Söka jobb på Bellis skola?

Hej!

Igår fick jag meddelande från skolan att det är upprop idag gällande höstterminen och framåt. Vi ska även ha individuellt samtal med rektorn på skolan där vi ska prata hur det går, vad som händer och jag ska prata om APL. Ni som läser min blogg har sett att jag skrivit att jag förmodligen inte kommer hamna här i kommunen på min APL. För er som inte vet är APL förkortning av ”arbetsplatslärande”. Jag har förstått att det är så nu att det finns inga tillgängliga platser och jag har blivit ombedd att ringa runt själv om jag inte godtar att göra APL i annan kommun. Alltså man vill ju göra där man bor, dels för praktiskt såklart. Största anledningen är ju att man vill visa och lämna ett ansikte för framtida jobb, ja så man fått in en fot. Som det verkar nu så har jag chansen på två ställen. En skola har sagt ja till att jag får göra APL där, men jag vet inte vart i så fall än. Dessutom är det på Bellis skola och det känns inte helt 100%, dock kommer jag inte gå där hon är utan i förskoleklass + förskoleklassfritis. Jag ska prata med min rektor idag för att se hur de då tänkt. Pratade med en rektor nu på stadsskolan och de skulle också kolla upp och vi skulle pratas vid imorgon igen, hon trodde också att det skulle fungera, men hon skulle bara checka så det finns tid att kunna ta hand om mig som sig bör också. Får hålla tummarna då på stadsskolan, dels för jag vill helst inte vara på Bellis skola, samt även för att det känns bekvämare att inte jobba med Bellis fritis och fröknar och ja ni förstår.

Hade ni tyckt att det spelar roll, eller hade ni tyckt att det var kul t.o.m att göra APL på samma skola som ert barn?

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

8 reaktioner till “Söka jobb på Bellis skola?

 1. Önskar dig stort lycka till att finna en APL plats som passar dig i kommunen du bor i! Jag förstår helt och hållet att man gärna vill ha en APL plats där man kan senare kanske få ett jobb på 🙂 jag hade nog varit lika tveksam som du och tagit det som sista utväg att jobba med mitt barns lärare/pedagoger. 🙂

  Gilla

 2. Om det gått att undvika skulle jag ha undvikit. Men jag har arbetat på samma avdelning som min mamma. Jag och min dotter har nu under Corona haft kontakt med varandra genom jobbet. Döttrarnas pappa min Kärlek är flickornas chef
  . Dock inte närmaste chef och inte lönesättande chef.

  Gilla

 3. Hade det vart i direkt kontakt med barnet hade jag tyckt att det vore olämpligt om det finns plats någon annanstans, men ibland måste man! Om jag förstod det rätt kommer det inte bli i direkt kontakt med Bellis och då är det nog en helt annan sak, men förstår samtidigt om det är att du måste jobba med hennes fröknar. Får du möjlighet någon annanstans kanske det ändå hade vart bäst.

  Gilla

 4. Hos oss kallas det AIL, arbetsintergrerat lärande. Högskolan närmast mig har länge arbetat på det sättet just för att få in en fot i arbetslivet och visa upp sig, men även för att omvandla teori till praktik. Toppenbra tycker jag.

  Jag håller med dig att man gärna vill göra sin praktik där man vill bo och leva för att det är praktiskt. Men om det inte går så kan man i alla fall få någon som referens för framtida jobbansökningar!

  Gilla

 5. Skönt att det kommer lösa sig. Att jobba på samma skola som barnen är nog inte det bästa, men på mindre ställen kanske det inte går att undvika.

  Gilla

 6. Jag hade nog tyckt att det kulle vara roligt att kunna jobba där mitt barn går i skolan du kanske känner till den skolan bättre då ditt barn går där`<3

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.