När man inser att kläderna sitter för stort!

Hejsan!

Sådärja nu har jag gjort klart uppdraget för denna veckan som handlar om Celestin Freinet och Freinetpedagogiken. Känns alltid lite pirrigt då man klickar i sänd in uppdraget. Man har lite tankar som far igenom huvudet om fick jag verkligen med allt nu och har jag svarat rätt osv. Jag tog mig faktiskt efter det en liten förtjänad vila. Nu är jag med i matchen igen och ska göra mig lunch strax. Såg nu att jag fått avi också att kläderna från Lindberg har kommit, ska bli kul att se om hon kan ha dem och framförallt hur de ser ut på henne, sötfia. Hon står mellan två av deras storlekar så vi får se om de kommer var för stora eller om det finns möjlighet för henne att ha den ändå. Det får ju gärna vara rymligt och så, samt att skorna gör så att det inte blir att hon trampar på kläderna. Är det dock för långt i armarna så får man ju ta ställning om det går ha ändå när hon har vantar på sig eller inte, det är det beslutet jag får ta. Jag misstänker att jag tagit för stor storlek, men ibland underskattar man storlekarna. På tal om för stora kläder, även jag har kläder som är för stora, men de passar när skorna kommer på.

När man kan använda varandras kläder

Även jag har för stora byxor, men som passar då mina allväderskängor kommer på och jag har kläder under. Jag ska ju göra APL nu och det står att jag ska ha kläder med som fungerar i alla väder. Regnkläder har jag, men har inga arbetsbyxor, oömma byxor som jag kan dra över mina egna kläder vid råa kalla dagar, jo nåväl termobyxor har jag, men då pratar vi vinter. När vi gick igenom BQ,s kläder så hade han ett par sprillans nya byxor i strl M som han aldrig använt och det är ju sådana byxor som är toppen att ha när man jobbar på förskola/skola. Vad ska man kalla dem ”arbetskläder” och på några av de förskolor i Stockholm jag vikarierande på och även på en jag arbetat på här i vår kommun hade de sådana som hängde ”fast Svarta” som man fick låna, det fanns vikariebyxor + även lånejackor i fleece så hade de även varmfodrade stövlar också att ta på sig som man fick låna. Fleecejacka har jag också, samt uppsättning vinterkläder och regnkläder. Fast på Bellis skola har jag sett att rastvakter och fritispersonalen inte har på sig skyddskläder eller vad man ska kalla det. De har sina egna kläder på sig ut. Jag tycker det är lite synd för man är ju rädd om sina egna kläder. Nu tänker jag ju då således mer att detta är något jag kommer ha då jag gör APL på förskola sedan. På skolan tror jag inte man behöver krypa runt så mycket med barnen. Jag tycker dock inte om att frysa, bland det värsta jag vet då man känner sig sådär småfrusen hela tiden som inte går över. Behöver man ens skydds och arbetskläder på en förskola?

Vad arbetar ni med kan vara kul att veta och har ni arbetskläder på er?

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

18 reaktioner till “När man inser att kläderna sitter för stort!

 1. Lurigt det där med arbetskläder… När mamma jobbade som förskolelärare sa hon att vissa kommuner gav ut arbetskläder medans andra fick köpa själva..

  Gilla

 2. Läser du till förskollärare? Det gör två av mina döttrar också. Den ena har precis börjat och den andra går sista året. Båda har arbetat flera år inom förskolan redan. Yngsta dottern vikarierar på förskola som timvikarie, och själv är jag barnskötare till yrket sedan 31 år tillbaka… Har jobbat hela livet inom förskolans värld men för nästan precis två år sedan fick jag möjligheten att säga upp mig för att bli ”hemmafru”. Även om jag trivts bra inom förskolan så njuter jag mer av livet nu 😉 🙂
  På ”min” förskola som jag jobbade på de sista 13 åren, hade vi överdragskläder, typ skalkläder, jacka och byxa och så hade vi en tillhörande fleece till jackan. Dock var inte buyxan varm, så jag hade egna ”täckisar”. Jag hade även en egen dunparkas de dagar det var riktigt, riktigt kallt eftersom jobbjackan inte räckte till då tyckte jag. Jag är också frusen av mig, och gillar inte att frysa. Skor fick vi alltid hålla med egna, och där behövdes det ju rejäla varma vattentäta för olika väder… och så ”vanliga” träningsskor för varmare årstider. Inneskor behövs förstås också.
  Inomhuskläder hade vi inga arbetskläder utan fick slita på våra egna. Jag har alltid varit intresserad av kläder, och velat klä mig snyggt så jag har aldrig varit den där typen som haft speciella ”jobb-jeans” och så. Jag hade ofta klänning eller kjol och topp med täta strumpbyxor till. Mjukt och skönt och lätt att ha under överdragskläderna. Däremot hade jag ju såklart inte mina bästa kläder på jobbet! 😉
  /Maria

  Gilla

 3. Som anställd på förskola och fritids får man ofta arbetskläder typ skalkläder. Långt från alla som står för vinterkläderna tyvärr. Några förskolor har så att alla i personalen ska använda lika tröjor med logga på. Ett slag använde jag ibland arbetsbyxor inomhus särskilt när man jobbar med de yngsta kan det vara smått. Många använder typ hoodies vid måltider för då blir det mkt kladd ibland. Jag skulle satsa på egna utebyxor och skaljacka med fleece för det kommer att behövas både på förskolan och fritids. Man måste kunna vara aktiv och rörlig på alla sätt och vis

  Gilla

 4. Tror att man kan ha vilka kläder som helst då man jobbar på en förskola men bra att skaffa hem lite utekläder kanske 🙂

  Gilla

 5. Jag tror du kan ha vanliga kläder på förskola. Men det är ju bra att ha bra utekläder som jacka och skor 😊 Jobbar i hemtjänst. Har alltid träningstights på mig men får ha bussarong.

  Gilla

 6. Jobbar på kontor så jag har inga jobbkläder, framför allt inga utekläder. Skulle dock behöva lite bra fritidskläder ändå. Gillar visserligen jeans, men ibland hade det varit bra med ett par sköna typ arbetsbyxor.
  Tycker att det är bra om förskolor eller skolor har likadana jackor/överdragsbyxor etc så att man ser vilka som faktiskt jobbar där.

  Gilla

 7. Jag är inom hemtjänsten och tar kläder från jobbet. Så åker dit i mina privata och hem i mina privata. Där har vi ”arbets kläder” som tvättas i 60 grader.

  Gilla

 8. under många år hade vi våra privata kläder, men de senaste åren har vi fått arbetskläder. Vi hade mycket att välja på och jag har både jeans och tunnare byxor samt t.shirtar.

  Gilla

 9. Nu jobbar jag på kontor så då behöver jag inte tänka på ”skyddskläder” men när jag jobbade på fsk så hade jag regnkläder och på vintern hade jag termokjol för jag tyckte att det var bättre än termobyxor då termokjolen var lättare att komma ur när man skulle ha in alla barnen.
  Hade jag jobbat kvar på fsk så hade jag nog köpt mig ett par fritidsbyxor på Lager157, de tål ju lite mer än vanliga byxor.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.