När man letar sig fördärvad – Kuling

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 111.png

Hej.

Idag var jag ner på stan för att köpa ny skaljacka åt tösen då hon har vuxit ur sin. Alltså jag gick i alla våra butiker, Sportaffären, H&M (där vill jag ändå ej köpa, tycker deras kvalite är sämre på ytterplagg) Lindex och Kappahl. Alla skaljackor i storlek 128 var slut. Jag tipsades att beställa via nätet, så kunde det komma hem till butiken och då blir det fraktfritt. När de tittade så var det slut på nätet också, suck!. Det fanns kvar vid närliggande kommuner, men det var inte speciellt nära så det var ej aktuellt. Då kan jag lika väl beställa på nätet och kosta på en dyrare jacka om jag ändå ska betala bensin till en butik 10 mil ggr 2 bort. Det är uppenbarligen dags nu att köpa skalkläder då det redan är slut på dem som nyss kommit in.

När skolan börjar, ökar rabatter och man lär passa på!

Ja det är tydligen dags att beställa skal och ytterplagg nu inför skolan eftersom det redan är slut i många storlekar. Jag tittade då runt på nätet och Polarn och Pyret och Kuling tycker jag har bra ytterplagg. Jag fastnade då för Kulings jackor och Bellis fick välja och ville ha denna blommiga jacka –Kuling Stockholm Skaljacka Lilac Flower. Hon har sedan innan Kuling Going Skalbyxor Woody Rose så det kommer göra sig finfint. Skalbyxorna köpte jag i våras och de är toppenbra. Deras kläder anpassar sig för all väderlek och tål både vind och vatten. Kulings skalkläder har upp till 15.000 mm vattenpelare. Deras yttermaterial är i 100% nylon. Innefoder är i 100% polyester för att ha en bättre andningsförmåga. Det man ej vet om är att materialet är tillverkat av återvunna PET-flaskor. Materialet på deras kläder är framtaget för att passa för regn och rusk och för att hålla länge och även passa till aktiva barn. Det passar oss perfekt då vår tös älskar vatten och älskar att leka. Skalkläderna passar att ha när vi går mot hösten och fram till det blir minusgrader. När det blir minusgrader ute kan man även ha varma sköna bomullskläder eller fleceekläder under fram tills man måste ha varmfodrat.

Jag kan i alla fall intyga att jag gick och letade mig fördärvad på stan idag och fick inse att storlek 128 är nog en väldigt vanlig storlek som de flesta köper just nu! Vi tackar i alla fall Bellis farmor som så snällt bidragit till Bellis höstgarderob, TACK ♥

Jakten på det som försvann på skolan.

Kommer ni ihåg att jag skrev att tösens klänning var försvunnen från skolan igår och att både jag, Bellis och fritisfröken en av dem har letat och hållit utkik efter den. Jag trodde loppet var kört och kände att jag lämnat den klänningen bakom mig. Det är ju liksom inte hela världen. När jag hämtade henne på fritis idag så möttes jag av denna gulliga syn. Tösen hade hittat klänningen och hon hade bytt om och matchat den själv, stor tumme upp på den. Dock är hennes nya sandaler fortsatt försvunna, men så är det, måhända de också dyker upp.

Har ni använt Kulingskläder och vad tycker ni om dem?

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

13 reaktioner till “När man letar sig fördärvad – Kuling

 1. Vilken underbart fin jacka ni hittat! Jag tycker jättemycket om den, färgerna och mönstret ser ljuvliga ut. Jättetråkigt när kläder och skor försvinner, men mycket brukar dyka upp igen och skolpersonalen brukar hålla ögonen öppna tills plaggen är hittade (har själv jobbat på fritids och letat mig tokig). Hoppas de nya sandalerna hittar tillbaka till er. Din Bellis är så himla söt och dessutom riktigt bra på att matcha kläder, ser jag. ☺️

  Gilla

 2. Skönt när kläderna på rymmen kom tillbaka. Ända fram till att Tilda var 10 från att W och M var små har jag varit testare av utekläder så jag tror jag har bra koll på vad som gäller och hur man ska tänka. Plus alla år som förskollärare. Jag säger utan tvekan Lindberg och Gneis och för yngre barn i förskolan kan även Reima och Molo vara likvärdiga

  Gilla

 3. Det går allt åt. Gäller att vara ute i god tid tyvärr. Jackan är superfin. Det där med kläder får lätt ben på en förskola tyvärr 😦

  Gilla

 4. Tycker jackan är superfin och att det också är så mycket bra bakom den gör ju bara att det blir ännu mer tummen upp! Skönt att klänningen kom tillbaka med:)

  Gilla

 5. När jag först fick barn 2008 så var det pop, sen gick jag över till DIDRIKSONS, därefter kakx och nu kuling.. Det är en blandning av kakx och kuling som barnens ytterkläder idag består av. Verkligen supernöjd. Dock fanns det ingen färg i år som föll mig i smaken, tyvärr 🤷‍♀️

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.