Vad snygg du är älskling!

Hej!

Tänk jag tycker det är skönt då denna tiden på året kommer. Man känner sig faktiskt snyggare och bekvämare och modet är snyggare. Jag vet att jag förmodligen klassas som jag har ”fin kropp”, men jag ser det verkligen inte själv, TYVÄRR. Häromdagen då jag bytte om för att gå en powerwalk så kom BQ intill sovrummet. Bellis börja prata med mig så noterade inte att BQ stod och ”kolla in” mig. När jag sedan vänder mig för att titta på BQ säger han – ”svordom” vad snygg du är älskling?! – Vaddå? tycker jag?! – Du har verkligen helt perfekt kropp!!. Jag kan tyvärr inte ta det till mig för jag kommer aldrig tycka så även att jag vet att jag är fånig för det är så många människor som tampas med sina kroppar som förmodligen skulle vara nöjda om de var som mig.

Waoow, vad snygg du är älskling!

Såklart tar jag till mig det min partner säger, det är väl väldigt smickrande att få höra och att han efter 20 år fortsatt tycker så. Får med det sagt säga T A C K! Jag kommer dock aldrig känna mig bekväm på badstränder och med tighta kläder hur ”snygg” jag än uppfattas. Det sitter i sedan långt tillbaka faktiskt. I högstadiet fick jag för mig att jag var ”tjock” trots att jag var smal som ett spett. När jag var 14 år gammal vägde jag 42 kg tror jag det var och var jättesmal. Jag försökte gång på gång stoppa händerna i halsen för att kräkas upp maten, men jag lyckades aldrig kräkas. Mamma uppmärksammade detta och fick skolsyster att kontrollera så att jag åt i skolan. Hon kontrollera även så att jag inte gick för att kräkas upp maten. Det visste ju inte jag om, så eloge till min fina mamma där. En kille i gymnasiet skojade med mig och sa – Hörru tjockis, sedan minns jag inte vad han sedan sa, minns bara de orden. Han menade ju såklart tvärtom, men trodde väl att han var rolig och kalla mig tjockis för han menade väl att jag uppenbarligen inte skulle ta åt mig. När jag var gravid så gick jag ju såklart upp, men jag vägde inte mer än vad många gör enligt sin standardvikt. Jag gick upp 11 kg och gick sedan ner dem och 8 kg till när jag fått tösen. Jag var då smal som ett spett igen och de flesta sa – Men Mirre nu är du smal! Ja som att det är ok att säga så, det tycker jag inte. Då började hjärnspökena på mig igen att jag måste vara såhär smal nu. Jag ställde mig dagligen på vågen och hade jag gått upp 3-4 hg så fick jag lite ”panik” Nu har jag gått upp i vikt efter att jag var så smal, och klassas nog som normalviktig. Men jag är inte nöjd och det är det som grämer mig. Varför kan man inte vara nöjd någon gång, samt jag tycker att jag vid min ålder borde vara det. Men det är jag inte och jag blir faktiskt ledsen på mig själv och dessa hjärnspöken.

Dock håller jag detta borta från tösen. Hon ska inte höra från sin mamma att hon hakar upp sig på lite småfjant som ingen annan märker. Dessa hjärnspöken måste man jobba bort, men lovar det är inte lätt.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du.

18 reaktioner till “Vad snygg du är älskling!

 1. Hej,
  Vad härligt med komplimanger! Njut! Och det är så fint när par ger varandra komplimanger…..Jag håller med om att man känner sig fin i höstmodet och speciellt eftersom man får klä på sig lite.

  Vilken fin teckning! It sums it all up 🙂

  Kramen och tack för dina kommentarer hos mig.

  Anneli

  https://theswedishlakehouse.blogspot.com/

  Gilla

 2. Härligt att din man uppskattar dig och berättar det, alla gör inte det!
  Min man tycker också att jag är snygg, söt (och sexig) efter våra snart 30 år tillsammans. Det gläder mig att han berättar det (och det stärker mig också) och jag är noga med att berätta för honom också att han är snygg och den bästa. Jag tror att vi överlag borde vara bättre på att visa uppskattning för varandra. Viktigt att inte glömma bort det.
  Vad tråkigt att du inte kan se det själv, bara. Det sätter spår sånt man får höra som barn/ungdom, det har jag också erfarenhet av, men jag tror att man måste ta tag i sånt och ”komma över/förbi” det. Vi kvinnor är rätt bra på att inte tycka om oss själva och jämföra oss med andra, och det har ju inte blivit bättre med den exploderande ”sociala medier-värld” vi lever i.
  Nej, var nöjd med dig själv! Om man tycker om sig själv blir man ännu snyggare, faktiskt 🙂
  /Maria

  Gilla

 3. Vad härligt att din man ger dig fina komplimanger! Min man är också duktig på det, men jag inser att jag faktiskt är lite sämre på det… Det är så trist att vi ofta är missnöjda med oss själva. Har vi lockigt hår vill vi ha rakt och tvärtom, och den där jäkla vågen triggar nog de där hjärnspökena ordentligt! Tråkigt att läsa att du brottas med sådana dumma tankar, men skönt att du är medveten om att det är dumma tankar.
  Kram till dig

  Gilla

 4. Kasta genast bort dina spöken – Du är den finaste Mirre!!! Jag var alltid minst och super liten som barn och fram till för några år sedan. Mor och far fick gå med den lilla Kamilla till alla möjliga men jag åt och var frisk. Dessutom en super duktig gymnast som tävlade på hög nivå. Visst sög det att höra av killar i klassen att Karla det var jag då var så tunn och smal osv. Jag brydde mig inte utan höll mitt huvud högt.

  Min syster hade också några år i tonåren upp till 20 kanske då hon kanske mer hade bulemi. Ena dagen mumsade hon massor och andra stoppade fingrarna i halsen. Kram finaste du. Och du lyssna på Fredrik han har koll och vet att du är bäst

  Gilla

 5. Vi är aldrig nöjda och vi ser inte heller det andra ser hos oss. Jag har i princip alltid varit överviktig. Det är farligt, har ju högt blodtryck pga det. Behöver gå ner i vikt för min hälsas skull. Sen måste vi ju acceptera hur vi ser ut som. Vissa är kraftigare byggd, andra slankare men fortfarande hälsosamma, och vi alla är fina precis som vi är.

  Gilla

 6. Åhh vad jag håller med dig om de där med hjärnspökena – tänk att man aldrig kan vara nöjd! Dock fantastiskt att han fortfarande tycker det efter 20 år, måste vara underbart att höra 🙂

  Gilla

 7. Jag relaterar verkligen! Jag har också en ”normkropp” som säkert uppfattas som superfin av många utomstående, men när man själv tittar sig i spegeln ser man ju tyvärr inte samma sak. Tycker det är så sorgligt att det är så… jag tänker ofta på att det kommer att komma en dag i framtiden när jag kommer titta tillbaka på denna tiden och undra hur i hela friden jag tänkte.

  Gilla

 8. Ja fy vad elak man är mot sig själv och sin egen kropp. Aldrig i livet hade vi sagt dumma saker till våra vänner om deras kroppar. Varför gör vi det till oss själv…
  Men en dotter (Cornelia) som haft anorexia är jag väldigt noga med att inte prata om sådant till Mira. Här pratar vi bara om hälsa och att må bra. Kram på dig och kola nu in din snygga kropp ordentligt och tacka den för vad den gör för dig varje dag.

  Gilla

 9. Usch så tråkigt att läsa! Lider så med dig! Det handlar inte om din kropp utan det sitter helt och hållet i hjärnan men det vet du ju.
  Mitt tips är att du hittar kroppspositiva konton/bloggar att följa.
  Stor kram

  Gilla

  1. Härligt när mannen fortfarande spanar och gillar vad han ser. Bara att njut och må gott!
   Vi tjejer är dock ganska duktiga på att kritisera och leta fel på vår kroppar. Det är något vi alla borde jobb på och bli bättre på att omfamna oss själva
   Kram Kajsa

   Gilla

 10. Jag visste inte att du hade ätstörningar… vad ledsen jag blir, hoppas att du snart ser det andra ser och förstår det andra förstår om dig och din kropp ❤

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s