En god rykande gryta – Mums

Tänkte dela med mig av en gryta som jag gör ibland. Den är god och smakrik. Grytor, långkok och soppa brukar man ju förknippa med hösten. Hösten är ett tillfälle då man ställer in grillen och istället kanske tar sig mer tid att göra rykande grytor och långkok och tillbringar mer tid i köket. Tror det är just därför också som vi förknippar hösten just med det. Här tipsar femina om Höstens godaste grytor. En gryta ska smaka mycket, men den behöver inte vara stark för det. Är den för stark kan det ta överhand kan jag tycka. Man kan istället krydda med fler smaker men man kryddar lite av varje smak. Så har jag valt att göra i denna gryta. Mycket av det goda, men höfta med känsla.

INGREDIENSER (2-4 port)

 • 1 påse kebabkyckling (alt 4 kycklingfilér)
 • 1 burk mini creme fraiche
 • 1 matlagningsgrädde (max 4%)
 • 1 förp parmaskinka
 • Svartpeppar
 • Valfri allkrydda
 • Cayennepeppar
 • Salt
 • 1 näve Valnötter (valfritt)
 • 1 röd lök
 • 1 spets paprika ( för att vara extra nyttig grön paprika)

GÖR SÅ HÄR: Stek kycklingen helt klar om du har kycklingfile så skär du dem i strimmelbitar och försteker dem tills de är klara. Tillsätt lök och stek den mjuk och klar ihop med kycklingkebaben/strimmelbitarna. Tillsätt paprika och låt detta småsteka någon minut. Tillsätt övriga ingredienser och låt detta puttra tillsammans en 10 min. Sedan är det klart för att ätas.

Serveras med sallad och fetaost

SMAKLIG MÅLTID

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

7 reaktioner till “En god rykande gryta – Mums

 1. Vilken god gryta detta lät som. Jag brukar med göra grytor på hösten. Precis som du säger så känns det som grytor är det är till för på hösten. 🙂

  Gilla

 2. Det där låter som ett spännande recept!
  Här ställer vi dock aldrig undan grillen 🙂 När vi precis flyttat in i huset och grillade i december, hade grannarna besök. Deras gäster stod i fönstret och sa: Det brinner nog hos era grannar – ha ha!!!

  Gilla

  1. Kan vara mysigt att grilla en fin höstdag, även en solig och fin vinterdag tycker jag 🙂
   Med kycklingfilé lät det gott, hade nog valt till ris eller något dock.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.