

  Gilla

 6. Vad skönt att du blev klar och att du kan ta helg tillsammans med familjen 😊..
  När jag va mindre då min mamma och jag bodde med pappa innan dom separera så gav han mig körbärsgodis och jag bet i den så lossna min tand som va lös 😂..
  Karim har tappat 2 tänder sen april 😊

  Gilla

 7. Så skönt att du blev klar då du har helgen fri!
  Min äldste son drar ut sina tänder så fort dom är en liten gnutta lösa. Det brukar bli blodbad så det ser ut som om någon har misshandlat honom.
  Jag avskyr lösa tänder och har alltid gjort så mina har verkligen suttit där tills dom bokstavligen har trillat ut.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.