Att bo nära havet, bara fördelar

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 111.png

Hej.

Tänk vad en rask powerwalk kan göra och ge en energi. Jag tycker den timmas raska powerwalken varje kväll är MIN tid, den behöver man. Jag ändrade rutten lite idag och gick en toppenhärlig runda på landet. Naturen är en jätteviktig återställare efter långa dagar på jobbet. Visste du det att det är så nyttigt, eller rättare sagt varför just naturen är så påverkande?

Stillasittande jobb behöver också återhämtning.

När man har ett väldigt stillasittande jobb så dras man omedvetet ner lite mentalt också och då behöver man tanka ny energi. Forskning visar att naturen minskar stress och ger mer possitiv energi. Det finns fler teorier kring varför naturen är så viktig för oss och ger den energin som den faktiskt ger. Karolinska Institutet beskriver det som en teori kan vara för att naturen fångar vår uppmärksamhet samtidigt som övrig vardag läggs åt sidan då för en stund. Forskning visar också att vi mår bra att bo nära havet och den forskning visar att bor man nära havet så leder det till mer rörlig aktivitet och även mer social kontakt. Det är jätteviktigt för varje individ att känna att man har ett sociala sammanhang även utanför arbetsplatsen. Ett tips som man kan tänka på just om man jobbar på kontor är att ta in gröna växter och även fotografier på sin partner och sina barn. Det är enkel energi man kan unna sig själv att få småtanka då och då under dagen, det är ingen annan som kan ge dig den enegin just med ditt foto, det är ju för dig som det betyder något.

Det som får mig att koppla av är det jag hittar bakom linsen.

Jag kan bara relatera till mig själv och som jag skrev i inledningen så behöver jag min egentid varje kväll och få känna nytta med nöje. Jag vill känna att jag kan vara hälsosam efter ha suttit mycket fast vid datorn när man pluggar. Jag behöver också få ny energi och känna att jag kan låta dagens studier rinna av mig och bara få bara vara och släppa allt för en stund. Jag brukar gå en längre promenad än jag tänkt med vissa kvällar just för att få fotografera för en stund, det som jag älskar att göra mest av allt när det gäller naturen.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

8 reaktioner till “Att bo nära havet, bara fördelar

 1. Jag önskar så att jag kände för att ta en promenad efter en dag på jobbet, det är ju så skönt när man väl kommer ut.. Grejen är tyvärr att jag aldrig kommer till skott med det. Däremot har jag kommit igång med träningen 👏

  Gilla

 2. Viktigt att ge sig själv tid att varva ned eller ”bara vara” som en del säger.
  Att ta en runda i naturen och kanske sätta sig på en sten är en sak som ofta hjälper till att slappna av – om man sedan har utsikt över havet, en sjö eller sitter i skogen är en smaksak samt vad man har möjlighet till.
  Själv har jag utsikt över skog och sjö samt tillgång att lätt gå eller sätta mig vid båda – naturlig lyx helt enkelt.

  Gilla

 3. Naturen gör så mycket. Bor ju mitt i Göteborg, men just vår lägenhet har två rum mot en park. Ser träd då jag tittar ut. Köket ligger däremot mot en innergård

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s