En god rykande gryta – Mums

Tänkte dela med mig av en gryta som jag gör ibland. Den är god och smakrik. Grytor, långkok och soppa brukar man ju förknippa med hösten. Hösten är ett tillfälle då man ställer in grillen och istället kanske tar sig mer tid att göra rykande grytor och långkok och tillbringar mer tid i köket. Tror det är just därför också som vi förknippar hösten just med det. Här tipsar femina om Höstens godaste grytor. En gryta ska smaka mycket, men den behöver inte vara stark för det. Är den för stark kan det ta överhand kan jag tycka. Man kan istället krydda med fler smaker men man kryddar lite av varje smak. Så har jag valt att göra i denna gryta. Mycket av det goda, men höfta med känsla.

INGREDIENSER (2-4 port)

 • 1 påse kebabkyckling (alt 4 kycklingfilér)
 • 1 burk mini creme fraiche
 • 1 matlagningsgrädde (max 4%)
 • 1 förp parmaskinka
 • Svartpeppar
 • Valfri allkrydda
 • Cayennepeppar
 • Salt
 • 1 näve Valnötter (valfritt)
 • 1 röd lök
 • 1 spets paprika ( för att vara extra nyttig grön paprika)

GÖR SÅ HÄR: Stek kycklingen helt klar om du har kycklingfile så skär du dem i strimmelbitar och försteker dem tills de är klara. Tillsätt lök och stek den mjuk och klar ihop med kycklingkebaben/strimmelbitarna. Tillsätt paprika och låt detta småsteka någon minut. Tillsätt övriga ingredienser och låt detta puttra tillsammans en 10 min. Sedan är det klart för att ätas.

Serveras med sallad och fetaost

SMAKLIG MÅLTID

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du.

7 reaktioner till “En god rykande gryta – Mums

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s