Köpstopp blev 3105 kr fattigare!

Hej

Oj vilken förmiddag jag haft, varit på biblioteket och även inne på gallerian och flera ärenden. Haft samtal med rektorn på nya läroplattformen som gäller f.r.o.m 1 sept. Vi börjar numera studera via KUIKompetensUtvecklingsInstitutet. Jag börjar dock en ny kurs på måndag och vi har inte haft upprop än med nya läroplattformen. Jag behövde därför höra efter hur jag gör på måndag. Rektorn behövde då ringa upp mig och nu vet jag hur jag gör. Har även jagat runt skolböckerna för kommande kurser och inte hittat några begagnade och på biblioteket så var alla utlånade och det var flera i kö före mig. Jag fick därför beställa hem böcker för de 8 st kurser som är kvar för mig och 3105:- fattigare, härligt. Har även hittat en utbildning jag kan tänka mig att gå då jag är klar med denna i juli nästa år. Berättar mer i så fall närmare.

På tal om annat, vad äter ni till frukost? Har ni något som alltid finns med? Jag äter nästan alltid müsli och mjölk och en hårdbrödmacka och te. Müsli kan man också mixtra och göra på många olika vis. Egen müsli är dessutom mycket nyttigare. Tänkte dela med mig av ett recept.

Din egen müsli

Grundrecept ca 10-15 portioner (ger ca 7 dl müsli)​

Ingredienser

 • 2 dl rågflingor
 • 1 dl grahamsgryn
 • 2 dl havregryn
 • 1 tsk kanel
 • 1 nypa salt
 • 1,5 msk flytande honung
 • 0,5 msk rapsolja eller annan olja med neutral smak
 • 3 msk vatten
 • 1 dl grovhackad sötmandel

Instruktioner

 1. Sätt ugnen på 175 grader.
 2. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt honung, olja och vatten. Blanda väl och strö ut på en plåt med bakplåtspapper. Strö över den grovt hackade mandeln. Rosta i ugnen ca 15-20 minuter. Rör om då och då så att müslin blir jämnt rostad och får en fin gyllenbrun färg.
 3. När müslin svalnat kan du om du vill tillsätta russin, torkade aprikoser eller tranbär. Eller låta müslin behålla sin neutrala smak och lägga till färsk frukt eller bär när det är dags för frukost.

/Receptkälla

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

7 reaktioner till “Köpstopp blev 3105 kr fattigare!

 1. Men fy vilken otur att böckerna inte fanns att låna.. inte kul att lägga så mycket pengar på det!

  Jag äter oftast lätt yoghurt med bär i 🙂

  Gilla

 2. Sura pengar! Förhoppningsvis kan du kanske sälja dem efter kursen, om du inte känner att du behöver dem längre.
  Äter alltid olika till frukost, men väldigt ofta blir det ett kokt ägg. Men det är väldigt gott med granola också!

  Gilla

 3. Det enda som är obligatoriskt under min frukost är en kopp kaffe, annars varierar jag ganska mycket beroende på vad jag är sugen på. Tung utgift med böckerna, men ändå skönt att ha sina egna sen tycker jag 🙂

  Gilla

 4. Att allt ska va då dyrt
  Kan du inte köpa böcker vis skolan ? På min hade de en tavla man fick sätta upp tyckte det va bra man behövde ju fem bara ett tag isen sälja vidare
  Kram fina mirrelycka till

  Gilla

 5. Alltid samma frukost, fiberberikad havregrynsgröt och en stooor mugg kaffe. 😄

  Sura pengar men du hade kanske en liten föraning om det förhoppningsvis så det inte blev en total överraskning. Tänker då en ny kurs börjar nu.

  Kul att du hittat ännu en kurs du vill läsa. 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.