Hört att olivolja ska vara bra för håret också, är det så bra då?

Hej.

När jag var till min gynekolog och undersökte mig tipsade hon om att man kan smörja sig med olivolja även down there om man säger. Ja självaste fröken snippa kan även behöva smörjas med något då man lätt får tunna slemhinnor. Gynekologen sa att man behöver inte gå till apoteket eller gå köpa de dyraste krämer och intimoljor utan vanliga oljor man köper på affären fungerar lika bra. Tvål torkar ur slemhinnor och det i sin tur kan leda till att man får irritation och obehag. En del uppfattar det som om att olivoljan luktar för mycket att ha att smörja snippan med. Den olja som har mest neutral doft är solrosolja. Dock ska man passa sig för oljor med för mycket tillsatser i då det kan ge olika reaktioner. Så frågar du mig så skulle jag nog ändå köra på intimolja och produkter som är just anpassade för intimt. Man har även hört att olivolja ska vara bra för håret också, är det så bra då?

Hört att olivolja ska vara bra för håret också, är det så bra då?

Jag hade en period då jag fick väldiga eksem och ihärdig klåda i hårbotten att det var så jobbigt att det var outhärdligt. Då fick jag gå till hudspecialist som konstaterade att jag hade torreksem och för att få bort dem så behöver man smörja hårbotten på samma vis som du smörjer kroppen. Jag fick då hudsalvor utskrivet som jag skulle använda och vet ni?! Jag skulle smörja in hela hårbotten och massera in med en fet hudsalva som man använder på kroppen. Jag skulle smörja och massera in då jag gick och la mig och låta det verka över hela natten. På morgonen då man vaknade skulle jag då tvätta håret med schampo för känslig hårbotten. Ja ni kan ju tro hur fräsch kudden var efter en natt med fet kräm i håret, för det var inte lite man behövde för att täcka hela hårbotten då mycket fastnar i håret också. På så sätt fick jag faktiskt bort mina torreksem jag hade då och har efter det aldrig fått tillbaka det så illa igen. Här skriver ”Femina” om olika orsaker som torkar ur hårbotten och vad man ska tänka på.

Ja, vi skulle ju spekulera i om olivolja är så bra för hårbotten och håret?, Vad tror ni?

Här är några exempel på varför man inte ska använda olivolja i håret som man ofta får tips för att man kan ha. Oljor är bra på mycket, men man kanske inte ska tro att det fungerar på allt. Olivoljan lägger sig som en fet hinna på håret och man tror på det sättet då att man fått en effekt. Det är faktiskt inte så bra som man tror. Olivolja tränger inte in på djupet i håret som hårvårdsprodukter gör. Vilket resultat blir det då, jo det blir bara ett kladd kort och gott sagt. Bättre att rådfråga med en frisör som kan utvärdera vad som behövs just för ditt hår och hårbotten. På sikt kommer håret också slitas på och kvalitén blir sämre och det blir inte rent. Olivolja luktar dessutom på ett speciellt sätt och det är inte det man vill gå runt och lukta i håret, lika lite som jag skrev om att man inte vill gå lukta i snippan. Hårvårdsprodukter har även utvalda ämnen i sina produkter som ska vara bra för ändamålet som behövs och det har inte oljor på det viset. Det finns produkter som har olivolja som en tillsats i och då innebär det att det som behövs utöver finns i produkten också.

Bästa tipset för håret är att ha mellanperioder, vad innebär det då?

Ja vad ska man göra då för att håret ska få bästa kvalité? Det är det som du och din frisör ska prata om, ingen vet vad som är bäst för ditt hår eftersom man själv inte kan se vad man har för exakta problem. Något man kan göra hemma är att man har mellanperioder med håret. Med det sagt menar jag att man ska låta håret vila helt från styling, värmeverktyg och produkter. Hitta en frisyr som du kan fixa utan att ha produkter i som du kan ha så att håret får vila. För mig innebär det en inbakad fläta i luggen, ett spänne eller diadem som gör att styling inte behövs på det viset. Då är syftet att du ska endast tvätta håret och då kommer håret ikapp efter det slitaget som blir. Visst det kanske känns tråkigt emellanåt att inte locka, styla och vara ditt fräschaste jag. Håret behöver också få vara sitt fräschaste jag och ge håret chansen få bli och vara det också.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

22 reaktioner till “Hört att olivolja ska vara bra för håret också, är det så bra då?

 1. Hej! Undrar vad heter krämen som hjälpte mot din torra hårbotten? Har provat flera olika krämer och oljor men inget hjälpt. Och även fått kortison. Så skulle va väldigt Tacksam för svar!
  Önskar Dig en Fin eftermiddagen 🌸

  Gilla

   1. TACK så Jätte Mycket för svaret! 💖 Betyder väldigt mycket!🌹💕BEAUTY Queen 👑🌺
    God Natt🌙
    Mvh Ann

    Gilla

 2. Jag har aldrig hört att olivolja skulle vara bra för fiffi. Tror inte jag skulle vilja smeta in olivolja där heller. Får nog bli från något apotek om det skulle behövas. Hårolja är ju bra men olivolja i håret känns tungt och fettigt som några ovan säger

  Gilla

 3. Jag använder tvättolja där nere som är gjort för det. Det är inte så dyrt faktiskt. 😊
  Provat med olja i håret. Men det blev så fett, men kanske tar ett tag för håret att vänja sig.

  Gilla

 4. Vilka bra tips du kommer med har aldrig hört att man kan smörja in med olivolja där ner har aldrig provat att ha det där nere heller 🙂

  Gilla

 5. Min filosofi är – det är bara hår, det växer ut igen.
  Jag har blonderat, färgat, tuperat, permanent osv genom hela mitt liv och än har inte håret trillat av. Det har varit hemmagjort men också hos frisör. Jag har gått från riktigt mörkbrunt till platinablont mer än en gång.
  Haha

  Gilla

 6. Jag har ju extremt torrt och frissiigt hår så väldigt sällan styling på det. I med en bra creme och låt självtorka. Har faktiskt haft i lite olivolja på topparna då det varit som värst., och på mig det funkat,

  Gilla

 7. Här är det kokosolja. Till håret, under livet bak och fram. Massage, lotion, ansikts kräm. Ja allt som rör kroppen. Och mina barn ÄLSKAR att få massage med den.

  Gilla

 8. Jag har i många många år haft problem med torr hårbotten och typ mjällaktigt/eksem men aldrig fått bort det. Fick tips om att göra som du, fast med kokosolja. Det funkade lite men som du säger var inte kudden så fräsch. Fick nys om att använda ett schampo som innehåller Ketoconazol så köpte en sån på apoteket.. och det funkar såååå sjukt bra.

  Gilla

 9. japp har oxå hört om olivolja nere . filmjölk oxå bra för tunna slemhinnor
  ja vännen ja är sjukskriven sen 3-5 år sen . all skit som är med mej har blivit värre . Nu pratar de om sjuk pension.. Alltså till en del fattar jag ju eftersom man knappt orkar sysslor hemma så skulle ja ju inte orka på jobb. kan knappt gå stå sitta . . kronisk stressmigrän, diskbråck i ryggen, fibromyalgi mmm ja ( du blir väl för skräckt nu 🙂 ))
  kul du kikar in det är så trist då man liksom ”tappar” varann här
  Ta hand om dej kram

  Gilla

 10. Jag har aldrig hört om att man ska smörja in slippan🤦‍♀️ Alltid lär man sig något nytt.. Själv tvättar jag fram och bak rumpan med perfym fri tvål som är till för att tvätta sig där..

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.