Jag tror det är sötchock på dem

Hej!

Lär känna fina GRIMM, Grimm är en ståtlig fin 8 månaders herre i rasen Leonberger. Vår granne äger denna goding och han är helt underbar måste jag säga, så vacker och så kärleksfull. Han ÄLSKAR Bellis, ja det är faktiskt så, han verkligen älskar henne. När vi kommer och går och då således de också då stannar världen, då ska han fram till henne. Hon är lika förtjust i honom också. Problemet är att han inte inser att han är så stor som han är så han välter omkull henne emellanåt, fniss. Det är dock ingen fara, Bellis är så hundvan så hon tar det med en nypa salt eller vad man ska säga. På bilderna skiljer det nog 6 månader skulle jag tro, alltså ser ni hur stor han blivit. Hur stor ska du bli vackre herrn?!

Ska vi lära känna Grimm och Leonberger lite mer?

Grimm är av rasen Leonberger och de de tillhör grupp 2 där pinscher, senner, bergshundar och schnauzer ingår. Hundrasen blir stora och mankhöjden för en hane är 72-80 cm och för en tik 65-75cm. Rasen är präglad för att vara en familje och sällskapshund. De kan ha lite vaktinstikt i sig men det är egentligen inget som präglar rasen. Leonberger har fler användningsområden men det som främst nämns är vattenarbete och viltspår. Rasen används även som spårhund och vårdhundar. Hundrasen har mycket päls och det krävs att man kammar sin hund flera gånger i veckan för att undvika tovor. Rasen kommer från Tyskland och härstammar från raserna svart/vit newfoundlandshund, Pyrenéerhund och sankt bernandshundar. Rasen ska inte vara skygg eller aggressiv utan följsam, trevlig social och en trogen vän i alla situationer.

Visst låter rasen underbar?

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

17 reaktioner till “Jag tror det är sötchock på dem

 1. Oj så stilig fina Grimm är! Leonberger är så himla fina, när jag var yngre hade min brorsa en kompis som hade en sådan hund hon tog med hem till oss. Ibland när man inte visste att denna hund var där så blev man omkull sprungen hehe 🙂

  Gilla

   1. Ja, det är tyvärr ett alldeles för vanligt missförstånd om man inte är så hundkunnig att det är storleken som avgör om man är ”farlig” eller ej.

    Gilla

 2. Det är verkligen en supertrevlig ras. Så fina hundar. Vi umgicks mycket med en sådan hund för flera år sen och mina barn växte upp med den. Min ena dotter träffade bara stora hundar, typ leonberger, grand danois, mm. Den minsta av hundarna hon umgicks med var en bennersenner blandning. minns då hon träffade kompisens mormors sm¨hundar och hon tittade konstigt på dom och frågade Vovvar?????

  Gilla

 3. Vilka fina bilder, älskar stora hundraser 😊
  Min älskar alla barn vi möter och de henne så blir många stopp ute för kel och barnfrågor, jätteroligt 🙂

  Gilla

 4. Ha ha, underbart med stora hundar som inte fattar att de är stora! Och speciellt när de är så där valpigt klumpiga 🙂
  Det är väldigt fint med stora hundar, men jag är själv väldigt nöjd att vi har en hund som man kan bära vid behov 😀

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.