Skördemarknad i Dalarna

Hej

Idag har vi åkt runt på vår skördefest här i Dalarna. Vi har besökt några ställen. Vi började med ett besök på Muddus hjortron I kolarbo. Det var första anhalt i Skördefesten. Vi besökte även Kulinariet och Saluhallen efter det. Vi hade hela tiden tur med vädret måste jag säga. Vi fick regn då vi satt i bilen men när vi var på plats var det uppehåll eller så sken solen. Nu ska ni får höra om ställena vi besökte, väldigt idylliskt och fint.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är page-37.jpg

Muddus Hjortron

När vi åkte ut mot Kolarbo där Muddus Hjortron ligger så kunde man inte annat att njuta av den vackra miljön som är överallt runt omkring på vägen dit och väl på plats där. De var också med på skördefesten och de har café, marknad och loppis. Loppisen var ingenting att ha, det var bara gammalt kraffs. Gillar man sådant så kanske man hade gillat det. Dock är deras butik, café och uteservering något utöver. Det är väldigt vackert där. På gården ligger även Kolarbogård det är ett Bed & Breakfast. Lasse och Catarina heter ägarna och de startade gården för 30 år sedan. Cafét och restaurangen är säsongsöppnat, men Bed & Breakfast är öppet året om. Här har man egentillverkning och det som egentillverkas kan man köpa dels på plats men även på deras webbshop.

Värt ett besök och varför inte bo där en natt eller två?

Stora Skedvi och Kulinariet

När vi var klara vid Muddus Hjortron så styrde vi bilen mot Stora Skedvi för att besöka Skedvi Bröd, Kulinariet och Visthusboden- Saluhallen. En utflykt vi hört mycket gott om som vi var nyfikna att utforska eftersom de också var med på listan på Dalarnas Skördefest. Direkt vi kom dit så var det massor av bilar och jag kände direkt att jag ville vända. Kulinariet är själva restaurangen här bjuds och äts av lokala råvaror. I Kulinariet finns även Skedvi Bröd. På dagtid kan man på plats få se tillverkning av Brödet. Det erbjuds även bagarkvällar och då kan man även få möjligheten att själv grädda bröd i ugnen. Visthusboden – Saluhallen, där finns försäljning av lokala råvaror och så långt ögat kunde nå så fanns det allt för alla där. Fanns mycket som var tillverkar av företag och leverantörer lokalt och bara en bit ifrån. Allt var noga med omsorg valt vad som ska finnas i butiken.

Även detta är värt ett besök och jätteroligt att ha sett vad bröden tillverkas.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

10 reaktioner till “Skördemarknad i Dalarna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.