Ska man ens ha barnkalas?

Hej.

Nu var det någon dag sedan jag uppdaterade och ska väl ärligt erkänna att musten gick ur mig, har haft en del att göra och stå i. Nu har jag i alla fall haft givande telefonsamtal och nu är vi igång med allt känns det som och att vi går mot rätt medvind. Jag har i alla fall städat här hemma nu, det är skinande rent och glänser. Det har också halkat efter lite de senaste dagarna. Pluggandet för mig är alltid om dagarna också det är nog ingen som misstror. Idag ska en klasskompis med hem oss efter skolan. Hon ska faktiskt vara här fram tills det är dags att lägga sig ikväll. Då ska jag lämna hem henne till ”bonuspappan” när han kommer hem igen efter ha jobbat. De bor väldigt nära oss så jag erbjöd mig att gå hem med henne. Mamman jobbar ända tills sent sent ikväll, slutar runt 24. Mamman har de jobbtiderna hela veckan, hua. Samt hennes pojkvän jobbar också till senare, så såklart får tösen följa med oss hem för att avlasta och bara toppen för Bellis med, de är jättebra kompisar.

Hur gör man med barnkalas i höst?

En kompis skrev till mig precis och vi pratade kalas för våra barn som faktiskt fyller år med några veckors mellanrum bara. Vi är 4 kompisar som umgås och våra barn fyller i slutet av okt sedan är det två veckors mellanrum mellan varje barn ungefär. Bellis är sist ut och hon fyller 23:e november. Vi prata om hur vi lägger upp det nu i coronatider då det faktiskt fortsatt uppmanas att man ska ses utomhus. Varje år sedan Bellis var 2 förutom ett år så har vi hyrt kyrkans barnverksamhets lokaler och haft kalas med kompisarna där. Nu skulle jag tro att de inte ens hyr ut för det är dessa omständigheter med corona. Vi pratar om hur vi ska göra eftersom det är senhöst, det är början till vinter och det kommer stor sannolikhet vara grått, ruggigt och slask ute då Bellis fyller år.

Hur hade ni gjort?

Haft barnkalas om vädret var med (svårt att sia i)

Ställa in och faktiskt ha med endast familj

Ha kalas som vanligt och inte tänka corona, lita på att folk använder sunt förnuft

Ses i mindre grupper och ha fler kalasfirande

Har ni några andra förslag?

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

12 reaktioner till “Ska man ens ha barnkalas?

 1. Jag hade kört på kalas och haft kalas på typ något Lekland, 4H gård eller ett fixat kalas med bara de närmsta vännerna till Isabelle. Så får föräldrar stanna hemma helt enkelt. Släktkalas hade jag haft för de som vill och kan komma.

  Gilla

 2. Vi avbokade det barnkalas vi hade tänkt ha på Leos lekland i april. Men vi hade däremot en fest nu i augusti när jag fyllde 30. Då hyrde vi kyrkans lokal.. 🙂 så, Jo de flesta hyr ut ändå.

  Följ ändå restriktioner och rekommendationer så kan ni ju ha barnkalaset ändå! Men kanske i något mindre skala?

  Gilla

 3. Jag har inte tänkt på det så mycket fast jag borde eftersom Affe har fyllt år och Vicce fyller år nästa månad.
  Jag tänker att vi kanske gör något med barn som de träffar dagligen så klasskompisar.

  Gilla

 4. Det där är svårt. Men de barn som de ändå träffar om dagarna tycker jag att man kan bjuda på ett kalas. Sonen som är 9 har varit på två kalas nu, med killar från klassen som han ändå träffar varje dag, plus på träningarna.

  Menar du att ni brukar ha kalas, ni fyra familjer? Eller är det med fler barn? Fyra familjer hade jag kört på, så länge alla stannar hemma vid minsta symptom. Just nu känns det som om man får planera saker men vara inställd på att de kanske inte blir av. Här har båda barnen varit/är förkylda så risken är ju överhängande att maken och/eller jag också åker på det. Men vi planerar ändå som vanligt och så får vi lösa det då.

  Gilla

 5. Jag kommer inte ha kalas för min. Vi hade inte ens i Juni för den stora. Så kommer inte ha för den lilla heller. Sen vist vi kan säga till kompisarna här hemma att vi ska vara ute och ha med oss fika ut med varje oboy eller så. Men inte mer

  Gilla

 6. Svårt nu med kalas frågan. De umgås i skolan, så vad gör ett kalas för skillnad? Eller tänker jag fel? Bäst är ju kanske ett utekalas, men då måste vädret var med er.
  Själv funderar vi hur vi sk fira sambons dotter som fyller 20…knivigt.
  Kram Kajsa

  Gilla

 7. Även om det är roligare att ha ett kalas ihop med sina kompisar kanske man får tänka på att minska istället. Bellis kanske får ha sitt barnkalas ensam detta året, för att få ett så att säga.

  Gilla

  1. I år hade vi inget kalas för semester men om jag va ni skulle jag ha kalas som vanligt bara ni tänker på basala hygienrutiner 😊 plus att dom träffas ju ändå i skolan

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.