Vi har faktiskt höst redan nu! – Hur känns det?

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 111.png

Hej.

Vilken pangsmäll det vart, sedan fick vi strömavbrott och himmeln öppnade sig och vilka regnskurar alltså. Allt kom i sådan fart att man faktiskt inte hann slå av några apparater och dra ut sladdarna. Det höll på i över en timma om ej än längre och strömmen var också borta lika länge. Jag skulle gå ut och fälla ner parasoll och ta bort blommorna och då vart jag dyngsur. Det behövdes för oj vilken skön luft det vart efter det. Gillar ni åska och regn? Bellis säger att naturen duschar och åskan och blixten är naturens schampo och balsam, poetiskt tycker jag.

Vi har faktiskt höst redan nu! – Hur känns det?

När kommer hösten egentligen?. Det fick detta väder mig att tänka på när det vart sådan tvärvändning på bara en timma. Räknar ni hösten från första september eller när träden och löven har skiftat färg?!. Hösten har ju egentligen olika tid beroende på vart i landet man bor. I Kiruna räknas hösten redan nu från mitten av augusti. I Stockholm klassar man att det är höst i slutet av september. Längre ner i landet som Malmö då är det inte höst förrän mitten av oktober om man kollar efter statistiken som tagits fram av SMHI. Hösten kan även klassas som höst under kalendermånaderna sept, okt, nov om man räknar som en kalendarisk variant. När man själv tänker höst tycker jag att det är så. Efter november tycker jag att det är vinter. Dygnets medeltemperatur måste vara lägre än 10°C fem dagar i följd för att det ska klassas som att hösten startat då. Jaja nåväl, än har vi sommar några veckor till, vi hoppas på en brittsommar och lite sensommar. Kan dock önska att det behöver inte vara fullt så varmt som över 30gr som det varit nu senaste dagarna. Tycker nästan lite synd om barnen i skolan då det är så varmt, de behöver ju fortsatt sommarlov då kan man nästan tycka.

När tycker ni att det är höst?

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

6 reaktioner till “Vi har faktiskt höst redan nu! – Hur känns det?

  1. Augusti är en sommarmånad och ska så få vara tycker jag. Här i Stockholm har vi helt underbart sommarväder. Hösten börjar i september sedan kan vi ha härligt sensommarväder långt in i september. Så nej nej hösten börjar inte förrän tidigast i september

    Gilla

  2. Juni, juli och augusti är klara sommarmånader.
    September… kan vara väldigt fin sensommar om vi har tur och vädret är på vår sida. 🙏

    Än känns hösten en bra bit bort, vi har riktigt härlig värme om än rejält åskväder idag.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s